Vlogs op vrijdag #9 Oktober 2022

In oktober pakte ik het vloggen weer op (na een tijdje inconsistent geweest te zijn) en dat resulteerde in een paar (al zeg ik het zelf) leuke video’s. In dit bericht licht ik de video’s uit en vertel ik je ook welke mijn favoriet is.

De eerste video was een schrijftip. Ik vertelde je over vaart in je verhaal en ook legde ik in de video uit dat ik vanaf nu wat ‘bredere’ content ga maken op YouTube. Ik vertel je niet alleen over mijn schrijfwerk, maar ook van alles en nog wat over mijn schrijversleven. En dat in de breedste zin van het woord.

In plaats van een Day in the life blogbericht, maakte ik nu een vlog over dinsdag 27 september. Wat echt heel jammer was … was dat ik dit dag eigenlijk ziek was. Ik heb wel een video gemaakt, maar voelde me helemaal niet fit. Ik hoop vaker Day in the life vlogs te maken, maar niet iedere maand zoals op m’n blog. Als vlog is het toch heel wat meer werk, vooral het editen duurt veel langer.

Nog een schrijftip video met blunder. Ik heb het over actief en passief, maar Johanna wees me erop dat ik het door de war haalde met iets anders. Volgens mij bedoel ik de directe en indirecte rede, maar ik ga het nog voor je uitzoeken. Verder vind ik het wel een waardevolle schrijftip hoor, want zowel passief schrijven als de indirecte rede te veel gebruiken moet je niet doen 😉

En de laatste video van de maand: mijn bullet journal. Ik kreeg hier veel leuke reacties op, dat ik zulke video’s vaker moet maken. Ik hoop dat zeker te doen. Af en toe loopt de audio niet helemaal lekker met het beeld, maar voor nu ben ik er behoorlijk tevreden mee.

Mijn favoriet
Ik vond zelf m’n Day in the life erg leuk geworden, maar het was echt een ramp om het allemaal op te nemen (zeker als je ziek bent) en het bewerken erna heb ik ook niet in een keer achter elkaar gedaan. Ook de bullet journal video vond ik zelf erg leuk en ben ik ook blij mee.

November
Vanaf november hoop ik 2 video’s per week te plaatsen, wanneer dat lukt. Dit was ik al heel lang van plan, in ieder geval om in november een extra video per week te plaatsen over NaNoWriMo. Als het bevalt en het zit mijn schrijfwerk niet te veel in de weg, wil ik het blijven doen. De eerste video is al online gekomen, namelijk een introductie op NaNoWriMo. Je kunt ‘m bekijken door hier te klikken. En uiteraard komt er ook vanmiddag weer een video online!

Welke video was jouw favoriet?

Liefs,

Mirjam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: