Project uitgelicht #12 Friends 4-ever

Een paar weken geleden legde ik in een blogbericht uit dat ik gestopt was met Project Snel. Een van de redenen was dat ik liever eerst iets meer met het vervolgverhaal dat ik wekelijks op mijn blog deel wil gaan doen. In het bericht van vandaag ga ik je meer vertellen over die plannen. Nieuwsgierig? Lees dan vooral snel verder!

Zoals altijd bij berichten waarin ik projecten uitlicht, maak ik gebruik van een aantal vragen. De antwoorden zijn van toepassing op wat ik zelf vaak Friends 4-ever Extended Edition noem. Het gaat dus niet zozeer over het vervolgverhaal, maar over het éxtra project.

 1. Wat is de titel of werktitel van het project?
  Zoals ik net al schreef heb ik het meestal over Friends 4-ever Extended Edition, maar tegen de tijd dat ik er daadwerkelijk aan ga werken zal het in m’n logboeken gewoon Friends 4-ever genoemd worden. Dat wordt ook de titel van de serie. Over de titels van de afzonderlijke boeken heb ik ook al nagedacht, maar dat blijft nog even geheim.
 2. Wat voor genre is het?
  Uiteraard feelgood, dat is het nu ook al. Ik hoop echter wel in de boeken iets meer diepgang te creëren dan nu in het vervolgverhaal het geval is, hoewel de komende hoofdstukken (voor mijn gevoel) echt al dieper gaan dan de allereerste hoofdstukken. Maar ja, het is dan ook al meer dan drie jaar geleden dat ik die schreef (augustus 2019).
 3. Wie is of wie zijn de hoofdpersonages?
  Ook deze vraag is niet heel moeilijk te beantwoorden, zelfs jij als lezer kunt het. Uiteraard gaat ook de uitgebreide versie van Friends 4-ever over Norah, Lily, Eva en Marit. Maar … elk personage krijgt een eigen boek. Wat zeg je daarvan?
 4. Wat is de status van het project?
  Op dit moment ben ik nog niet begonnen aan de extended edition. Dat zal ook pas januari 2023 worden, verwacht ik. Ik schreef het al eerder, maar mijn doel is nu om het vervolgverhaal zo snel mogelijk af te ronden. In oktober heb ik flink vooruitgewerkt en heb ik zelfs al globaal alle hoofdstukken gepland. Nu in november staat het op een lager pitje (weer 1-2 hoofdstukken per week), maar in december zal ik proberen of het me lukt om het verhaal voor m’n blog af te maken. Het zal dan doorlopen tot de laatste dinsdag van 2023 (of de eerste van 2024, dat kan ook nog). Wat ik daarna op m’n blog ga doen weet ik nog niet, maar dat zien we tegen die tijd wel. In ieder geval, in januari 2023 hoop ik dus een begin te maken met de boekversie van dit verhaal.
 5. Waar gaat het over?
  Uiteraard lees je ook in de boeken over de vier vriendinnen. Je ziet hun vriendschap groeien en de meiden maken van alles mee. Zoals ik al schreef hoop ik in de boeken meer diepgang te creëren. Verschillende verhaallijnen zal ik meenemen de boeken in, maar ook worden er nieuwe lijnen geïntroduceerd, maar uiteraard kan ik daar nog niet zo veel over zeggen.
 6. Wanneer hoop ik het af te ronden?
  Ik wil heel graag het eerste boek in januari 2024 af hebben, zodat deze vrij snel na de afronding van het verhaal op m’n blog kan verschijnen.
 7. Wat zijn mijn plannen met dit boek?
  Ook dit heb ik al laten doorschemeren in een eerder bericht. Al een tijdje heb ik de droom om zelf een boek uit te geven en Friends 4-ever lijkt me hiervoor een heel geschikt project. Als het allemaal goed gaat – en uiteraard houd ik je op de hoogte – kan je het boek bij mijzelf (gesigneerd) bestellen en krijg ik niet 8% van de royalties, maar het volledige bedrag.

Als Friends 4-ever als boekenserie uitkomt, ga jij deze dan kopen?

Liefs,

Mirjam

12 Reacties

 1. Interessant idee. Overigens lijkt mij een verschijnen in december beter. Dan kan het als kado voor de kerst. Januari is doorgaans een maand met slechte omzet, weinig geld en uitverkoop. Maar je zult je in 2023 ook weer niett vervelen. Veel succes.

  1. Ja, daar heb ik nadat ik dit bericht geschreven heb ook aan zitten denken. Als het mogelijk is mik ik op november 2023, maar dan moet het wel de beste versie ooit zijn 😉

 2. Jaaaa, sowieso! Echt superleuk dit! Ik ben echt heel benieuwd hoe het gaat worden en ik zou echt het liefst vandaag alle vier de boeken kopen ? Ik heb vooral zin in het deel over Marit omdat ik dat het leukste personage vind, maar natuutlijk ook naar de andere delen! En ik ben benieuwd welke verhaallijnen er nog bij komen. Heel veel succes met schrijven alvast (januari 2023 klinkt echt alsof het over een paar jaar is maar het duurt nog maar 2 maanden) enne ik hoop dat de boeken snel in de winkel liggen!

  1. Haha, dat gaat héél lastig worden, want ik moet er nog aan beginnen. Het duurt inderdaad nog geen twee maanden meer voor het januari 2023 is, kan ik zelf ook bijna niet geloven. Of de boeken echt in een fysieke winkel terecht komen is trouwens wel de vraag hoor. Als ik ze zelf ga uitgeven, komen ze namelijk niet automatisch in het Centraal Boekhuis terecht. Boekhandels zullen het echt bij mij moeten inkopen, maar dat gaan we zien. Je kan in ieder geval via een webshop de boeken bij mij bestellen, krijg je er meteen een handtekening in!

 3. Hoi Mirjam,
  Wat een leuke vlogs schrijf je telkens weer; en de boeken zijn ook super!
  Ik had een vraagje… wanneer denk je dat het boek uit van deel 4 van de Samen uitkomt?
  Ik ben zo benieuwd hoe het verder gaat…
  Veel groetjes Hanne Hetty Hendriksen

  1. Hoi! Dank je wel voor je leuke berichtje. Het vierde deel van Samen! zal in het voorjaar van 2023 uitkomen, maart, april of mei, dat weet ik nog niet precies. Ik ben het nu aan het herschrijven 😉

 4. Ja zeker! Ik volg het vervolgverhaal al heel lang en dan zou ik het echt super tof vinden als het echt een serie word. Verdwijnen als de serie is uitgekomen de hoofdstukken van je blog? En wanneer zal die echt in de winkel liggen? In ieder geval veel succes met schrijven nog! 🙂

  1. Ik ben niet van plan om de hoofdstukken van m’n blog te verwijderen. Juist omdat ik verhaallijnen toevoeg en meer de diepte inga kunnen ze wat mij betreft naast elkaar blijven staan. Daarom wil ik de boeken ook zelf uitgeven, een uitgever zou het misschien wel als eis stellen, dat de hoofdstukken verdwijnen. Of het boek dus echt in de winkel komt te liggen is ook de vraag, want als ik het zelf uitgeef komt het niet automatisch bij het Centraal Boekhuis (daar moet je best veel geld voor betalen). Boekhandels moeten het bij mij inkopen en dat zullen ze niet allemaal doen. Maar … je kunt ze wel via een webshop bij mij bestellen en dan krijg je uiteraard een handtekening 😉

 5. Wow, wat gaaf!!! En ik las ergens dat het er zo’n 7 zouden worden, maar het zijn er dus 4? Kan het niet als een soort pakket verkocht worden: 4 boeken voor 25 euro ofzo?? ik zou ze echt heeeeeeel erg graag willen!!! En wat een superidee dat ze allemaal een eigen deel krijgen! Het zou een enorme upgrade zijn voor mn boekenplank? en ik ben heel erg benieuwd naar de nieuwe lijnen!! ??

  1. Ha Nienke, die 7 boeken is van een ander project 😉 Het als pakket verkopen wordt heel erg lastig, want ik krijg niet alle boeken tegelijk af. Ik moet nu nog beginnen met schrijven 😉 Misschien dat het op de lange termijn zou kunnen, maar … daar zitten ook een paar ingewikkelde wetten aan vast, zoals de Wet op de vaste boekenprijs (maar dat leg ik wellicht nog een keer uit in een blog). Ik ben heel blij dat je zo enthousiast bent, dat geeft moed om eraan te beginnen!

 6. Superleuk! ik ben benieuwd watvoor nieuwe verhaallijnen je erbij doet!! Ik heb ff een vraagje: Als je over elk personage een eigen boek gaat schrijven, doe je dan 4 keer hetzelfde verhaal? ( ik denk het niet, maar ik vraag het even voor de zekerheid :-)) Of hoe ga je dat doen?

  1. Blij dat je zo enthousiast bent 🙂 Het wordt niet vier keer hetzelfde verhaal, kan me inderdaad voorstellen dat je die vraag hebt. Ik schrijf (bijvoorbeeld) eerst een boek over Eva. Dat duurt van een bepaalde tijd tot een bepaalde tijd. Het volgende boek gaat dan misschien wel over Marit en gaat verder waar het boek van Eva gestopt is, qua tijd. De volgorde van de boeken weet ik nog niet zeker, dus dit is een voorbeeld 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.