Fun facts # 51 7 leuke weetjes over NaNoWriMo

Ongeveer twee jaar geleden deelde ik een eerste berichtje met leuke weetjes over NaNoWriMo. Het leek me leuk om nog een keer zo’n bericht te plaatsen, omdat er inmiddels het een en ander is veranderd sinds die editie. Alle weetjes lees je in dit bericht!

  1. Het totaal aantal woorden dat ik tijdens NaNoWriMo en Camp NaNoWriMo schreef ligt nu een stuk hoger dan twee jaar geleden. Destijds stond de teller op 244.255 woorden. Inmiddels zijn dat er – nog voor NaNoWriMo 2022 begint – 566.502. Uiteraard hoop ik dat er deze keer weer een heleboel woorden bij komen!
  2. Ik heb nu al vijf jaar op rij succesvol deelgenomen aan NaNoWriMo, tijdens de eerste keer in 2017 schreef ik Vrije val. In 2018 veranderde ik op het laatste moment van project en schreef ik Help! Mam is verliefd. In 2019 zette ik de traditie voort en schreef Yes! Papa gaat trouwen en in 2020 schreef ik Help! Herrie in huis. In 2021 schreef ik het vierde deel in de Samen! reeks (waar ik al wel een titel van weet, maar die ik nog niet aan je ga vertellen) en dit jaar hoop ik me te wagen aan deel 5. Wat ik tijdens NaNoWriMo moet schrijven als ik de Samen! serie heb afgerond weet ik nog niet, daar wil ik ook nog helemaal niet aan denken.
  3. Zoals je aan het rijtje hierboven al hebt kunnen zien zijn er inmiddels vier boeken van mij gepubliceerd waarvan ik de eerste versie schreef tijdens NaNoWriMo. Nog niet zo lang geleden luisterde ik een podcast waarin de makers het afraadden om mensen te vertellen dat je je boek tijdens NaNoWriMo schreef, i.v.m. hun zorgen over kwaliteit. Maar die zorgen zijn, wat mij betreft, niet terecht. Het gaat er bij NaNoWriMo alleen om dat je de eerste versie schrijft, die kan altijd herschreven worden!
  4. Als je het heel erg officieel gaat bekijken heb ik NaNoWriMo in 2020 niet succesvol afgerond, maar ik vind zelf van wel. Op 1 november 2020 kreeg ik corona (bevestigd dmv een positieve test) en daardoor liep heel NaNoWriMo in de soep. Ik schreef uiteindelijk iets van 25.000 woorden en ik besloot dat ik, als ik in december de 50.000 woorden haalde het mocht zien als een succesvolle afronding van NaNoWriMo 2020.
  5. Naast NaNoWriMo heb je ook nog de Camp editie. Het verschil hierbij is dat je zelf je woordaantal mag kiezen. Camp NaNoWriMo heb ik zes keer met succes afgerond. De eerste keer in 2015, daarna daarna in april 2019 (toen schreef ik aan het fantasyverhaal dat ik ooit met mijn broer hoop te publiceren) twee keer in 2020 (in april schreef ik No fear en in juli schreef ik aan het vervolgverhaal). In 2021 had ik het te druk met herstellen van long covid, maar in 2022 is het me wel gelukt. In april schreef ik aan De stad en in juli schreef ik (grotendeels) de eerste versie van het verhaal van Rachel. In juli 2019 heb ik ook geprobeerd mee te doen, maar strandde ik halverwege. Ook toen werkte ik aan No fear.
  6. Heel erg officieel haalde ik met Vrije val de 50.000 woorden niet, dus wat ik toen heb gedaan is het dankwoord vast schrijven. Toen kwam ik wel aan het benodigde aantal woorden voor NaNoWriMo. Sinds ik aan de Samen! serie schrijf heb ik daar geen last meer van, want die boeken tellen elk zo tussen de 70.000 en 80.000 woorden.
  7. Mijn dagrecord aantal woorden tijdens NaNoWriMo behaalde ik op 18 december 2020. Ik liep die dag behoorlijk achter met mijn verhaal en schreef toen 10.535 woorden, volgens mij was dat mijn allereerste 10k dag. Sindsdien heb ik wel vaker 10.000 woorden op één dag geschreven en stiekem hoop ik deze editie een dag 12k te halen of misschien zelfs 15k. Een mens moet wat te hopen hebben, hè?

Hoe vaak tel jij in dit bericht het woord ‘NaNoWriMo?’ 😉

Liefs,

Mirjam

PS: Dit blogbericht bevat een of meerdere affiliate link(s). Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor 😉

Kom me volgen op social media

2 Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.