Day in the life #21 Vrijdag 11 september 2020

Het is alweer de vierde (en deze keer ook laatste) maandag van de maand, dus het is weer tijd voor een Day in the life blog. In de poll op Instagram kwam vrijdag 11 september duidelijk naar voren als de dag waarover ik mijn nieuwe dagverslag mocht schrijven. Misschien dat de datum onbewust mensen triggert, in verband met de Twin Towers, maar voor mij is het eigenlijk een heel positieve datum…

Vijf jaar geleden ben ik namelijk voor de tweede keer tante geworden op 11 september. Mijn lieve nichtje werd afgelopen 11 september 5 jaar en natuurlijk vierden we haar verjaardagsfeestje, maar daarover lees je verderop in dit bericht meer. Laten we gewoon bij het begin beginnen…

Ik begon mijn dag weer met de Miracle Morning. Ook dronk ik een glas warm citroenwater, dat helpt me altijd met wakker worden en voorkomt een hongergevoel. Ik word iedere dag weer vrolijk van het schriftje waarin ik mijn dankbaarheidspunten opschrijf 🙂

Erna ontbeet ik met havermoutpap. Echt, ik vond dat eerst heel erg vies, tot ik ontdekt heb dat je heel lekkere varianten kunt maken als je toppings toevoegt. Mijn favoriet op dit moment is met banaan, pindakaas, cacao nibs en kokosrasp. En ik maak de havermoutpap met kokosmelk of amandelmelk, dat maakt de smaak ook weer anders Als ik het met amandelmelk doe voeg ik vaak nog een beetje vanillepoeder toe. En ik gebruik natuurlijk gecertificeerd glutenvrije havermout, anders gaat het heel erg mis! Natuurlijk las ik tijdens het eten, ik was net begonnen in het boek Zeerozen, van Irene Hannon. Aanrader!

Erna ging ik aan de slag. Ik besloot op het laatste moment mijn dagen om te gooien. Vrijdag is normaal gesproken de dag dat ik werk aan verhalen en zaterdag mijn blogdag. Maar ik had afgesproken met een vriendin om te gaan wandelen en omdat ik ook naar het feestje van mijn nichtje moest, besloot ik het om te gooien. Mijn computer gaf dit als achtergrond beeld weer en dat vond ik zo mooi dat ik er een foto van maakte! Uiteindelijk gingen de vriendin en ik fietsen, omdat we ook nog wat boodschappen moesten doen. Haar kinderen gingen ook mee en we konden even lekker bijkletsen.

Ik kocht een appelboor, zodat ik appeldonuts kon maken, haha. Ik ben de laatste tijd weer helemaal verslaafd aan pindakaas en Anna Laura tipte me om appel met pindakaas te eten en ik vond dat eigenlijk wel een goed idee. Ik blogde er vrolijk op los, in totaal schreef ik zes artikelen die dag.

Tussendoor lunchte ik nog (ook toen ging ik lezen). Ik at chipjes bij de lunch als een soort eerbetoon aan Engeland, waar ik dat vaker deed. Want niet alleen mijn nichtje is jarig op 11 september, ook mijn Engelse oppaskindje viert dan zijn verjaardag. Hij is alweer dertien geworden!

Om privacy redenen heb ik alleen een foto van het ingepakte cadeau voor mijn nichtje. Mijn vader en ik vertrokken op de fiets, mijn moeder was al eerder gegaan met de auto met mijn andere nichtje en neefje. ’s Avonds zou ik dan met de auto terugrijden en mijn moeder met m’n vader meefietsen. Het was een heel gezellig feestje en mijn nichtje was blij met haar cadeau (volgens mij). Het was de kapper van Lego Friends, voor het geval je nieuwsgierig bent! Ik heb tot drie keer toe aan m’n nichtje gevraagd wat ze voor haar verjaardag wilde en daar was ze heel duidelijk over: Lego. Van wie zou ze het hebben? Van d’r vader, moeder en tante in ieder geval niet, want die hebben hun liefde voor Lego nog 😉

En tijdens het feestje kreeg ik een mailtje van de opticien, mijn bril was klaar en ik kon hem komen ophalen. Daar hoopte ik stiekem wel de hele dag op, maar ik verwachtte het niet. Het was nog maar een week geleden dat ik ‘m had uitgezocht en het zou tien werkdagen duren. Gelukkig ging het allemaal wat sneller. Mijn andere bril is namelijk kapotgegaan (tijdens de voorbereidingen voor het filmen van m’n boekpresentatie). Het pootje was dusdanig beschadigd dat deze niet meer gerepareerd kon worden. Ik kon m’n bril nog wel dragen, maar hij begon steeds meer te klemmen. Nu gebruik ik ‘m als accessoire voor m’n bookstagramfoto’s. Ik vond het echt heel erg jammer dat de bril kapot ging, maar ben ook wel heel erg blij met m’n nieuwe bril. Ik lach trouwens een beetje krampachtig op de foto, om de een of andere gekke reden waren m’n beide mondhoeken ingescheurd (blijkbaar toch een minder grote mond dan ik altijd dacht xD). Gelukkig ging dat snel weer over en heb ik nu nergens last meer van. Na het feestje ging ik dus naar de opticien toe, want het is hier in Barneveld altijd op vrijdagavond koopavond. Erna was ik echt heel erg moe, dus ik ben om negen uur naar bed gegaan. Ik heb nog eventjes gelezen, maar volgens mij was ik voor 10 uur al vertrokken 🙂

Lust jij havermoutpap?

Liefs,

Mirjam

10 Reacties

  1. Haha, ik vind alleen havermout met melk ook echt niet lekker, maar met al die extra toppings is het een stuk beter te eten. Ik at het heel lang als granola met kokosyoghurt, maar dat is heel erg prijzig. Griekse yoghurt mag ik helaas niet, anders zou ik het denk ik nog steeds met granola eten 🙂

 1. Havermoutpap? Nee, klinkt verschrikkelijk. Maar wat is het verschil met müesli? De basis is ook geplette granen of zo? En daar doen we altijd room of yoghurt, en dan veel verse vruchten door heen. Succes!

  1. Muesli wordt volgens mij van havermout en andere granen gemaakt. Maar daar zit voor mij het probleem, want die andere granen mag ik niet. Ik at tot voor kort ook vaak zelfgemaakte granola (van havermout) met kokosyoghurt, maar de kokosyoghurt is helaas erg duur. En lactosevrije yoghurt vind ik echt niet lekker, dus ik moest wel wat anders verzinnen. En dat werd havermoutpap met toppings. De pap zelf vind ik niet veel aan, maar door alle dingen erin wordt het wel lekker (vind ik dan).

 2. Dit ziet er uit als een fijne dag! Haha chips bij je lunch is echt heel engels.
  Oh havermout vind ik echt heel lekker! Het liefste met stukjes appel die gelijk meekookt, kaneel en rozijntjes (ook gelijk meekoken). Proeft een beetje als appeltaart alleen dan toch wel een klein beetje gezonder.

  1. Het was ook echt een heel fijne dag 🙂 Ik wil dat recept toch nog een keer proberen, maar dan met iets minder appel dan de vorige keer en amandelmelk erbij. Of ‘gewone’ lactosevrije melk.

 3. Leuk om te lezen! En ik ben dol op havermout. In de winter lekker warm als pap, in de zomer koud als overnight oats.
  Wat leuk dat je Zeerozen aan het lezen bent. Ik ben dol op deze serie en heb deel drie, Ankerplaats, ook al uit.

  1. Oo, ik ben heel niewsgierig naar deel 3, maar die staat nog niet op Koboplus. Misschien dat ik ‘m maar gewoon in de winkel ga kopen 😉

    1. Inmiddels deel 3 kunnen lezen via Kobo plus en inderdaad, ik vond ‘m ook echt heel erg leuk en beter dan deel 2! Ik ben sinds een klein jaar geen lid meer van de bibliotheek (misschien dat ik daar nog een keer een blog over schrijf ;-)).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: