Seizoen 4

Hoofdstuk 29 – Dit lezen wij in 2023
Yes! Een nieuw seizoen van De Eindeloze Boekenkast is begonnen. Dit jaar nemen we je eens per maand mee in ons leven gevuld met boeken. In deze aflevering nemen we de voorjaarsaanbiedingen van diverse uitgeverijen door en vertellen we je naar welke boeken wij uitkijken.

Hoofdstuk 30 – Buddy read: Verloren dochters (Terri Blackstock)
In deze aflevering bespreken we het boek ‘Verloren dochters’ van Terri Blackstock. Deze keer niet echt aan de hand van ons vertrouwde format, maar we kletsen gewoon over het boek en slaan hier en daar een zijspoor in, maar uiteindelijk vertellen we je wel of we het boek aanraden of niet. Hier en daar zal je een spoiler meekrijgen, dus als je het boek nog niet gelezen hebt en je wilt geen spoilers, lees dan eerst het boek en kom later terug. Veel luisterplezier!

Hoofdstuk 31 – Vijf lenteboeken
De slotaflevering in onze seizoenenreeks: vijf boeken om in de lente te lezen. Uiteraard droppen we nog veel meer boekentips tussendoor, dus een (digitaal) notitieboek is wel handig als je naar deze aflevering luistert. Heel veel luisterplezier. En wie weet … kunnen we in de toekomst nog zo’n seizoenenrondje doen met andere boeken.

Hoofdstuk 32 – Tien boeken die…
Welk boek maakte je verdrietig? Welk boek heb je het meest herlezen? en: Wat is een nostalgisch boek voor je? Op deze en andere vragen geven we antwoord in onze nieuwe podcastaflevering. Er komen een heleboel boekentips voorbij, dus houd pen en papier (of een notitie-app) in de aanslag als je luistert naar deze aflevering.

Hoofdstuk 33 – Buddy read: The museum of ordinary people (Mike Gayle)
Deze keer lazen we een Engelstalig boek voor onze buddy read. Een boek dat (nog) niet vertaald is naar het Nederlands, maar het is geschreven door een auteur waar we graag boeken van lezen, namelijk Mike Gayle. Toen we ongeveer op hetzelfde moment The museum of ordinary people lazen en we nog op zoek waren naar een onderwerp voor de nieuwe podcastaflevering besloten we dit boek als buddy read te kiezen. Veel luisterplezier!

Hoofdstuk 34 – Zo kom je uit een leesdip
Heb jij dat ook weleens? Je wilt graag lezen, maar het komt er steeds niet van. Of je hebt juist geen zin in lezen, maar daar baal je ook van. Speciaal voor jou hebben wij deze aflevering opgenomen, met allemaal tips om toe te passen als je in een leesdip zit! Veel luisterplezier!

Hoofdstuk 35 – Dit lezen wij deze zomer
In deze nieuwe aflevering nemen we je mee in onze zomer TBR. Welke boeken staan nog op ons lijstje om te lezen? Hopelijk inspireert het jou ook om te lezen deze zomer!
Hoofdstuk 36 – Zomer boekentag
Tijdens een zoektocht naar onderwerpen voor de podcast kwamen we deze superleuke zomer boekentag tegen. In deze aflevering kiezen we bij tien verschillende categorieën een passend boek en vertellen je waarom we dit boek hebben gekozen. Er zitten weer flink wat boekentips tussen, dus zorg dat je (digitaal) aantekeningen kunt maken. Veel luisterplezier!

Hoofdstuk 37 – Buddy read: Neem me met je mee (Courtney Walsh)
Wij lazen het boek ‘Neem me met je mee’ van Courtney Walsh. In deze aflevering bespreken we ons favoriete personage, hebben we het over flapteksten die niet helemaal kloppen en ontdek je of we dit boek zouden aanraden. Veel luisterplezier.

Hoofdstuk 38 – Wij herlazen Hope Harbor
In de afgelopen acht maanden herlazen wij de Hope Harbor serie van Irene Hannon. In eerdere afleveringen hebben we er al naar gehint, maar vandaag is het eindelijk zo ver: we bespreken onze ervaring van het herlezen. En er wacht ook nog een leuke verrassing… veel luisterplezier!

Hoofdstuk 39 – Onze 5 favoriete biografieën
Het leek ons leuk om weer een aflevering over non-fictie op te nemen, want we lezen heus niet alleen maar ‘verzonnen verhaaltjes’. In deze podcastaflevering hoor je meer over onze favoriete biografieën, al is het behoorlijk lastig om dat te beperken tot slechts vijf titels. Zoals gewoonlijk hoor je dus nog meer tips 😉

Hoofdstuk 40 – Kerstboekentag
Binnenkort begint de adventsperiode, tijd om te bespreken welke boeken wij in deze tijd lezen. Dit doen we aan de hand van een boekentag waarin tien verschillende categorieën aan bod komen. Veel luisterplezier!

Hoofdstuk 41 – Dit was ons leesjaar (2023)
Het klinkt ontzettend cliché, maar wat is de tijd snel gegaan! Vandaag komt alweer de laatste aflevering van 2023 online, eentje waarin we terugblikken op ons leesjaar. Hoeveel boeken hebben we gelezen? Wat was het dikste boek en wat was het dunste boek dat we lazen? Dit en meer hoor je in deze terugblik op ons leesjaar. Uiteraard delen we ook nog onze favorieten. Veel luisterplezier!

Kom me volgen op social media