Friends 4-ever // Hoofdstuk 182 // Lily

In het vorige hoofdstuk waren de vier meiden met hun jaargenoten op kamp en dat zijn ze in het hoofdstuk van vandaag nog steeds. Je leest meer over Lily, haar en Aron wachten een onaangename verrassing …

‘Het is al half twee’, merkte Lily geschrokken op, toen ze zich eindelijk losmaakte uit Arons omhelzing. Na de officiële dagsluiting waren ze naar buiten geglipt en hadden dicht naast elkaar een poos naar de sterren gekeken. Af en toe zeiden ze iets tegen elkaar en Lily voelde zich fijn en veilig in Arons omhelzing. Maar doordat het zo heerlijk was, waren ze de tijd compleet vergeten. Haar vriendinnen zouden vast al slapen, of niet?
‘Nou en?’ merkte Aron op. Uit het huis klonken nog genoeg geluiden die duidelijk maakten dat lang niet iedereen naar bed was gegaan. Op een van de kamers leek wel een feestje te worden gevierd.
‘Dan ben ik morgen zo duf’, legde Lily uit.
‘Ach, dat geeft niks, dan slapen we gewoon in de trein naar huis.’
Naar huis. Daar keek Lily wel naar uit. Natuurlijk vond ze het leuk om met heel zes vwo op kamp te zijn, maar ze was blij dat het maar voor één nachtje was. Daar zou ze vast anders over hebben gedacht als ze niet het afgelopen jaar verkering met Aron had gekregen, destijds klampte ze ieder moment om bij hem te zijn aan.
‘Vind je het wel leuk?’ vroeg Aron en hij keek haar een beetje bezorgd aan. ‘Je bent zo stil.’
Lily glimlachte. ‘Ik moet gewoon wennen aan het idee dat het voorbij is, denk ik.’ En ze was ongesteld en voelde zich totaal niet fit, maar dat ging ze Aron niet aan zijn neus hangen. Met haar vriendinnen praatte ze daar makkelijker over, maar tegenover haar vriend vond ze het nog steeds een beetje raar.
‘Het komt goed’, zei Aron op troostende toon. Ze liepen hand in hand naar binnen en voor Lily’s kamerdeur kuste haar nog eens lang en uitgebreid. ‘Wat zal ik lekker slapen’, fluisterde hij daarna.
‘Ja?’
‘Zeker, dat moet wel na die heerlijke kus van jou.’
Lily voelde dat ze bloosde en ging op haar tenen staan om hem nogmaals, onverwachts te kussen.
Get a room’, hoorde ze opeens een stem achter zich. ‘Serieus … moeten jullie dit doen waar iedereen bij is?’
Lily voelde haar hart ineenkrimpen, dat uitgerekend Hester hen hier moest betrappen.
‘Iedereen?’ vroeg Aron met één opgetrokken wenkbrauw. ‘Ik zie verder niemand.’
Hester rolde met haar ogen. ‘Dat is erg genoeg. Als je bedenkt wat jij mij aan hebt gedaan, Aron Verdouw. Ik hoef je echt niet zien zoenen met een ander.’
Had Aron Hester iets aangedaan? Maar uiteindelijk was het Hester geweest die de relatie had beëindigd, toch? En zij was degene die onmogelijke eisen aan Aron stelde. Toch voelde Lily zich niet gemakkelijk in het gezelschap van de ex van Aron.
‘En al helemaal niet Lily van der Meulen.’ Hester zei het op een toon alsof Lily iets heel vies was. En, dat vond Lily nog erger, alsof zij er zelf helemaal niet bij stond.
‘Je kunt ook gewoon doorlopen en niet kijken’, opperde Aron. ‘Probleem voor iedereen opgelost.’
‘Echt iets voor jou om te zeggen. Je bent een rotzak, Aron en ik vind dat het tijd is dat Lily dat weet.’ Hester richtte haar blik nu op Lily. ‘Je denkt misschien dat je vriend mister Perfect is, maar dat is het probleem met knappe mannen, ze komen overal mee weg. Die smeerlap flirtte met andere meiden toen hij en ik verkering hadden en op mijn verjaardag vond hij gamen met Kyle belangrijker dan mijn feestje en hij probeerde er nog met een of ander zielig verhaaltje onderuit te komen.’
Lily haalde haar schouders op, Hesters versie van het verhaal voegde voor haar niets toe aan wat ze wist. Ze geloofde Arons verhaal over zijn migraine en ze had hem er nog nooit op betrapt dat hij met andere meiden flirtte. Bovendien had zij al een stuk langer verkering met hem dan Hester had gehad.
‘Als je me niet gelooft, is het jouw probleem. Maar goed … jij bent natuurlijk blij met iedere gast die naar je kijkt. Zou ik ook zijn als ik jouw gezicht had.’
Ze probeerde onbewogen te kijken, maar Hesters woorden raakten een gevoelige snaar.
‘Zo is het wel genoeg!’ Aron verhief dreigend zijn stem. ‘Je mag over mij zeggen wat je wilt, maar nu ga je te ver.’
‘Ach, wat schattig, je komt nog voor haar op. Kom op, Aron … je weet toch zelf wel dat je beter kunt krijgen?’
Al haar gedachten over haar relatie met Aron werden bevestigd. Zie je wel, iedereen vond dat Aron veel te goed was voor haar. Het sloeg echt nergens op dat hij met haar samen was, hij kon ieder meisje krijgen! Waarom zou jij niet goed genoeg zijn voor Aron? Die jongen moet zich eerder druk maken over de vraag of hij wel goed genoeg is voor jou. De woorden die Marit eens tegen haar gezegd had kwamen op in haar gedachten en ze glimlachte erom. Meteen kon ze een stuk helderder denken.
‘Hoor je zelf wel hoe tegenstrijdig je woorden zijn?’ hoorde Lily zichzelf zeggen. ‘Eerst vertel je tegen mij dat ik moet uitkijken voor Aron – bedankt trouwens voor je bezorgdheid, maar ik ken hem inmiddels lang genoeg om een redelijk beeld van zijn karakter te hebben. Vervolgens zeg je tegen Aron dat hij beter kan krijgen dan “lelijke Lily van der Meulen”. Volgens mij is iemand hier jaloers.’
Hester deinsde achteruit, die had natuurlijk niet verwacht dat Lily van zich af zou bijten. ‘Eh … wat jij wilt. Ik heb je in ieder geval gewaarschuwd.’ Met die woorden draaide ze zich om en liep weg. Met een gevoel van triomf keek Lily haar na.
‘Wauw!’ Aron keek haar met schitterende ogen aan. ‘Lily, liefje … wat goed! Ik ben supertrots op je.’
Hij streek met zijn hand over haar wang en ze kreeg kippenvel van zijn aanraking.
‘Ik sta versteld van mezelf’, bracht ze uit, haar stem klonk een beetje bibberig.
Aron glimlachte en trok haar in zijn armen. ‘En voor de duidelijkheid: voor mij ben je het knapste meisje ooit.’
‘Inclusief dat ene puistje op m’n voorhoofd?’ vroeg Lily plagend.
Aron deed alsof hij haar voorhoofd uitgebreid inspecteerde. ‘Ik zie niks, maar als het je geruststelt, inclusief elke puist.’
Lily trok een gek gezicht. ‘Dat klinkt … een beetje ranzig.’
‘Ja hè? Laten we het er maar niet meer over hebben.’ In plaats daarvan kuste Aron haar nog eens uitgebreid. ‘En nu écht gaan slapen’, zei hij streng, toen hij haar losliet.
‘Natuurlijk, ik wil m’n schoonheidsslaapje niet missen’, grapte Lily. ‘Straks krijgt Hester nog gelijk.’
‘Nooit!’

Wat zou jij tegen Hester gezegd hebben?

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.