Seizoen 3

Hoofdstuk 20 – Over leven en lezen
In deze aflevering praten we bij over ons persoonlijk leven. Hoe is het om in Bratislava te wonen? En is werken in de boekhandel nu echt een droombaan? Uiteraard vertellen we je ook over onze leeschallenge van 2022 en wat je kunt verwachten van dit nieuwe seizoen. Veel luisterplezier!

Hoofdstuk 21 – Ode aan de boekwinkel
In deze aflevering hebben we het over boekwinkels! We hebben het over de verschillen tussen Nederland, Engeland en Slowakije. Mirjam vertelt over de opzet van de winkel waar zij werkt en Anna Laura vindt het belangrijk als boekwinkels sfeervol verlicht zijn. Dat en nog veel meer hoor je in deze aflevering. Veel luisterplezier!

Hoofdstuk 22Buddy read: Avondrood
In deze aflevering bespreken we onze Buddy read Avondrood, het slot in de serie over de drie zussen van Deborah Raney. We vertellen je meer over ons favoriete personage en we delen wat er voor ons uitsprong in het verhaal. Zoals altijd bij een buddy read kan het zijn dat er spoilers in deze podcastaflevering zitten. Dus heb je het boek nog niet gelezen en wil je graag verrast worden? Kom dan later nog eens terug. Heb je ‘m al wel gelezen? Dan wensen we je veel luisterplezier!

Hoofdstuk 23 – Boekverfilmingen
In deze aflevering hebben we het over boekverfilmingen. We bespreken de verschillen tussen personages in boeken en films, we vertellen je welke verfilmingen favoriet zijn en welke boeken wij graag verfilmd zouden zien. Heel veel luisterplezier!

Hoofdstuk 24 – Vijf herfstboeken
Na een zomer- en wintereditie vonden we het tijd om een aflevering over herfstboeken te maken! In deze podcast hoor je in ieder geval vijf herfstige boekentips – maar er zouden er best eens meer bij kunnen zitten.

Hoofdstuk 25 – Zó lees je non-fictie
In deze aflevering gaat het over non-fictie. We geven je tips bij het lezen van non-fictie, delen lessen die we zelf geleerd hebben uit non-fictie boeken en vertellen meer over de verschillende genres die er zijn. We wensen je veel luisterplezier. Er komen tussendoor best veel titels voorbij, dus vergeet niet een notitieboekje of -app erbij te pakken!

Hoofdstuk 26 Nooit meer lezen?!
Voor deze aflevering hebben we een soort experiment gedaan. We zijn het superberoemde BookTok boek ”Nooit meer’ van Colleen Hoover gaan lezen. We bespreken onze ervaring, gaan in op de vraag of we de hype begrijpen en uiteraard geven we je ook boekentips.

Hoofdstuk 27 – Waarom lees je dit?
In deze aflevering hebben we het over het lezen van algemene boeken. Waarom lezen wij soms algemene boeken? Wat vinden we belangrijk in boeken en wat vermijden we liever?

Hoofdstuk 28 – 2022 in boeken
De allerlaatste aflevering van het jaar alweer. In deze aflevering blikken we terug op ons leesjaar. Heeft Mirjam weer zo verschrikkelijk veel boeken gelezen? En wat vond Anna Laura het mooiste boek dit jaar? Naast terugblikken kijken we ook vast vooruit naar 2023. Hoeveel boeken willen we dan gaan lezen? En hoe gaat het verder met de podcast? Je hoort het allemaal in deze aflevering!

Kom me volgen op social media