Fun facts #37 7 redenen waarom ik een echte millennial ben.

Natuurlijk ben ik alleen al om het feit dat ik in 1993 ben geboren een millennial. Maar ik had wel zin in iets geks, dus deel ik vandaag een blogbericht met zeven redenen waarom ik een echte millennial ben. Neem het vooral niet superserieus 😉

 1. Ik eet avocado’s. Need I say more? Maar … volgens mij at ik al avocado’s voordat het hip was, dat weet ik niet helemaal zeker, maar ik denk het wel!
 2. Die emoji die zo hard moet lachen dat hij ervan moet huilen is een van mijn favo emoji’s. Dat schijnt dus echt een millennial ofwel generatie Y ding te zijn. Personen uit generatie Z sturen een doodshoofdje als ze iets heel grappig vinden. Maar ik denk dat mijn meest gebruikte emoji het poppetje met zweetdruppel is, die is multifunctioneel!
 3. Iets serieuzer: idealen zijn belangrijker dan geld. Ik hoop dat die opvatting in alle generaties aanwezig is, maar het schijnt echt bij millennials te horen. Voorbeelden zijn mijn fanatieke drang om het milieu te verbeteren, op te komen voor mensenrechten en te vechten voor mijn eigen droom.
 4. Mijn belangrijkste sociale media is Instagram en op plek twee staat YouTube. Voor mij geen TikTok (ik bedoel, als je klaagt over privacyschending van Facebook en co, moet je vooral NIET aan TikTok beginnen) of Snapchat.
 5. Ik houd van reizen. De (kortdurende) periodes die ik ingeschreven stond bij een datingsite kwam je deze opmerking in vrijwel elk profiel tegen. Ik houd ook van reizen, maar als mijn reizen alleen beperkt zouden zijn tot het Verenigd Koninkrijk zou ik daar ook vrede mee hebben.
 6. Werk moet voldoening en plezier geven, nu vind ik dit net als punt drie iets wat volgens mij niet alleen voor millennials geldt, maar het schijnt bij ons wel wat nadrukkelijker aanwezig te zijn. Geld is van ondergeschikt belang. Dat helpt ook wel bij schrijfwerk, want daar haal ik heel veel voldoening en plezier uit, maar het salaris valt nog wat tegen.
 7. Tot slot, millennial der millennials: ik heb sinds twee dagen een podcast. Niet alleen natuurlijk, in de podcast gaan die lieve Anna Laura en ik met elkaar in gesprek over boeken. We voelen ons ontzettend millennial nu we dit doen, maar genieten er intens van (zie punt 6).

Tot welke generatie behoor jij? En herken jij jezelf ook in het beeld van die generatie?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

8 Comments

 1. Hmm, ik ben zo te lezen toch maar een semi-geslaagde millenial 😉 Leuk artikel dit! En dat doodshoofdje van generatie Z snap ik echt weer niet. Ik word oud…

 2. Wat een leuk artikel zeg! Ik ben officieel net geen millennial zoals je weet maar heel veel dingen gelden toch echt wel voor mij, dus vaak schaar ik mezelf daar toch wel onder. Toppunt is natuurlijk wel de podcast 🙂

  1. Maar da’s toch ook echt maar een kwestie van maanden? Dus eigenlijk ben je wel een millennial, want in 1994 bestond je ook al.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.