Brief aan Anna Laura #13 De laatste brief, boekendromen, friendversary en De eindeloze boekenkast

Zoals trouwe lezers van mijn blog inmiddels wel zullen weten schrijven Anna Laura en ik inmiddels een jaar brieven aan elkaar over onze leesgewoonten en boeken. Vandaag schrijf ik de dertiende én laatste brief aan Anna Laura. Waarom het de laatste brief is? Daar kom je achter als je deze brief leest. Mocht je Anna Laura’s brief aan mij nog niet gelezen hebben, dat kan je hier doen, ik ga in deze brief namelijk in op wat onderwerpen die Anna Laura schreef.

Lieve Anna Laura,

Zoals altijd weer bedankt voor jouw brief. Ik vond het ontzettend tof om te lezen en ook grappig om te bedenken dat ik bij jou was terwijl je de brief schreef. Zoals ik nu ook bij jou ben terwijl ik mijn antwoord schrijf. Ik denk dat ik nog nooit op dezelfde dag een brief heb teruggeschreven, dus wel grappig dat het voor deze laatste brief van mij zo uitkomt. Tja, de laatste brief…

Een jaar geleden hadden we ons het vast niet kunnen voorstellen. Dat we iedere maand weer inspiratie hadden om een brief aan elkaar te schrijven. Maar ook wat we nu in plaats van de brieven gaan doen. Jij weet het natuurlijk al en ik houd het nog even tot het einde geheim voor onze lezers.

Wat leuk wat je schrijft over je boekenbudget, dat je hier wel iets voor wilt bedenken. Ik denk dat het best een goed systeem is wat je schrijft, helemaal als je het nog iets beter uitwerkt voor jezelf. Ik ben heel benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden.

En tja, je vraag over mijn boekendroom. Ik begrijp precies wat je bedoelt en ik begrijp ook waar je heen wilt met je vraag? Op dit moment wil ik graag mijn challenge van 365 boeken in een jaar lezen volbrengen, dat zou wel echt een droom zijn die uitkomt. Daarnaast zou ik graag meer content willen maken die met boeken te maken heeft. Natuurlijk valt het boeken schrijven hier ook onder, maar ik zou het liefst heel veel mensen willen bereiken met de boodschap dat lezen ontzettend leuk, leerzaam en fantastisch is.

Natuurlijk doe ik dat al wel een beetje met m’n blog, m’n bookstagram en booktube kanaal. Het voelt een beetje millennial om te zeggen, maar als ik daar mijn werk van zou kunnen maken, naast schrijven, zou mij dat echt heel gelukkig maken. Niet dat dat per se  moet natuurlijk. Zoals ik in m’n vorige brief al schreef (en jij ook) gaat het om het plezier wat je eraan beleeft. En dat komt zeker goed.

Tot slot gaat een van mijn boekendromen vandaag in vervulling. Een droom waarvan de fundering gelegd werd op 8 april 2016 (hoewel, eigenlijk nog eerder), toen wij elkaar voor het eerst live ontmoetten. Al gingen onze gesprekken toen natuurlijk nog niet echt over boeken. Maar goed, ik ga de andere lezers van deze brief niet langer in spanning houden. Een van mijn boekendromen is een podcast over boeken. En met wie kan ik dat het beste maken dan met jou? Dat is de reden dat de laatste brief van mij is. Vanaf nu komt er (waarschijnlijk om de week) een podcast online waar wij het hebben over boeken. Vanmiddag vanaf 16:00 is de eerste aflevering van onze boekenpodcast te beluisteren via YouTube, Spotify en Apple Podcasts.

Dus. The word is out. Wij hebben een boekenpodcast gemaakt. Ik vind het echt fantastisch en geweldig en kan niet wachten om eindeloos veel afleveringen met je op te nemen. En nu neem ik afscheid van het digitale brieven schrijven. Ik vond het fantastisch en geweldig om te doen en ben klaar voor dit nieuwe avontuur. Maar voordat ik deze brief afsluit nog een vraag aan jou: wat is jouw favoriete herinnering van het briefschrijfavontuur het afgelopen jaar? Ik zie je antwoord graag in je laatste brief aan mij!

Heel veel liefs,

Mirjam

PS: Ik hoop dat je genoten hebben van onze briefwisseling en gaat genieten van onze podcast (als je tenminste van het podcast luisteren bent). Luister jij vaak podcasts?

Kom me volgen op social media

9 Comments

    1. Dankjewel 🙂 Het was heel leuk om ‘m maken, maar nu ook best wel spannend dat iedereen het kan luisteren enzo. We moeten nog veel leren over het land der podcasts, maar dat geeft niet denk ik 😉

    1. Ja, dat vonden wij nu ook. In een brief kan je toch minder je enthousiasme laten merken dan in een podcast, tenminste dat is wat wij denken. Ik hoop dat je van de podcast gaat genieten!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.