Mini reviews #7 Roman, Feelgoodroman & YA

Sorry, ik weet dat ik beloofd had om in augustus vijf mini reviews te delen, maar het zijn er toch drie geworden. Ik vind zelf het concept van de mini reviews erg leuk, maar het kost toch altijd erg veel tijd om de reviews te schrijven, dus houd ik het voor deze maand toch bij drie. Ik ga je mijn mening geven over Britt-Marie was hier van Fredrik Backman, You don’t know me van Susan May Warren en De appeltaart van hoop, geschreven door Sarah Moore Fitzgerald.

Britt-Marie was hier // Fredrik Backman
Specificaties: Roman // Spectre // Engels, vert. uit het Zweeds // 2014 // 296 blz’s
Het verhaal: Britt-Marie is een 63-jarige vrouw waarvan wordt gezegd dat ze een passief-agressieve zeurkous is. Ze kan zich nogal opwinden over rommel, slecht ingedeelde besteklades en tafels zonder onderzetters. Ze haat viezigheid maar houdt van routine. Britt-Marie is sinds kort op zoek naar werk en wordt door het uitzendbureau naar het dorpje Borg gestuurd. Het beste dat je van Borg kunt zeggen is dat het dicht aan de weg ligt. De plaats zucht onder de gevolgen van de financiële crisis. Het enige wat er nu nog opvalt zijn alle TE KOOP-borden en een slechte pizzeria. Wat nog wel is overgebleven: voetbal. En Britt-Marie haat voetbal. Maar het jeugdelftal heeft dringend een nieuwe coach nodig. Ze zijn bereid om wie dan ook het team onder zijn hoede te geven. En wie maakt zich er dan nog druk om dat Britt-Marie de baan absoluut niet wil?
Mijn mening: Ik heb inmiddels bijna alle boeken van Fredrik Backman gelezen. Om de een of andere reden lees ik ze allemaal in het Engels, maar het boek is ook in het Nederlands beschikbaar. De oorspronkelijke taal is Zweeds en dat vind ik net iets te moeilijk. De schrijfstijl van dit verhaal vond ik echt weer geweldig, maar vond dit verhaal iets minder hebben dan de andere boeken van Backman. Britt-Marie vond ik ook geen sympathiek karakter, hoewel ik later wel meer met haar mee begon te voelen. Haar omstandigheden hebben haar gemaakt tot de persoon die ze nu is en het is wel goed hoe Backman haar neerzet. Maar ik had er gewoon niet zoveel mee.
Eindoordeel: 3,25 sterren

You don’t know me // Susan May Warren
Specificaties: Roman // Tyndale House Publishers // Engels // 2012 // 324 blz’s
Het verhaal: Annalise Decker was de onhandelbare tiener Deirdre O’Reilly. Door haar drugsverslaving en foute vriendje kwam ze diep in de problemen terecht. Door haar getuigenis is de drugsbaron en zijn bende opgerold en nu zit ze al jaren in het getuigenbeschermingsprogramma. Ze is getrouwd met Nathan Decker, die een poging doet om burgermeester van Deep Haven te worden. Hun drie kinderen hebben elk hun problemen, zo dreigt hun dochter ook een fout vriendje te krijgen. Dan komt Annalise/Deidres agent haar opzoeken, want de drugsbaron is ontsnapt uit de gevangenis en hij heeft haar ex-vriendje (die ook een beschermde getuige was) al vermoord en het lijkt erop dat hij Annalise/Deirdre ook zal kunnen vinden…
Mijn mening: Dit boek was een juiste mix van romantiek, geheimen en spanning. Ook gaf het wat hints richting de Christiansen family serie (die ik al gelezen heb) en ook dat was erg leuk. Ik vond de personages zo goed beschreven en hun struggles eerlijk weergegeven. De christelijke boodschap in het verhaal was gebaseerd op Psalm 103 en laat dat nu een van mijn lievelingspsalmen zijn. In het kort: een beter slot van de Deep Haven serie kon er voor mij niet zijn.
Eindoordeel: 4,75 sterren

De appeltaart van hoop // Sarah Moore Fitzgerald
Specificiaties: Young adult (contemporary) // Van Goor // Nederlands, vert. uit het Engels // 2016 // 2016
Het verhaal: Oscar Dunleavy bakt de meest perfecte appeltaarten ter wereld. Nu wordt hij vermist en men vermoed dat hij dood is. Niemand lijkt zich erover te verbazen, behalve zijn beste vriendin Meg en zijn broertje Stevie. Meg en Stevie zijn vastbesloten om te ontdekken wat er met Oscar is gebeurd. Samen leren ze over loyaliteit en vriendschap en de kracht van hoop.
Mijn mening: Ik nam dit boek mee uit de bibliotheek omdat de titel me aansprak en ik vond ook de cover er mooi uitzien. Het boek is geschreven in een toegankelijke schrijfstijl en ik vond het een interessante manier om het onderwerp bespreekbaar te maken. Het gaat over roddelen en pesten en wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. Je leest zowel uit het perspectief van Oscar en Meg en ze hebben allebei echt hun eigen ‘stem’. Spoiler: het verhaal kent een goede afloop (Oscar is toch niet dood), maar dat doet mijns inziens geen afbreuk aan het verhaal. Ik houd helemaal niet zo van appeltaart, maar door dit boek kreeg ik toch weer zin om er toch weer een keertje een te bakken!
Eindoordeel: 5 sterren

Welk boek spreekt jou het meeste aan?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

4 Comments

  1. Wat een leuke blog weer! Ik ben heel nieuwsgierig naar alle boeken. Het boek van Susan May Warren gaat op mijn TBR voor september en ‘De appeltaart van hoop’ ligt al thuis en ik hoop dat ik er deze maand aan toe kom om hem te lezen.

    1. Dank je wel voor je reactie 🙂 Ik ben benieuwd wat jij van al die tientallen andere boeken van Susan May Warren die nog op kobo staan vindt 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.