Ik lees #44 De ultieme vakantieboek tag

Helaas … de zomervakantie is alweer bijna voorbij. Maar niet voor mij, want ik heb nog een reisje op de planning staan (twee zelfs). Daarom leek het me leuk om deze vakantie tag in te vullen. Ik vond hem op deze website en hij is oorspronkelijk in het Engels. Maar voor het gemak heb ik de vragen in het Nederlands vertaald.

Het is hartje winter en je krijgt de kans om te ontsnappen naar een tropische locatie. Uren in de zon met een boek staat op je ’to-do’ lijstje. Welk boek neem je sowieso mee?
Oef, dat is best een moeilijke. Ik lees vrij vlot en één enkel boek zou ik zo uithebben. Ik denk dat ik Kobo Plus activeer en de Hope harbor serie van Irene Hannon ga herlezen, dat past hier wel bij. Of de Christiansen family van Susan May Warren (ik herinner me goed dat één deel of Hawaii gaat – prima om te herlezen in een hangmat). Misschien is dat nog wel een betere optie dan de Hope Harbor serie, omdat ik die ook thuis als fysieke exemplaren heb.

De eerste tekenen van de lente zijn er en je hart begint sneller te kloppen bij de gedachte aan warmere dagen. Je gaat op een cruise om het warme weer te verwelkomen. Welk boek neem je mee om je gezelschap te houden aan boord van het schip?
Ik denk dat het Maan wordt, het vijfde deel in de Zeven zussen serie van Lucinda Riley. Ik ga toch weer een poging doen om verder te lezen en ik denk dat aan boord van zo’n schip de omstandigheden wel wat idealer zijn om dit boek te lezen. Voor de zekerheid gaat ook Het meesterwerk van Francine Rivers mee en als ik wat meer behoefte heb aan vrolijkheid lees ik de Harbor Pointe serie van Courtney Walsh

De zomer is gearriveerd! Je brengt je weekenden kamperend in de bergen door. Frisse lucht, dieren en kampvuurtjes houden je gezelschap tijdens je uitje. Welk boek neem je mee om te lezen naast het geluid van de stromende rivier?
De boeken van Raynor Winn. Het zoutpad en De wilde stilte ga ik herlezen en ik zie dat er een nieuw boek van haar is uitgekomen: Landlijnen. Dat lijkt me goed gezelschap tijdens een uitje waarin ik veel zal wandelen.

De herfst komt eraan. Niets maakt je blijer dan knapperige bladeren die rood, oranje en rozig kleuren. Je neemt een boek mee naar het plaatselijke park om te lezen op een bankje onder de suizende bomen. Welk boek lees je?
Ik denk De hobbit, dat is een echt herfstboek. Lijkt me leuk om weer een keertje te herlezen. En als ik De hobbit uitheb ga ik verder in Geheimen van het Wilde Woud van Tonke Dragt (heel misschien eerst De brief voor de koning nog lezen).

Kerst hangt in de lucht. Lichtjes, koortjes die kerstliedjes zingen en winkelen. Je wilt het liefst opkrullen naast de open haard met een goed boek dat je herinnert aan comfort. Welk boek is het?
Er was eens een kleerkast van Patti Callahan en Narnia natuurlijk. Daarnaast De brief voor de koning, maar die heb ik zojuist ook al genoemd. Verder zou ik De vijf en de schat in de bergen lezen en De vijf gaan ervandoor (mijn twee lievelingsboeken in de serie – hoewel de rest ook heerlijk blijft om te lezen).

De winter duurt zó lang. Je hebt iets nodig om jezelf eraan te herinneren dat de zon weer tevoorschijn zal komen. Welk boek lees je om je mee te nemen naar een vakantiebestemming waar je zelf graag naartoe zou gaan?
De kleine bakkerij aan het strand en Zomer in de kleine bakkerij van Jenny Colgan, het lijkt me heerlijk om eens in Cornwall te vertoeven. Ook zou ik zo alle boeken van Marina Folkers herlezen, om naar Engeland en Frankrijk af te reizen. Deze beide auteurs ontdekte ik terwijl ik met mijn familie op vakantie was in Limburg en ik heb daar heel fijne herinneringen aan. Door die boeken te lezen en luisteren denk ik weer terug aan die heerlijke tijd. En ik zou m’n eigen boek Time-out lezen, zodat ik terugdenk aan die heerlijke zomers in Woking.

Welk boek ging er afgelopen vakantie in jouw koffer?

Liefs,

Mirjam

PS: Dit blogbericht bevat een of meerdere affiliate link(s). Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: