Day in the life #44 Zaterdag 8 oktober 2022

Ook deze maand bleef het een tijdje spannend over welke datum m’n dagverslag zou gaan. Uiteindelijk stemden er drie mensen meer op zaterdag 8 oktober 2022 dan op 15 oktober, dus is het deze datum geworden. Helaas heb ik niet zo heel veel foto’s, maar het was wel een heel leuke (en speciale) dag!

Eerder die week, op woensdag 5 oktober, was mijn vader 60 geworden. dat wilden we uiteraard niet onopgemerkt voorbij laten gaan, dus versierden we het huis en op zaterdag kwam (bijna) de hele familie langs. Ik ben echt een vaderskindje en zonder hem zouden mijn boeken maar half zo leuk zijn, dus vandaar nog een feestelijke foto op mijn blog!

Maar … eerst was het tijd voor het ontbijt. Zoals gewoonlijk at ik teffpap. Waar ik voorheen nog mijn appel schilde, als ik de variant met appel, kaneel, walnoten en rozijnen maakte, had ik precies die week besloten om het niet te doen. Helemaal niet nodig en met mijn schilkwaliteiten belandde de helft van de appel dan in de container. Ook nam ik een glas gemberthee, dat doe ik eigenlijk iedere ochtend sinds mijn tweede aanvaring met het coronavirus en ik heb het idee dat het wel helpt tegen de hoofdpijn. Uiteraard las ik een boek, ‘Het geheim van chateau d’Epines’ was aan de beurt.

Na het ontbijt ging ik aan de slag. Mama wilde alles voor de verjaardag glutenvrij maken, zodat ik veilig kon genieten (ik weet het: mijn moeder is echt heel lief). Terwijl mama de salade mooi opmaakte en andere hapjes maakte, ging ik aan de slag met de kaasbroodjes. Het recept dat ik gebruikte kan je hier terugvinden. Ongeveer de helft van de hapjes waren mogelijk gemaakt door Karlijns Kitchen, haha.

We maakten niet álles op zaterdagochtend. Donderdag had ik al cupcakes gebakken en vrijdagochtend maakte ik brownies. Terwijl ik op vrijdagavond in de winkel stond heeft m’n moeder de aardbeiencrumble gemaakt. Wat er nog wel moest gebeuren was botercrème maken voor op de cupcakes…

Dat was ook een taak voor mij. Helaas was de spuitzak die ik gebruikte niet zo fijn, maar het is nog aardig goed gelukt, toch? We vonden glutenvrije strooisels bij de HEMA, dus wat maakte het uit dat er eenhoorns en flamingo’s opstonden 😉 Meestal is de hagelslag en dergelijke niet glutenvrij, vandaar.

De visite kwam vanaf vier uur, dus ik had nog even tijd om te schrijven. Het grootste gedeelte van dit lijstje heb ik afgekregen en daar was ik blij mee, want de week ervoor had ik niet zo veel kunnen schrijven. Hoeveel ik uiteindelijk in oktober heb geschreven ontdek je volgende week 😉

En toen … waren de foto’s op. Ik heb nog één foto gemaakt van mijn neefje, maar die komt i.v.m. privacy niet op mijn blog. Wat ik wel kan vertellen is dat de verjaardag heel gezellig was, we hebben gesmuld van de heerlijke hapjes, mijn oudste broer had ook nog geweldige gehaktballetjes gemaakt – maar dat recept is geheim – en het was heel fijn met elkaar. Het was lang geleden dat ik met zo’n grote groep mensen een verjaardag had gevierd.

J. kwam ’s avonds nadat hij klaar was met werken naar ons toe en het grappige was dat verschillende van mijn ooms en tantes net zo lang bleven tot hij was gearriveerd. Ze waren blijkbaar heel nieuwsgierig naar hem, de meesten hadden hem ook nog nooit ontmoet, hoewel we nu al meer dan een jaar bij elkaar zijn 🙂

Uiteindelijk ging ik nog redelijk op tijd naar bed, dat is het voordeel als iedereen die op de verjaardag komt ver weg woont en graag voor de zondag thuis wil zijn, haha.

Wat is jouw favoriete hapje op een verjaardag?

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.