Meer over mij

Hoi! Mijn naam is Mirjam Schippers en ik ben geboren op 26 februari 1993 in het ziekenhuis in Amersfoort. Dat was eigenlijk het enige uitstapje, want ik heb mijn hele leven tot nu toe in Barneveld gewoond. Op vijfjarige leeftijd begon ik met het schrijven van verhaaltjes.

Na de basisschool heb ik het vwo gevolgd op het Van Lodenstein College, eerst drie jaar in Barneveld en toen drie jaar in Amersfoort. Voor het geval je het interessant vind: in de bovenbouw koos ik het Cultuur en Maatschappij profiel, met als extra vak Biologie (wat ik eigenlijk maar heel eng vond, want met een practicum gingen we schapenhersens ontleden, brr).

In 2011 behaalde ik m’n diploma en begon aan de studie Engelse Taal en Cultuur in Utrecht. Dat heb ik maar liefst vijf maanden volgehouden, maar omdat ik eigenlijk al die tijd al wel wist dat ik het onderwijs in wilde, ben ik in januari 2012 gestopt met deze opleiding en in september begonnen aan de lerarenopleiding Engels te Gouda. Eind 2017 heb ik m’n diploma gehaald en van 2016 tot en met 2018 gaf ik Engels in de onderbouw van de havo op het Driestar College (ook in Gouda). Ondanks het feit dat ik nu niet meer in het onderwijs werk, heeft het nog steeds een speciaal plekje in mijn hart.

In april 2019 begon ik aan een nieuwe uitdaging. In eerste instantie werkte ik bijna fulltime als communicatiemedewerker voor het LCJ (32 uur per week) en na een halfjaar ben ik overgegaan op parttime werken (20 uur per week). Uiteindelijk heb ik hier drie jaar gewerkt en ondertussen probeerde ik zoveel mogelijk te schrijven. Het balanceren tussen die twee banen was behoorlijk lastig en uiteindelijk heb ik het LCJ (inmiddels had het de naam IKC gekregen) eind maart 2022 verlaten. Per 1 maart 2022 had ik ook een andere parttime baan gevonden. Mijn vertrek bij het LCJ was dan wel een wederzijdse beslissing (als ik had willen blijven, moest ik weer fulltime gaan werken en dat wilde ik niet), een baantje om de rekeningen te kunnen betalen was welkom. En sjonge, wat voor baan ik gevonden had … echt de droom van iedere auteur: boekverkoper in boekhandel De Wedloop in Barneveld.

Inmiddels werk ik bijna fulltime als auteur en heb ik een bijbaantje in de boekhandel, zo zie ik het tenminste. Op m’n blog deel ik van alles en nog wat over mijn schrijfreis. Wil je meer weten over de boeken die ik heb geschreven? Hier is een overzicht te vinden!

%d bloggers liken dit: