Boekreview #39 Ware liefde // Lynn Austin

Het boek dat ik vandaag hoop te reviewen staat al jaren in de kast van mijn moeder, toch heb ik hem anderhalve maand geleden pas voor het eerst gelezen. Dat had ook te maken met het feit dat ik eerst niet zoveel moest hebben van de boeken van Lynn Austin. Vorig jaar besloot ik dat ik niet alleen haar Bijbels historische romans een kans moest geven, maar ook haar andere boeken. Dus vertel ik vandaag wat ik vond van Ware liefde.

Specificiaties: Historische roman // Uitgeverij Voorhoeve // Nederlands, vert. // 2007

Samenvatting
Chicago, 1893: een bruisende stad in een sterk veranderende maatschappij. Van heinde en ver trekt men naar Chicago om de grote Wereldtentoonstelling te bewonderen. Violet is 20, naïef en hopeloos romantisch. Wanneer haar vader vertelt dat hij gaat hertrouwen, besluit Violet op zoek te gaan naar haar moeder, die hen heeft verlaten toen ze nog heel klein was. Ook hoopt ze bewijs te vinden dat haar nieuwe stiefmoeder een slechte partij voor haar vader is. Hiervoor vertrekt ze naar Chicago en trekt in bij haar grootmoeder en drie oudtantes. Daar gaat een wereld voor haar open, niet alleen de grote stad en de sprankelende Wereldtentoonstelling doen haar hart sneller kloppen. Tante Agnes introduceert Violet in de betere kringen en koppelt haar aan een rijke jongeman, haar oma neemt haar mee naar de armste wijken en stelt haar voor aan een vrijgezelle evangelist. Tante Mathilda vergezelt haar naar demonstraties voor vrouwenkiesrecht en vindt dat Violet helemaal niet moet trouwen. En tante Birdie, die ogenschijnlijk knettergek is, herhaalt allen maar dat Violet moet trouwen uit liefde. Maar wat is dat eigenlijk?

Wat vond ik ervan?
Ware liefde draait vooral om een meisje dat geheimen uit het verleden op wil lossen, op zoek is naar romantiek, maar uiteindelijk zichzelf vindt. De schrijfstijl is vlot en de belangrijke personages zijn sterk uitgewerkt. Mysteries spelen een grote rol in het verhaal, waardoor ze niet allemaal even goed uit de verf komen. Ook is het verhaal soms een tikkeltje voorspelbaar, maar het blijft leuk en interessant om te lezen. Violet was aan het begin van het boek wel heel naïef, maar als ik eerlijk ben, denk ik dat ik dat dat ook voor mij gold, toen ik twintig was. Het is prachtig om te zien hoe ze volwassen wordt, in een wereld die steeds moderner wordt, waarin meer ruimte komt voor de vrouw om zich te ontwikkelen. Het boek leest heerlijk weg, je hoeft er niet heel diep over na te denken, altijd fijn om af en toe zo’n boek te lezen.

Ware liefde heeft van mij 4 sterren gekregen!

Over welk tijdperk lees jij het liefst boeken?

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

  1. Wow dit boek heb ik ooit ook eens gelezen maar kan me er echt weinig nog van herinneren. Volgens mij moet deze op mijn herlezen lijstje. Ik lees heel veel boeken die zich afspelen rondom de tweede wereldoorlog en dat vind ik altijd wel heel interessant. En af en toe een boek die zich eind 1800 afspeelt vind ik ook nog wel leuk. Maar ik denk dat ik het liefste toch boeken lees die zich in het nu afspelen.

    1. Het is echt een tof boek om te lezen, weet niet of-tie in Kobo staat, maar het is ook een vrolijk boek om te lezen, dus echt iets voor deze tijd!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: