Seizoen 1

Proloog – Stel je voor
In deze aflevering vertellen we je meer over hoe onze vriendschap is ontstaan en eigenlijk gaat het nog niet echt over boeken en/of lezen. Daarom kwam Anna Laura op het idee om de aflevering de naam Proloog te geven.

Hoofdstuk 1 – Onze leesdoelen (2021)
In de tweede aflevering hadden we het ook nog niet echt over boeken, maar wél over onze leesdoelen van 2021, dus er werden ook zeker een aantal titels genoemd.

Hoofdstuk 2 – Serie uitgelicht: De Duiventil
Als tieners hebben Anna Laura en ik De Duiventil serie stuk gelezen en we zijn allebei bezig met het herlezen van de serie. Beiden lezen we één boek per maand (ideetje van Anna Laura) en het leek ons wel leuk om erover in gesprek te gaan.

Hoofdstuk 3 – Waarom zijn boeken zo duur?
Boeken verzamelen is een behoorlijk dure hobby, maar kan het ook goedkoper? En waarom zijn boeken bijna nooit in de aanbieding? Deze en andere vragen bespreken we in deze aflevering. Ik vond dit echt een heel toffe aflevering om op te nemen omdat ik het gevoel had dat we mensen hiermee echt kunnen helpen.

Hoofdstuk 4 – Lezen met een e-reader
In deze aflevering vertel ik dat ik mezelf een tijdje een snob vond. Je ontdekt waarom Anna Laura zich eigenlijk best influencer mag noemen en we geven je allebei veel boekentips (zorg dus dat je een briefje hebt om alle titels die voorbij komen op te schrijven) terwijl we praten over de voor- en nadelen van het lezen met een e-reader.

Hoofdstuk 5 – Buddy read De verborgen kinderen
In mei 2021 lazen wij allebei het boek De verborgen kinderen van Elizabeth Byler Younts en in deze podcastaflevering bespreken wij dit boek. Hierbij maken we ook gebruik van lezersreacties die we binnen hebben gekregen. Welk personage was favoriet bij Anna Laura? En op welke bijzondere plek heb ik dit boek gelezen? Je hoort het allemaal in deze aflevering! Let op: in de afleveringen waarin we onze buddy reads bespreken kunnen we niet garanderen dat er geen spoilers genoemd worden.

Hoofdstuk 6 – Onze favoriete jeugdboeken
Een trip down memory lane. In deze zevende aflevering van De eindeloze boekenkast bespreken wij een paar van onze favoriete jeugdboeken. Kan ik ein-de-lijk uitleggen waarom ik De brief voor de koning zo’n mooi boek vindt En hoe vaak heeft Anna Laura De scheepsjongens van Bontekoe gelezen? Dit en meer ontdek je in deze aflevering! Ook dit was zo’n toffe aflevering om te maken, eentje waarin we het over onze favoriete jeugdboeken hadden.

Hoofdstuk 7 – Buddy read: Dagdroom
In juni 2021 lazen wij allebei het boek Dagdroom van Deborah Raney en in deze aflevering bespreken wij dit boek. Wat vond ik het allerleukste aan dit verhaal? En wie vond Anna Laura het meest irritante personage? Je hoort het allemaal in deze aflevering! Let op: in de afleveringen waarin we onze buddy reads bespreken kunnen we niet garanderen dat er geen spoilers genoemd worden.

Hoofdstuk 8 – Vijf zomerse boeken
Sowieso mijn meest favoriete aflevering van het eerste seizoen! Het opnemen ging echt fantastisch en ook het onderwerp is het heel tof. In deze aflevering geven we vijf boekentips van boeken die perfect passen bij het weer en de sfeer van de zomer. Het zijn vijf best wel verschillende boeken geworden, dus voor elk wat wils. Enne … stiekem geven we nog wat extra tips tussendoor, omdat boeken onderdeel zijn van een serie of omdat we een ander boek van dezelfde auteur ook erg mooi vonden. Al met al een leuk lijstje, dus jij hoeft je niet te vervelen deze zomer!

Hoofdstuk 9 – Buddy read: de verwisseling
De laatste aflevering van het seizoen was de buddy read van juli: De verwisseling, geschreven door Maggie Brooks. We lazen dit boek omdat Anna Laura over een tijdje naar Slowakije gaat verhuizen (meer hierover in de podcastaflevering), we wilden wel een boek lezen dat zich daar afspeelt. Het werd een boek van een, voor ons, onbekende auteur. Of dat zo verstandig was? Je hoort het in deze aflevering!

PS: Deze pagina bevat affiliate links. Als je via een van deze links iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor 🙂

Kom me volgen op social media