Boekreview #42 Zo goed als altijd // Deborah Raney

Dat ik fan ben van de boeken van Deborah Raney, is volgens mij geen geheim. Al eerder deelde ik twee boekreviews van boeken van haar hand. Inmiddels heb ik weer een aantal boeken van haar in mijn bezit, maar ik was eerst niet van plan om hier een review over te schrijven, tot ik de Hanover Falls serie las. Ik besloot dat ik van het mooiste deel uit deze serie een review zou delen.

Specificaties: Roman // Uitgeverij Voorhoeve // Nederlands, vert. // 2011

Deze boekreview was iedere keer de klos als ik posts vooruitschoof. Hij stond eerst voor januari 2020 ingepland. Enne … welke datum is het ook alweer vandaag? Juist ja 😉

Samenvatting
Als midden in de nacht het brandalarm afgaat, probeert Bryn Hennesey eerst alle bewoners in veiligheid te brengen. Pas als het pand in rook opgaat en ze ziet hoe moeilijk het is voor de brandweer om het vuur te doven, slaat de angst haar om het hart. De volgende ochtend blijkt dat vijf brandweerlieden, waaronder Bryns echtgenoot Adam, het niet overleefd hebben. Allereerst is er verdriet en ongeloof, maar dan begint bij Bryn de onzekerheid te knagen: is het mogelijk dat zij verantwoordelijk is voor de brand? Ook Garrett Edmond verliest in die nacht zijn geliefde Molly, de enige brandweervrouw van het korps. Sindsdien wordt hij gekweld door schuldgevoel, hij wist hoe risicovol Molly’s baan was, had hij haar moeten overtuigen van een veiliger beroep? Bryn en Garret vinden elkaar in gezamenlijk verlies, maar staat er niet nog wat tussen hen in?

Wat vond ik ervan?
Toen ik begon aan Zo goed als altijd, zat ik in een enorme leesdip. November was al over de helft en ik had nog maar vijf boeken gelezen (dat is voor mij erg weinig). Maar de serie over Hanover Falls, trok me er helemaal uit. Binnen drie dagen las ik de drie delen uit. Deborah heeft een heerlijke, ongecompliceerde schrijfstijl. Dat gecombineerd met sterke, menselijke personages zorgt voor prachtige boeken, die je in één adem uitleest. Ook bevatte het eerste deel uit deze serie een prachtige les: De waarheid maakt je vrij. Daarnaast bevat het boek ook heerlijke feelgood-momenten, zoals de opbloeiende romance tussen Garrett en Bryn.

Zo goed als altijd heeft van mij 4 sterren gekregen.

Wat is jouw favoriete genre?

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

  1. Wow, echt al heel lang geleden dat ik dit boek heb gelezen! Ik kan me deze serie nog wel enigszins herinneren. En inderdaad boeken van Deborah Raney zijn echt fantastisch om je uit een reading slump te halen.
    Ik lees veel christelijke romans hoewel ik de laatste maanden toch ook wel heel veel contemporary fiction heb gelezen.

    1. Ja, wat Deborah Raney betreft loop ik echt een beetje achter, heb haar pas 2 jaar geleden ‘ontdekt’. Wel weer dankzij jou 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.