Auteur uitgelicht #15 Marissa Meyer

Ik vond het weer eens tijd om een auteur uit te lichten en deze keer heb ik een auteur uitgekozen van wie ik lang niet alle boeken heb gelezen. Ze behoort ook zeker niet tot mijn favoriete auteurs (sorry), maar uiteraard heb ik Marissa Meyer wel met een reden uitgekozen. De inspiratie voor haar debuut deed ze namelijk op tijdens NaNoWriMo en ze heeft de organisatie altijd een warm hart toe gedragen. In november vond ik het wel leuk om een auteur uit te lichten die ook regelmatig meedeed of doet aan NaNoWriMo, dus vandaar.

Hoe is het leven van deze auteur tot nu toe verlopen?
Marissa Meyer werd geboren in Tacoma, Washington (USA) en ging naar de Pacific Lutheran University voor een bachelor in creatief schrijven. Later heeft ze een master behaald in uitgeven (kijk, dat kan in Nederland dan weer niet, volgens mij). Ze heeft altijd al een voorliefde gehad voor sprookjes en superhelden, beiden waren erg nuttig voor haar schrijfcarrière. Ze is getrouwd met Jesse Taylor en ze hebben een tweeling geadopteerd.

Hoeveel boeken heeft ze geschreven en welke heb ik ervan gelezen?
Ik weet niet precies hoeveel boeken Meyer heeft gepubliceerd omdat bij het boekoverzicht op Wikipedia de novelles die bij de Lunar Chronicles zijn verschenen niet genoemd worden en ik word er niet helemaal wijs uit. In ieder geval heeft ze de Lunar Chronicles geschreven, dat zijn hervertellingen van sprookjes. Ook heeft ze een superheldenserie geschreven en een paar standalone romans. Ik heb vier van haar boeken gelezen, de belangrijkste boeken in de Lunar Chronicles. Daarvan vond ik vooral de eerste drie boeken erg goed. Het laatste boek, Winter, was erg langdradig en had minstens de helft korter gekund. Ik vond het thema wel erg tof gekozen trouwens en ook goed geschreven.

Welke boeken zijn mijn favoriet?
Ik heb getwijfeld of ik deze vraag niet gewoon weg zou laten, maar ik besloot om ‘m te laten staan. Zoals ik net al schreef vond ik de eerste drie boeken in de Lunar Chronicles het leukst. En als ik echt een favoriet zou moeten kiezen zou ik denk ik voor Cress gaan, ik vond de hervertelling van Tangled wel tof, al vond ik Scarlett een heel erg originele hervertelling van Roodkapje.

Hoe inspireert deze auteur mijn schrijfleven?
Allereerst, iedere auteur die meedoet met NaNoWriMo inspireert. En er is nog een reden dat ik besloot om deze blog over Marissa Meyer tóch te delen. Indirect heb ik mijn idee voor De stad aan haar te danken. Zij schreef hervertellingen van sprookjes (wat heel veel gedaan wordt), ik besloot een hervertelling van een gelijkenis te schrijven. Dus ik heb zeker iets te danken aan deze auteur.

Ken jij meer (gepubliceerde!) auteurs die meededen met NaNoWriMo?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.