Fun facts personages #7 Norah de Lange

Het is alweer een tijdje dat ik een aantal fun facts deelde over mijn personages. Maar een paar weken terug kreeg ik opeens een fantastisch idee. Waarom deel ik niet wat meer fun facts over de personages uit Friends 4-ever? Deze personages kent iedereen die mijn blog volgt én is tegelijk een mooie manier om iets meer over de meiden te weten te komen, zodat het verhaal misschien wat makkelijker leest. Vandaag kom je meer te weten over Norah.

Uiterlijke kenmerken
Norah is met haar 1 meter zestig de kortste van de vier vriendinnen. Haar vriendje Ethan, met wie ze aan het begin van het verhaal al een paar weken een relatie had, is ruim dertig centimeter langer dan Norah, dus daarmee wordt ze flink geplaagd. Norah heeft kort, donkerblond haar, geknipt in een bobline. Haar ogen zijn bruin, met gouden spikkeltjes erin. Norah loopt veel op hakken, omdat ze zo klein is. Ook draagt ze graag jurkjes.

Familiesamenstelling
Norah komt uit een redelijk groot gezin. Ze heeft twee broers, Abel (27) en Rick (24) en drie zussen, Thirza (23), Lieke (21) en Rhodé (18). Norah zelf is aan het begin van het verhaal trouwens 15 en ze is jarig op 21 april. Abel is getrouwd met Jaël (28) en samen hebben ze een dochtertje: Rosalie. Rick is verloofd met Elize (23). Lieke heeft verkering met André en Rhodé met Michel (een neef van Ethan). Het is vaak druk bij Norah thuis, maar dat vindt ze alleen maar gezellig!

Likes & dislikes
Natuurlijk is Norah dol op Ethan. Ook is ze graag creatief bezig (handletteren en tekenen) en gaat ze graag baantjes trekken in het zwembad. Daarnaast houdt ze van pringles, Italiaans ijs en oreos. En natuurlijk eet ze graag een McFlurry. Ze houdt absoluut niet van wiskunde, broccoli en onrechtvaardigheid.

Relatie met andere meiden
Norah en Lily kennen elkaar al sinds de basisschool, maar pas in de brugklas zijn ze goede vriendinnen geworden. Ze delen alles met elkaar. In de derde klas kwam Eva bij hen in de groep, destijds is Norah op haar verjaardagsfeestje geweest en kwam Eva ook op die van haar. Maar echte vriendinnen werden ze pas in de vierde klas van de middelbare school. Zoals je hebt kunnen lezen kennen de meiden Marit nog maar vanaf het eerste hoofdstuk in het verhaal. Norah kwam naast haar terecht en het klikte meteen goed tussen die twee. Ook weet Norah als enige van de vriendinnengroep (tot nu toe) Marits geheim.

Ik hoop dat je het leuk vond om Norah wat beter te leren kennen! Heb jij een of meerdere overeenkomsten met haar?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

6 Comments

 1. Nee, geen overeenkomsten. Maar ik vind het vooral leuk om te lezen, hoe jij een persoon voor een verhaal of boek uitwerkt. Dat was onbekend voor mij.

 2. Hee leuk om wat van haar achtergrond te bedenken! In mijn studie heb ik een aantal keren een fictief persoon moeten “opzetten” en vond dat altijd heel erg leuk omdat je echt een eigen persoontje kan maken precies hoe jij het wilt!
  Mijn overeenkomsten met Norah zijn het grote gezin, wij hebben exact dezelfde samenstelling, ik ben ook niet zo lang (1,63m) en ben ook graag creatief bezig! Hmm ben ik ergens inspiratie geweest ??

  1. Ja, ik vind fictieve personages bedenken een van de leukste dingen om te doen. Soms ook wel lastig omdat je wilt voorkomen dat personages steeds hetzelfde zijn.
   En haha, ik heb Norah niet bewust op jou gebaseerd, maar wel heel grappig dat jullie zoveel overeenkomsten hebben! Wat gezinssamenstelling betreft heb ik er expres voor gekozen dat het het tegenovergestelde van het gezin van Lynn zou zijn (4 jongens, 2 meisjes). Maar wel heel grappig 🙂

 3. Niet perse. Ik hou ook van Italiaans ijs en mc flurry’s. Oreo’s zijn een van mijn favoriete koekjes???
  Ik ben nu ongeveer 1 meter zestig maar ik groei denk ik nog…
  Meestal draag ik ook jurkjes, of rokjes… En ik houd van handletteren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.