Schrijfpraat #25 Projectenlijst 2021

Speciaal voor dit blogbericht heb ik een officiële projectenlijst opgesteld. Waar ben ik eigenlijk allemaal mee bezig en waar heb ik ideeën voor? Ik hoop dat je nieuwsgierig bent naar alle verschillende projecten waar ik aan werk of wil werken …

Wat ‘moet’
Er zijn sowieso een paar projecten waar ik dit jaar mee aan de slag moet. Zo wil ik het derde deel van de Samen! serie herschrijven (wat hard nodig is, het einde van de eerste versie is zo slecht) en ik wil de eerste versie van het vierde deel gaan schrijven. Daarnaast is daar een van mijn langstlopende projecten (tot nu toe), het verhaal van Roos, het zusje van Lynn. Als het goed is wordt het dit jaar uitgegeven, dus dan moet het wel klaar zijn. En natuurlijk deel ik nog steeds elke week een hoofdstuk van het vervolgverhaal Friends 4-ever, dus daar mag ik ook weer voor gaan schrijven.

Andere projecten
Maar ik heb meer ideeën, soms word ik echt een beetje overweldigd door alles wat ik nog wil doen. De titel van dit blogbericht is dan wel projectenlijst 2021, maar dit betreft vooral een lijst met projecten waar ik nog aan wil werken en waar ik misschien in 2021 aan ga beginnen.

 • Allegorisch verhaal De stad. Vorig jaar rond deze tijd kreeg ik de eerste ideeën voor dit verhaal en na diverse ontwikkelingen in christelijk Nederland (onder andere door de coronacrisis) kreeg ik nog meer inspiratie hiervoor. Ik hoop hier echt snel tijd voor vrij te maken omdat dit echt zo’n verhaal is waarvan ik het gevoel heb dat ik het moet schrijven.
 • Bergen van Chaos, het fantasyproject waar ik met mijn broer mee bezig ben. Vorig jaar kreeg ik veel nieuwe ideeën hiervoor, maar wat ik eigenlijk jammer vind is dat ik hier nooit zoveel tijd aan kan besteden als ik zou willen. Voor nu heb ik ‘m op de lange baan geschoven (broerlief heeft ook geen tijd), maar ooit wil ik hier wel mee verder.
 • Feelgood verhalen
  Hiervan heb ik twee concrete ideeën, eentje met de werktitel Altijd lente (gebaseerd op een kort verhaal dat ik vorig jaar in juni schreef) en eentje met de werktitel Waiting for superman. Vooral voor de laatste heb ik veel ideeën, maar in eerste instantie wil ik dit verhaal voor mezelf schrijven. Als ik er enigszins tevreden over ben wil ik kijken of ik er een uitgever voor ga zoeken, of het misschien in eigen beheer ga uitgeven.
 • YA standalone over Thomas en Rachel. Lezers van Lijmen, Chaos en Time-out kennen dit stel vast wel. Het is denk ik al wel twee jaar geleden toen ik een idee kreeg om ook over hen te schrijven. Door allerlei andere projecten (de Samen! serie en Roos) is het naar de achtergrond verschoven, maar sinds ik een paar writing prompts aan dit stel wijdde, is het weer helemaal terug.
 • Bijbels historische roman. Het is inmiddels ook al bijna drie jaar geleden dat ik hier een idee voor kreeg. Ik ben groot fan van de boeken van Tessa Afshar en het is mijn droom om zelf ook een keer een Bijbels historische roman te schrijven.
 • Iets met het vervolgverhaal. Haha, dat klinkt lekker vaag. Maar ik ben opties aan het overwegen om iets meer met het vervolgverhaal te gaan doen, hoewel dit ook een verhaal is dat ik in eerste instantie voor mezelf schreef en cadeau besloot te doen aan de lezers. Maar ik ben inmiddels zo op de karakters gesteld geraakt dat ik misschien wel een boek over hen zou willen schrijven. Natuurlijk vanuit een andere invalshoek dan het nu gebeurt, maar daar moet ik dus nog over nadenken.
 • Roman voor volwassenen over Thijmen en Tirza. Mocht je Chaos hebben gelezen, dan weet je over wie ik het heb. In mijn hoofd heb ik hun verhaal al een paar keer geschreven, maar ik durf het op papier nog niet aan. Ik vind mezelf niet volwassen genoeg en als ik dit boek ga schrijven moet ik zo veel onderzoek doen dat ik er pas aan wil beginnen als ik meer tijd heb.

Korte verhalen
Naast deze lange lijst projecten heb ik me natuurlijk ook voorgenomen om in 2021 elke maand een kort verhaal te schrijven. Aangezien meerdere ideeën uit deze lijst ontstaan zijn uit korte verhalen, denk ik niet dat de lijst binnenkort kleiner gaat worden. Ergens wel een fijn idee, want mijn grootste nachtmerrie is dat ik geen ideeën meer heb om over te schrijven. Gelukkig hoef ik daar voorlopig niet bang voor te zijn!

Dit jaar wil ik trouwens wat vaker in een blogbericht een project uitlichten, zoals ik dat vorig jaar in mijn Projectenvlogs deed.

Over welk project zou jij graag meer willen weten? Wellicht kan ik die dan volgende maand uitlichten in een blogbericht!

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

10 Comments

 1. Alle projecten zijn super interessant. Dat allegorische verhaal en die roman voor volwassenen interesseren me extreem. Zo leuk dat jij zo veel inspiratie en ideeen hebt! Dat van te weinig tijd is een bekend fenomeen. Maar ik vind het vooral leuk om te zien hoe projecten ontstaan en gerealiseerd worden. Ook de organisatie er achter. Heb je voor elk project een apart notitieboekje? Succes met schrijven!

  1. Dank je wel 🙂 Ik ben benieuwd wat je van het allegorische verhaal gaat vinden als het eenmaal af is (vandaag ga ik er weer een paar uurtjes aan werken). Wat betreft de organisatie in notitieboekjes voor projecten is nog wel een dingetje, daar kan ik qua structuur nog wel het een en ander op winnen. Ik heb nu per project een map waar vaak een schriftje in zit en losse blaadjes. En soms pak ik er een nieuw notitieboek bij.

 2. Wat een mooie lijst met projecten zeg! Lijkt me ook wel lastig zoveel dingen tegelijk, ik zou heel bang zijn dat er dingen door elkaar gaan lopen. Ik ben wel benieuwd naar je YA standalone.
  Heel veel succes met al je projecten!

  1. Haha, zoveel dingen tegelijk is ook best lastig, daarom kies ik per maand een hoofdproject en eventueel een bijproject. Maar ik hoop dat ik ooit al deze projecten een keertje heb uitgevoerd 😀

 3. Wat veel ideeën heb je zeg! Klinkt allemaal superleuk 🙂 Ik heb ook zo’n lijstje met allemaal ideeën van verhalen die ik ooit wil schrijven. En van de een voel ik dat het meer prioriteit heeft dan de ander, dus daar wil ik me op gaan focussen om op die manier het lijstje af te werken. Doe jij dat ook?

  1. Dank je wel 🙂 Ik probeer het ook een beetje zo te doen, de ideeën die prioriteit hebben als eerste te doen. Maar zoals je wellicht weet werk ik eigenlijk altijd aan meerdere projecten, maar het lijstje hebt wel om goed de focus te houden welke ik nu echt eerst wil/moet doen 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.