Boekentip #16 Vijf zonnige boeken

Het is weer tijd voor een nieuwe blog met boekentips en hoewel de zomervakantie voor een gedeelte van Nederland al voorbij is, wilde ik een paar boeken delen die zich (volgens mij) op een zonnige bestemming afspelen. Juist als je weer aan het werk bent of naar school moet kan je zo’n zonnig boek goed gebruiken lijkt me.

Onder de sterren van Montpellier // Marina Folkers
Cleo wil het liefst ver weg van de roddels die haar achtervolgen. De kans om een paar maanden naar Zuid-Frankrijk te gaan, grijpt ze dan ook met twee handen aan. Ondanks haar verlangen om onzichtbaar te blijven, is een ontmoeting met de aantrekkelijke Luc onvermijdelijk: deze Fransman woont pal naast het huis waar Cleo verblijft. Ze voelt zich op haar gemak bij hem en geeft zich steeds meer bloot. Maar is haar vertrouwen in hem wel terecht? Luc, die eigenlijk niet zit te wachten op gezelschap, schiet Cleo in nood steeds te hulp. Hiermee slaat hij een weg in die hem voor belangrijke keuzes stelt. Wat moet hij wanneer hij beseft dat hij bij Cleo geen kans zal maken als ze erachter komt wie hij daadwerkelijk is? ‘

Volgens mij heb ik de boeken van Marina wel vaker aangeraden. Marina is een van de weinige auteurs die ik regelmatig tegenkom. Ze woont namelijk bij mij in de buurt en ze is ook een aantal keer in De Wedloop geweest. Het grappige is dat haar boeken zich óf in Frankrijk, óf in Engeland afspelen, terwijl ze toch een Nederlandse auteur is. Zowel Onder de sterren van Montpellier als Meer dan ooit spelen zich af in het veelal zonnige Frankrijk en ze lezen heerlijk weg.

Zomer in de kleine bakkerij // Jenny Colgan
Het is eindelijk zomer in de kleine bakkerij aan het strand. Polly Waterford is gelukkiger dan ooit: haar bakkerij loopt goed en samen met Huckle, haar grote liefde, geniet ze van het leven in het havenstadje Mount Polbearne, dat haar thuis is geworden. Toch zit er een donker randje aan de fijne zomerbries die door het dorp waait. Selina, Polly’s vriendin die sinds kort weduwe is, wil verhuizen naar het eiland. Maar Polly draagt een geheim met zich mee dat Selina’s herstel overhoop kan gooien. En wanneer de oude eigenaar van de bakkerij opeens sterft staat Polly’s bedrijf op het spel. Zal Polly alles verliezen waar ze van houdt?

Tegenwoordig vind ik de boeken van Jenny Colgan niet zo leuk meer, regelmatig zit er een expliciete scène in of is het zo kinderachtig geschreven dat het niet meer geloofwaardig is, maar ik zal altijd fijne herinneringen koesteren aan de serie over de kleine bakkerij. Het speelt zich af in Cornwall, waar het vaak zonnig is, maar waar het weer ook zomaar kan omslaan…

De zwemclub van Shelly Bay // Sophie Green
Theresa, Marie, Leanne en Elaine lijken niets met elkaar gemeen te hebben tot ze elkaar elke ochtend tegenkomen op het strand waar ze zwemmen. Het begin van een onverbrekelijke vriendschap. Australië, 1982. In een slaperig stadje aan de kust neemt Theresa zich voor om elke ochtend bij zonsopgang te gaan zwemmen in Shelly Bay. Weduwe Marie zwemt al haar hele leven vanaf hetzelfde strand. De 25-jarige Leanne zoekt ontspanning van haar werk als verpleegster – want hulp bieden is een stuk makkelijker dan hulp vragen. Elaine is net verhuisd vanuit Engeland en heeft in Australië geen andere vrienden gevonden dan de fles. Deze vier vrouwen ontmoeten elkaar bij toeval op het strand van Shelly Bay, en vormen een zwemclub. Daarmee ontstaat een vriendschap die hun levens verandert.

Of het echt altijd zo zonnig is in dit boek kan ik me niet goed meer herinneren, maar ik las het zelf toen ik op vakantie was in Kroatië, dus dan heb je al snel zonnige herinneringen aan een boek. Maar het speelt zich af in Australië en gaat over vriendinnen die gaan zwemmen. Een heerlijk boek wat mij ook aanmoedigde om wat vaker te gaan zwemmen.

Zonder twijfel de jouwe // Becky Wade
Als de vader van Meg Cole onverwacht overlijdt, krijgt ze de leiding over zijn bedrijf. Ondanks dat ze helemaal niet geschikt is om dit grote familiebedrijf te runnen, neemt ze de teugels van haar vader over. Maar waar ze echt geen zin in heeft, is zich ook nog eens in haar vaders hobby, het fokken van Engelse volbloedpaarden, te verdiepen. Daarom geeft ze de manager, Bo Porter, zes maanden om de fokkerij te sluiten. Bo is vastbesloten om de vrouw die hem van zijn droom wil beroven niet aardig te vinden. Maar Meg maakt een diep verlangen om haar te beschermen in hem los en hoe meer tijd hij met haar doorbrengt, hoe liever hij ieder obstakel dat hen scheidt, wil overwinnen en haar liefde wil verdienen. Maar zal dat lukken?

Net als het vorige boek weet ik niet helemaal zeker of dit boek puur een zonnige bestemming is, of omdat ik denk dat het zo is omdat ik deze ook op de bewuste vakantie in Kroatië las. Maar het gaat over een paardenranch en als ik me niet vergis speelt het zich af in het zuiden van de Verenigde Staten, dus de kans dat het mooi weer is, is zeker aanwezig.

Kijk omhoog // Courtney Walsh
Juist als interieurdesigner en workaholic Lane Kelley op het punt staat de promotie van haar dromen binnen te slepen, moet ze halsoverkop terug naar haar geboorteplaats. Haar broer heeft een ongeluk gehad en ligt in coma. Met haar telefoon en laptop binnen handbereik probeert Lane haar aandacht bij haar broer én haar werk te houden. Lanes familie kan dit niet begrijpen en confronteert haar met pijnlijke jeugdherinneringen. En dan is er ook nog haar jeugdvriend Ryan… Als hij de muur die Lane heeft opgetrokken probeert te doorbreken, stuit hij op een afschuwelijk geheim uit het verleden.
Lane en Ryan moeten de confrontatie aangaan met elkaar én met zichzelf. Maar misschien hebben ze alles al… en hoeven ze alleen nog maar omhoog te kijken.

Weer zo’n boek waarvan ik niet 100% zeker weet dat het puur zonnig is (tijd om ‘m te herlezen), maar ik weet wel dat ze vakantiehuisjes gaan opknappen bij een meer, dus de zon zal er zeker regelmatig schijnen. Deze serie staat op het programma om te herlezen, dus dan kom ik er zeker achter. De voorkant van het boek belooft echter een zonnig verhaal.

Welk zonnig boek zou jij mij aanraden?

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

  1. Heel oud al maar 4 vriendinnen een spijkerbroek. En als je geen zin hebt in lezen, dan de film kijken.
    Zelf vind ik Outlander ook fantastisch. Niet perse een zonnige bestemming maar wel zonnig leesvoer. De serie is verfilmd en is geweldig. Veel seizoenen dus lekker veel te kijken.
    Mijn bijzondere rare week met Tess is een leuk jeugdboek dat zich afspeelt op Terschelling tijdens de zomervakantie. Ook verfilmd en de film is zeker en aanrader.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: