Schrijflogboek #4 Maart 2018

Omdat februari wat betreft schrijven een slechte maand was, had ik maar één doel voor ogen: ervoor zorgen dat maart de beste schrijfmaand ooit wordt! Of dat gelukt is kan je lezen in deze blogpost…

Ook deze maand vertel ik eerst kort per categorie wat ik er aan gedaan heb en hoeveel en aan het einde van het bericht vind je het totaal.

LOI cursus – 100 minuten
Deze maand werkte ik een opdracht waar ik al een tijdje tegenop zag uit. Ik kon het zelf bijna niet geloven toen ik mijn cijfer terugkreeg, maar ik had een 10 gescoord! Nu moet ik van deze module nog twee hoofdstukken en twee opdrachten maken en dan kan ik aan de tweede module beginnen. Daar heb ik zelf erg veel zin in, want hij heet verhalen schrijven.

Blog – 200 minuten
In maart schreef ik alle berichten voor april af en ook al een paar voor mei. De laatste twee weken heb ik echter wat minder geschreven (in het algemeen), dus ik loop nog niet helemaal op schema, maar het is al een verbetering ten opzichte van vorige maand.

The artist’s way – 280 minuten
Ook dit is een stuk beter dan de afgelopen maand. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet elke dag geschreven heb, maar soms had ik gewoon zin om direct te beginnen met schrijven, dus dan vond ik het ook z’n doel voorbij gaan. Toch is het wel handig om elke dag de gekste dingen op te schrijven, je weet nooit waar je het voor kunt gebruiken.

Geheim project – 680 minuten
Wow, ik sta er zelf ook van te kijken. De afgelopen maand heb ik meerdere keren overleg gehad met mijn broer en zijn we, volgens mij al aardig ver gekomen. Maar nog niet ver genoeg om te vertellen wat het geheime project nu eigenlijk inhoudt 😉

‘Maar wat nu?’ – 1560 (!) minuten
In dit project zit verreweg de meeste tijd. Maar wat nu? is de werktitel van mijn nieuwste verhaal, nummer vijf alweer. Ik werkte de afgelopen maand een compleet verhaal uit. Omdat het een vervolg is op een van mijn eerdere verhalen hoefde ik de karakters niet uitgebreid uit te werken, maar ook dat breidde ik wat meer uit.  Ook schreef ik vast een aantal hoofdstukken. Die moeten vast nog een aantal keer herzien worden, maar het begin is er.

Overig – 155 minuten
Deze maand ben ik aardig wat nieuwe projectjes gestart. Ik heb voor het eerst van mijn leven meegedaan aan een schrijfwedstrijd. Je moest een microverhaal (250 woorden) schrijven rond het thema ‘brief’. Nu heb ik mijn artist’s way verhaaltjes behoorlijk wat zitten brainstormen en had ik het vrij snel geschreven.
Daarnaast heb ik wat persoonlijke stukjes geschreven, die ik heel voorzichtig columns noem. Ook ben ik gaan brainstormen over een kerstverhaal.

Totaal
De afgelopen maand heb ik 2875 minuten aan schrijven besteed. Als we dit gaan omrekenen in uren komt dat op bijna 48 uur uit (47 uur en 55 minuten). Wow! Ongelooflijk. Het lijkt me lastig om hier overheen te gaan, maar als ik bedenk dat ik de afgelopen maand een week ziek ben geweest en de week erna nog heel erg moe was,  denk ik dat het in april wel haalbaar moet zijn. Ik ga er in ieder geval weer voor.

Liefs,

Mirjam

1 Reactie

  1. Heerlijk, zoveel kunnen schrijven! Ik begin het schrijven te missen dus hoop dat ik het snel ook weer wat kan gaan oppakken! En je hebt zoveel leuke projecten 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: