Day in the life #15 Vrijdag 13 maart 2020

Op Instagram maakte ik een poll over welke dag in maart ik moest schrijven. Wat ik hoopte gebeurde: de meeste stemmen kwamen op vrijdag 13 maart. Ik wilde gewoon heel graag een keer een dagverslagje delen van een schrijfdag. Maar of ik uiteindelijk ook een goede en normale schrijfdag had …

Maart begon voor mij met een verkoudheid, niets bijzonders, dacht ik. Tot ik dinsdag 3 maart opeens vreselijke oorpijn kreeg – oorontsteking. En vrijdag de 13e was het nog steeds niet over. Terwijl heel Nederland in de ban was van het Corona-virus en alle maatregelen daaromheen, slikte ik aan de lopende band paracetamol en ibuprofen om de oorpijn onder controle te houden :-/ Een van de gevolgen hiervan was dat ik ook erg moe was, dus ik had vantevoren al bedacht dat ik het vrijdags rustig aan zou doen.

Ik werd om 7:15 wakker van kinderstemmen. Mijn nichtje (7) en neefje (4) logeren elke donderdag op vrijdagnacht bij ons en vrijdag passen mijn ouders op. Ik startte rustig op, las een hoofdstuk in ‘Mijn verhaal’ van Michelle Obama en ontbeet. Na m’n ontbijt wilde ik aan het werk, maar het duurde wel even voordat ik op gang kwam. Er waren allerlei kleine klusjes die gedaan moesten worden voordat ik écht kon beginnen met schrijven (voor mijn gevoel). Rond een uur of 10 maakte ik een korte wandeling (het regende) en daarna at ik een bakje fruit. En toen begon ik echt. Ik liep een beetje achter met mijn writing prompts, dus haalde ik die in. Toen ik wilde beginnen aan het hoofdstuk voor mijn vervolgverhaal, plofte er ineens een leuke brief op de mat! Mijn ‘royalty statement’, dus een overzicht van de boeken die van januari tot en met december 2019 zijn verkocht. Het was heel tof om te ontdekken dat er in 2019 bijna net zoveel boeken zijn verkocht als in 2018, terwijl in 2018 twee boeken verschenen en in 2019 maar één. Daar stuiterde ik natuurlijk een beetje over, dus voordat ik weer verder ging met schrijven, was het al middag…

’s Middags deed ik weer een writing prompt en erna schreef ik een hoofdstuk aan het vervolgverhaal. Ook maakte ik weer een wandeling tussen de buien door, want het was echt heel raar weer die dag. Verder verstuurde ik nog een heel interessant mailtje (over schrijven en de Bijbel) en voor ik het wist was het alweer tijd om eten te koken. Vrijdag is namelijk mijn kookdag, net als de maandag. Na het eten hoefde ik van mezelf niet per se meer te schrijven, maar ik wist niets beters te doen. Mijn schoonzus vierde haar verjaardag, maar omdat ik nog steeds niet fit was, leek het me niet verstandig daarheen te gaan. Dus ging ik aan de slag met vlogcontent. Ik riep al bijna een halfjaar dat ik ga vloggen en ik had veel vage ideeën voor content, maar weinig concreets (op het voorstelfilmpje na). Dus moest ik van mezelf even gaan zitten om minstens 20 concrete ideeën voor filmpjes te maken. Dat zijn er uiteindelijk 40 geworden 🙂 Hoe meer ik verzon, hoe enthousiaster ik werd. Dus … binnenkort gaat het echt gebeuren!

Erna werkte ik op papier nog wat blogcontent uit, waaronder de blog die aankomende zaterdag (28 maart) online hoopt te komen. Hierin ga ik iets meer vertellen over Camp NaNo. Terwijl ik daarmee bezig was, bedacht ik me opeens dat ik me nog niet had aangemeld voor de komende editie. Dus dat deed ik ook meteen maar. Ik heb echt heel veel zin om in april weer te gaan schrijven aan een ‘serieus’ project, hoewel ik misschien ook wel druk zal zijn met het herschrijven van Samen – deel 1, waar ik de eerste versie al in november 2018 van schreef. Maar dat zien we dan wel weer!

Ja, ik heb een dekbedovertrek met schaapjes. Geen overblijfsel uit mijn kindertijd, maar een overtrek dat ik een paar jaar geleden bewust kocht. Vond ik leuk.

Het idee was dat ik vroeg naar bed zou gaan en nog een hoofdstuk zou lezen in Mijn verhaal en daarna een (hele) tijd in Billy and me. Maar ik ging nog even naar beneden en raakte weer aan de praat met mijn moeder, dus uiteindelijk was het 21:30 voordat ik naar boven ging. Misschien vind jij het vroeg, maar voor mijn doen is het best wel laat, zeker omdat ik niet fit was.

Ik vond het leuk om eens een schrijfdagje te laten zien, al geeft dit dus om meerdere redenen niet de werkelijkheid weer (maar goed, wanneer eigenlijk wel?). Ik hoop dat jij het ook leuk vond om te lezen.

Lukt het jou (bijna) altijd om je planning te volgen, of komen er snel dingen tussen?

Liefs,

Mirjam

8 Reacties

 1. Leuk geschreven. Hopelijk ben je weer helemaal gezond. Vrijdag de 13e was hier de dag dat de apokalypse begon. De Bundesrat maakte de sluiting van de scholen bekend, en 2 dagen later van alle winkels, die geen levensmiddelen verkopen. Ik heb nooit zo in vrijdag de 13e geloofd, ben in het algemeen niet zo (bij)gelovig. Maar er is toch iets van waar. Veel plezier bij het schrijven, dat leid je vast af van deze duistere wereld.

  1. Dank je wel voor je reactie! Het gaat gelukkig weer goed met mij 😉 En inderdaad, schrijven geeft afleiding, een plekje om gewoon mezelf te kunnen zijn 🙂

 2. Leuk om te lezen. Vervelend van je oorontsteking, ik heb dat ook gehad, zó pijnlijk. Fijn dat je lekker hebt kunnen schrijven. Door het vele klussen in huis en de hevige drukte op het werk door het Corona virus, komt het er bij mij even niet van.

  1. Bedankt voor je reactie 🙂 Gelukkig is m’n oorontsteking nu weer over, maar dat is echt heel pijnlijk ja. Hopelijk kom je binnenkort toch wat meer tot rust om weer te kunnen schrijven!

 3. Wat leuk om weer te lezen! ik vind je dagverslagjes altijd heel leuk om te lezen. Hmm aan een planning houden, lastig. Ik heb nu een stuk minder te doen op een dag maar toch krijg ik het nog wel eens voor elkaar om helemaal niks van mijn lijstje te doen en het dan weer door te schuiven naar de volgende dag. Niet omdat ik er geen tijd voor heb maar omdat ik me veel te veel laat afleiden door andere dingen. Ik vind die timer trouwens heel grappig. Nog nooit over nagedacht om een timer op YouTube te zoeken :).

  1. Leuk om te lezen dat je geniet van de dagverslagjes 🙂 Ik vind ze ook altijd wel leuk om te typen, al vraag ik me vaak af: wie gaat dit nou interessant vinden?
   Jezelf laten afleiden is zó herkenbaar, zeker de afgelopen tijd met corona enzo. Gelukkig heb ik nu weer een beetje m’n focus terug. Uitgerust zijn helpt vaak ook bij het houden aan een planning. Als je moe bent is het gewoon heel erg moeilijk!

 4. Leuk om te lezen! Vervelend die oorontsteking zeg. Ik ben benieuwd naar je blog over Camp NaNo. Ik ga zo kijken of die toevallig al online staat. Ik doe wel altijd mee aan NaNoWriMo, maar heb nog nooit meegedaan aan Camp NaNo, en vraag mij elk jaar af wat nou het verschil is met de gewone NaNo en of het ook wat voor mij is.

  1. Bedankt voor je reactie! Gelukkig is m’n oorontsteking nu weer over 🙂 En ja, het blog stond al online en ik zag dat je hem ook gelezen hebt 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: