Day in the life #1 Dinsdag 22 januari 2019

Een aantal maanden geleden hield ik op Instagram een enquête over mijn blog. Op de vraag of ik meer persoonlijke artikelen moest schrijven kreeg ik 100% ja. Dat bracht mij op het idee om een nieuwe rubriek te plaatsen. Iedere vierde maandag van de maand schrijf ik over een dag van de afgelopen maand. Vandaag is dat 22 januari geworden, afgelopen dinsdag. Ik had deze dag al even van tevoren uitgezocht en had niet kunnen weten dat het zo’n enerverende dag zou worden…

Was ophangen, mooie lucht & ontbijtfoto

Ik werd om 7 uur wakker doordat ik pijn had in mijn kies/kaak. ’s Nachts had ik ook al een tijdje wakker gelegen, maar na het nemen van paracetamol en even gelezen te hebben ben ik toch weer in slaap gevallen. Ik ontbeet met lactosevrije yoghurt, een paar walnoten en een banaan, omdat ik gisteren geen tijd had gehad om nieuwe granola te maken. Na het ontbijt hing ik de was op en was er uit het zolderraam een prachtige lucht te zien.

Toen ik klaar was met de klusjes ben ik aan de slag gegaan aan het verhaal dat ik samen met mijn broer schrijf. Vannacht, toen ik wakker lag, heb ik nog een tijdje nagedacht over het hoofdstuk dat ik gisteren had afgerond en kwam tot de conclusie dat een deel hiervan bij het vorige hoofdstuk hoorde en dat ik het geheel nog iets uit kon breiden. Om 5 over 8 besloot ik de tandarts te bellen, want vier dagen kiespijn vond ik iets teveel van het goede.

Theofilus & sneeuw

Tot en met half 10 blijf ik doorwerken en dan gun ik mezelf een pauze van een halfuur. In die pauze lees ik een tijd in het boek Theofilus, geschreven door Randy Singer. Omdat het boek zo spannend is duurt mijn pauze iets langer dan ik eigenlijk wilde. Vanaf 10.20 tot 11.40 werk ik aan mijn Kindle verhaal. Dan pak ik mijn telefoon erbij en zie ik op het Instagramaccount van mijn buurmeisje dat het sneeuwt. Met een ruk draai ik me om en zie dat het dakraam van mijn werkkamer al helemaal ondergesneeuwd is. Superleuk, die sneeuw, al hoop ik wel dat het vanmiddag, als ik naar de tandarts moet, minder is.

Vanaf kwart over 12 tot 1 uur ga ik weer lezen, de kiespijn wordt erger en ik kan me niet zo goed concentreren op mijn werk. Na de lunch maak ik met mijn vader, die thuis is gekomen uit zijn werk, een korte wandeling. Hierna lukt het me haast niet om te concentreren op mijn werk, ik ben erg gespannen voor het tandartsbezoek.

De wachtkamer & nasi

Om half 4 vertrek ik. Het is normaal gesproken 10 minuten tot een kwartier fietsen naar de tandarts, maar in de sneeuw is het toch anders. Ik doe er ruim 25 minuten over. Het duurt echter iets langer voordat ik aan de beurt ben bij de tandarts. Zo op het eerste gezicht ziet de tandarts niets, tikken op mijn kies is pijnlijk, maar niet zo erg dat ik tegen het plafond aan zit. Als hij gaat blazen voel ik niets. Daarom besluit de tandarts om een foto te maken en daarop is wel duidelijk te zien wat er aan de hand is: er zit een ontsteking. Ik word voor de keuze gesteld: de kies laten trekken of een wortelkanaalbehandeling. Omdat een jaar geleden de kies naast de ontstoken kies is getrokken, terwijl er eigenlijk niets aan de hand was, kies ik het laatste. Het is een hoop geld, maar ik heb het er wel voor over. De behandeling valt me mee en er kwam een hoop rotzooi uit de kies, vertelde de tandarts.

Uiteindelijk ben ik om 5 uur thuis, precies op tijd om te beginnen met koken. Er staat nasi op het menu en voor het eerst heb ik besloten om zelf de groenten te snijden, in plaats van een groentepakket te gebruiken. Nu ja, zelf snijden … Laten we zeggen dat ik een heel handige machine heb die dat voor mij gedaan heeft. Ik vond de nasi heerlijk, hoewel ik mijn mond niet zo ver open kreeg, dankzij de verdoving. ’s Avonds ben ik vroeg naar bed gegaan in de hoop dat ik vannacht wel lekker door kon slapen, zonder kiespijn.

Tot zo ver het verslag van deze dag. Op maandag 25 februari hoop ik weer een Day in the life verslag te posten. Laat in een reactie weten over welke dag tussen 29 januari en 24 februari dit moet zijn. De eerste datum die genoemd wordt kies ik 😉

Laat me in een reactie weten wat je van deze rubriek vond! Gebeurde er bij jou nog iets bijzonders op 22 januari 2019?

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

  1. Wat een leuk idee om zo je dag te beschrijven. Vervelend van je kiespijn, gelukkig kon het snel behandeld worden. Ik kies voor je volgende verslag de datum van 5 februari.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: