Boekreview #32 The princess diaries // Meg Cabot

Na een aantal zeer serieuze boekreviews, vond ik het wel weer tijd voor een chicklit. Zo’n twee jaar geleden kocht ik via bol.com de complete Princess diaries serie. Afgelopen zomer heb ik de serie (eindelijk) gelezen. Omdat ik me eigenlijk niet eens goed herinner wat er in elk van de afzonderlijke boeken gebeurde, schrijf ik een review over de hele serie.

Specificaties: Tiener chicklit // Harper Collins // 2299 blz’s // Engels // 2013

Veertien jaar lang heeft Mia Thermopolis een normaal leven gehad, hoewel … normaal. Op school hoorde ze bij de ‘freaks’ en haar beste vriendin Lilly zorgt ook voor genoeg vreemde belevenissen in haar leven. Maar dan opeens vertelt haar vader dat hij geen rijke zakenman uit Europa is, maar de kroonprins van Genovia. Mia is en zal zijn enige erfgenaam blijven. Haar leven verandert drastisch en in haar dagboeken neemt Amelia Mignonette Grimaldi Thermopolis Renadlo je mee in het leven als prinses. En dat gaat zeker niet over rozen …

Deze boeken hebben regelmatig een glimlach op mijn gezicht getoverd. Ze waren echt niet allemaal even goed, regelmatig voorspelbaar, maar soms bevatten ze onverwachte levenslessen. Mia is met recht een drama queen en Meg Cabot beschrijft het leven van een tienermeisje, dat onder druk groeit naar volwassenheid op een hilarische manier. Ik zal je niet aanraden deze boeken achter elkaar te lezen, dan wordt het te langdradig en voorspelbaar. Maar het zijn heerlijke boeken om even tussendoor weg te lezen. En even lekker zwijmelen over Michael Moscovitz, die toch wel erg schattig is!

Heb jij the princess diaries weleens gelezen?

Liefs,

Mirjam

4 Reacties

    1. Jazeker! Wat ik dan ook weer grappig vond was dat in de boeken kritiek op de films gedeeld werd. Ik heb de boeken vroeger nooit gelezen, dus voor mij was dit wel een verrassing. Denk alleen niet dat ik ze heel snel weer ga lezen, terwijl ik best een herlezer ben.

  1. Ik heb ooit een keer de eerste film gezien, ik kan me niet herinneren dat ik de ander films heb gezien. Ook de boeken heb ik nog nooit gelezen. Ik ga ze in elk geval op mijn lijstje zetten om ze ooit een keer te lezen.

    1. Er zijn volgens mij in totaal 2 films, maar ze zijn van plan om een 3e te maken. Geen idee of dat er ooit nog van gaat komen. Het zijn wel vermakelijke boeken om te lezen 😉 Misschien hebben ze ze wel in de bibliotheek in Worcester.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: