Veelgestelde vragen

Soms krijg ik wel drie keer per week dezelfde vraag in mijn inbox. Met name vragen over boekverslagen, schrijftips of de Samen! serie zijn populair. Op mijn blog beantwoord ik eens in de zoveel tijd een van die veelgestelde vragen, maar het leek me ook goed om hier een kort overzicht te maken van de vragen die mij regelmatig gesteld worden. Ik hoop deze pagina ook regelmatig bij te werken, als veel lezers kampen met dezelfde vraag 😉

Ik moet een boekverslag/boekendoos/boekpresentatie maken over een van uw boeken. Kan u me helpen?
Het korte (wellicht onvriendelijke) antwoord: nee. Jij hebt namelijk die opdracht van school gekregen en jij krijgt er een cijfer voor. Als ik iedereen die met deze vraag komt, moet helpen, blijft er weinig daadwerkelijke schrijftijd meer voor me over. Tegelijkertijd kan ik je misschien wel helpen, er staan op mijn blog inmiddels zo’n duizend artikelen online, er is vast ook wel iets te vinden over het boek waar jij je boekverslag over moet maken. En via deze link vind je van alles en nog wat over mij, zodat je ook het kopje biografie/levensbeschrijving kunt afvinken. Heel veel succes!

Ik wil zelf graag een boek schrijven, kun je me helpen?
Ook hierbij is het korte en wellicht onvriendelijke antwoord: Nee. Dat heeft dezelfde reden als ik hierboven heb geschreven. Ik heb er ook een langer artikel over geschreven, dat kan je hier lezen. Gelukkig deel ik wel regelmatig schrijftips, dus doe daar zeker je voordeel mee. Je kunt in de zijbalk bij de categorieën selecteren op schrijftips, of in de zoekbalk iets specifieks opzoeken.

Wanneer komt er weer een nieuw boek van je?
Ook over deze vraag heb ik een uitgebreid artikel geschreven. Voor een boek klaar is voor publicatie duurt meestal een tijd, maar wil je echt op de hoogte gehouden van wanneer wat verschijnt, meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.

Waar haal je inspiratie vandaan?
Het korte antwoord: overal vandaan en inspiratie is overrated. Het lange antwoord kan je hier vinden.

Hoeveel verdien je eigenlijk als schrijver?
Over dit onderwerp heb ik al meerdere artikelen gedeeld, in 2020 en in 2022 verscheen het vervolg. Begin 2024 besloot ik open kaart te spelen en deelde mijn inkomsten van 2023. Of ik dat elk jaar doe is de vraag, maar ik wil het in ieder geval in 2025 (over de inkomsten van 2024) nog een keer doen, zodat jullie de groei (hopelijk) kunnen zien.
Mocht je nou geen tijd of zin hebben om al die artikelen te lezen, het korte antwoord: niet veel.

Hoe oud was je toen je begon met schrijven?
Hierover heb ik ook het een en ander in mijn biografie gedeeld, maar ik schreef er ook een artikel over, dat kan je hier lezen.

Wat vind je nou zo leuk aan schrijven?
Dit.

Over welke thema’s wil je nog schrijven?
Ik schrijf niet zozeer thematisch, maar werk met personages die ik bedenk. Als vanzelf komt er een thema bij. Wil je meer informatie hierover? Lees dan dit bericht.

Hoeveel delen komen er nog in de Samen! serie?
Op dit moment bestaat de Samen! serie uit 5 delen en ik kan niets beloven over een volgend deel. Lees mijn afwegingen in dit bericht.

Ga je nog een keer een boek schrijven over…?
Net als ikzelf hebben mijn lezers favoriete personages. Ik heb al heel vaak de vraag gekregen of ik nog een boek wilde schrijven over Nikki, Lynn, Roos en zelfs Jill. Daar heb ik helaas geen antwoord op. Er moet namelijk wel iets gebeuren met een personage, anders is het een heel saai verhaal. En ik vind dat er een maximum aan problemen is dat je een personage aan kan doen. Dus bedenk maar dit: zolang er geen boek over Nikki of een ander personage komt, leidt diegene een rustig en gelukkig leven 😉

Op welke volgorde moet ik je boeken lezen?
Uiteraard is niets verplicht, maar mocht je niet van spoilers houden, dan is er een bepaalde volgorde waarop je mijn boeken ‘moet’ lezen. Ik leg het je allemaal uit in dit bericht.

Kom me volgen op social media