Meer over mij

Hoi! Mijn naam is Mirjam Schippers en ik ben geboren op 26 februari 1993 in het ziekenhuis in Amersfoort. Dat was eigenlijk het enige uitstapje, want ik heb mijn hele leven tot nu toe in Barneveld gewoond. Op vijfjarige leeftijd begon ik met het schrijven van verhaaltjes.

Na de basisschool heb ik het vwo gevolgd op het Van Lodenstein College, eerst drie jaar in Barneveld en toen drie jaar in Amersfoort. Voor het geval je het interessant vind: in de bovenbouw koos ik het Cultuur en Maatschappij profiel, met als extra vak Biologie (wat ik eigenlijk maar heel eng vond, want met een practicum gingen we schapenhersens ontleden, brr).

In 2011 behaalde ik m’n diploma en begon aan de studie Engelse Taal en Cultuur in Utrecht. Dat heb ik maar liefst vijf maanden volgehouden, maar omdat ik eigenlijk al die tijd al wel wist dat ik het onderwijs in wilde, ben ik in januari 2012 gestopt met deze opleiding en in september begonnen aan de lerarenopleiding Engels te Gouda. Eind 2017 heb ik m’n diploma gehaald en van 2016 tot en met 2018 gaf ik Engels in de onderbouw van de havo op het Driestar College (ook in Gouda). Ondanks het feit dat ik nu niet meer in het onderwijs werk, heeft het nog steeds een speciaal plekje in mijn hart.

Op dit moment werk ik parttime als communicatiemedewerker voor het LCJ en daarnaast ben ik dus auteur van verschillende jeugdboeken/Young adults. Toen ik op de middelbare school zat schreef ik minder, maar het schrijven is nooit helemaal verdwenen. Nu probeer ik minstens één dag per week aan mijn baan als auteur te besteden. Op m’n website deel ik hier het een en ander over.

Wil je meer weten over de boeken die ik heb geschreven? Hier is een overzicht te vinden!

%d bloggers liken dit: