Fun facts #21 Muzieklijst Time-out

Muziek inspireert mij vaak bij het schrijven van een verhaal. Daarom deel ik altijd de liedjes waar ik veel naar luisterde, of die ik bij het verhaal vind passen van een boek. Vandaag is het tijd voor de muzieklijst van Time-out.

Time-out met op de achtergrond Christ Church 🙂

Waarschuwing vooraf: Als je Time-out nog niet gelezen hebt, lees dan niet verder: spoiler alert. Bij elk liedje vertel ik namelijk iets meer over de connectie met het verhaal.

  1. Already There – Casting Crowns – Dit lied luisterde ik veel omdat ik op het moment dat ik het verhaal schreef, ook niet goed wist wat ik moest doen. Maar God wist het wel, want Hij ziet het complete schilderij. Dit komt ook in dit lied naar voren en daarom vond ik het ook bij het verhaal van Lynn passen.
  2. Boldly I approach (the art of celebration) – Rend Collective – Dit lied heeft minder te maken met het verhaal van Lynn, maar het doet mij altijd denken aan Christ Church, waar ik in Woking naartoe ga. Het was het eerste lied van Rend Collective dat ik bewust hoorde en erna werd ik fan. Als Lynn voor haar verjaardag een CD krijgt, waar ‘dat ene lied opstaat dat je zo mooi vond’, dan is dat de CD The art of celebration, met dit als titellied.
  3. God Only Knows – For King & Country – Dit lied kwam vorige zomer uit, toen ik druk aan het schrijven was aan het verhaal van Lynn. Het paste goed bij haar (en mijn) situatie: God alleen weet wat goed is voor je, andere mensen kunnen dat niet voor je bepalen.
  4. Masterpiece – Danny Gokey – Dit lied past goed bij het eerste hoofdstuk van het verhaal, als Lynn hoort dat ze niet is toegelaten op het conservatorium. Ze heeft geen idee wat ze nu moet doen, maar achteraf is de periode in Engeland voor haar noodzakelijk om te groeien op diverse gebieden. Vandaar het lied Masterpiece.
  5. Rise – Danny Gokey – Ook dit lied past bij de eerste hoofdstukken van het verhaal. Lynn is behoorlijk teneergeslagen overhet feit dat ze niet is toegelaten op het conservatorium en wil een tijdlang niets met muziek te maken. Maar uiteindelijk is dat wel een van de dingen waar ze voor gemaakt is.
  6. The Call – Regina Spektor – Sinds ik dit liedje hoorde bij de aftiteling van Disney’s verfilming van Prince Caspian, ben ik er fan van. Het past mijns inziens goed bij het gevoel dat Lynn heeft als ze afscheid neemt van haar familie, vriendinnen en vooral Maurits, maar ook als ze afscheid neemt van Engeland.
  7. Where Do You Go – Lindsay McCaul – Dit liedje past heel goed bij het achtste hoofdstuk van het verhaal, waarin Lynn aan Maurits vertelt over het aanbod om in Engeland te gaan werken als au pair. De vraag die hij stelt geeft voor haar de doorslag en dit liedje gaf mij inspiratie om Maurits die vraag te stellen. We krijgen geen briefje uit de hemel waarop staat welke weg we moeten gaan, maar door alledaagse dingen krijgen we wel een beeld van de richting die we op moeten gaan.

Ontdek jij weleens liedjes die bij een bepaald boek passen of andersom?

Liefs,

Mirjam

4 Reacties

    1. Ik ben benieuwd welke muziek jij graag luistert tijdens het schrijven. Voor mij is dit niet de enige muziek hoor, die ik luisterde tijdens het schrijven Time-out, maar het zijn wel nummers waardoor ik meteen aan dit verhaal moet denken.

  1. Wat een fijne lijstje! Met uitzondering van het laatste liedje in het lijstje ken ik ze allemaal. The Call vind ik ook zo mooi! Hij niet alleen van Prince Caspian overigens. Hij zit ook in het eerste deel! Ik heb niet zozeer liedjes die echt bij bepaalde boeken horen maar ik heb wel bij een aantal liedjes herinneringen aan bepaalde boeken omdat ik die liedjes toen veel luisterde toen ik die boeken las. Dus dat is wel heel interessant.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: