Fun facts #23 7 toffe schrijfplekken

Als je mijn blog al een tijdje volgt, weet je dat ik bijna altijd het getal 7 pak voor mijn blogs over fun facts. Daar zit geen grote strategie achter of prachtig verhaal. Ik vind 7 gewoon een mooi getal. Vorige week zaterdag kon je iets lezen over de ideale werkplek en aan de hand van dat bericht, besloot ik een blogpost te wijden aan 7 leuke plekken waar ik weleens geschreven heb.

Het meeste schrijf ik toch wel thuis, in mijn werkkamer. Maar zo nu en dan ga ik de deur uit en schrijf ik ergens anders, zoals:

 1. In een vliegtuig. Ik schreef een keer een kort verhaal in het vliegtuig en brainstormde. Ik kan zo gauw het boekje niet vinden waar ik in schreef, maar ik herinner me wel dat ik het vluchtnummer erbij had geschreven.
 2. In de trein. Tegenwoordig ga ik eigenlijk altijd met de trein naar Woking toe, met Eurostar. Maar het meest heb ik denk ik wel geschreven op het traject Barneveld-Gouda, in de tijd dat ik nog als docent Engels werkte in Gouda. Complete hoofdstukken van Lijmen, Chaos en Vrije val. Ook het editen van (in ieder geval) Lijmen heb ik in de trein gedaan.
 3. In de eetkamer van de familie R. in Woking. Hier schreef ik het grootste gedeelte van Lijmen, Chaos en Time-out. Het herschrijven van Vrije val heb ik ook hier gedaan. En ook schreef ik een aantal hoofdstukken uit mijn nieuwe serie op deze plek.
 4. Aan de oever van de Thames in Londen. In de zomer van 2018 was ik druk met het schrijven van Time-out. In een van de hoofdstukken gaan Lynn en Nikki een dagje naar Londen. Dat hoofdstuk (in ieder geval de ruwe versie ervan) schreef ik toen ik zelf in Londen was.
 5. Op het balkon van het appartementje in Madeira. Eerlijk is eerlijk, ik schreef hier maar een paar writing prompts en haalde de laatste 2 foutjes uit Vrije val. Maar … hier kwam ik ook op het idee van mijn nieuwe serie, wat betekent dat hier minstens 3 boeken ontstaan zijn …
 6. In een groot lokaal op de derde verdieping van Driestar educatief. Ik weet het precieze nummer niet meer, 3.08 of 3.09 (of nog iets heel anders). Twee weken geleden vertelde ik al dat ik regelmatig tijdens colleges verhalen schreef, dus deze plek kon niet ontbreken in het lijstje.
 7. De universiteitsbibliotheek van Utrecht. Hier ben ik nog maar één keer geweest om te schrijven. Anna Laura werkte die dag aan haar scriptie en ze had gevraagd of ik zin had om ook een dagje in Utrecht te komen schrijven. Volgens mij heb ik die dag aan Time-out gewerkt, of Vrije val, maar dat weet ik niet helemaal zeker meer…

Zo onder elkaar zijn het best leuke en verschillende plekjes waar ik heb geschreven. Ik wil in de toekomst echt wat vaker buiten de deur gaan schrijven, dus wie weet … kan ik over een poosje weer zo’n leuk lijstje delen met nog toffere werkplekken!

Wat/waar is jouw favoriete werkplek?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

8 Comments

  1. Dank je wel voor je reactie 🙂 Ik werk vaak de eerste ideeën voor een verhaal en hoofdstukindeling uit met de hand. Voor m’n gevoel heb ik dan meer overzicht op alles. Maar het echte schrijven van een boek/blog of wat dan ook doe ik wel op de computer. Behalve als die niet in de buurt is, dan werk ik wel met de hand. Grappig dat iedereen dat weer op zijn/haar eigen manier doet!

 1. Mooie schrijfplekken. Het uitzicht vanaf het balkon is prachtig! Ik schrijf graag thuis en soms in een café, al is dat alweer lang geleden. Ik zou wel heel graag een tijdje naar Parijs gaan en daar schrijven. Wie weet ooit 🙂

  1. Bedankt voor je reactie! Ik kan me heel goed voorstellen dat je graag in Parijs wilt schrijven, hopelijk komt het er een keertje van!

 2. Ja ons dagje in de bieb! Dat kan ik me nog goed herinneren al voelt het echt als heel lang geleden.
  Naast mijn bureau schrijf ik ook wel graag in een koffietentje. Die plekken geven me altijd heel veel inspiratie!

  1. Zo herkenbaar wat je zegt over dat dagje in de bieb! Ik wil er dus ook wat vaker op uit gaan met schrijven, omdat dat inspiratie geeft. Maar ja, voorlopig is dat niet haalbaar natuurlijk :/

 3. Wat leuk dat je op zoveel verschillende plekken hebt geschreven!
  Ik schrijf ook graag overal waar het maar kan. Ik heb recent op het terras bij ons appartement in de Algarve in Portugal geschreven. 🙂

  1. Ah, heerlijk! Fijn om te horen dat je in Portugal toch hebt kunnen schrijven, ondanks de vreemde vakantie! Ik blijf zoeken naar leuke plekken om te schrijven, al ben ik nu een beetje veroordeeld tot m’n werkkamer op zolder. Maar het zal vast wel weer overgaan en dan kunnen we onze schrijfavonturen ook weer buiten de deur beleven!;-)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.