Day in the life #35 Vrijdag 28 januari 2022

Voor dit Day in the life blogbericht heb ik best een risico genomen. In eerste instantie had ik donderdag 13 januari als datum geprikt om een blog over te schrijven, maar die donderdag boekte ik met Anna Laura een ticket naar Bratislava (Slowakije) We zouden vrijdag 28 januari vertrekken en maandag 31 januari (vandaag dus) terugkomen. Hoe leuk zou het zijn om jullie mee te nemen op onze tocht naar Bratislava? Maar … ik had dan natuurlijk wel een internetverbinding nodig en tijd (lees: zin) om een blogbericht te typen. Maar zoals je leest is dat dus gelukt en kan je meer lezen over onze avonturen in Slowakije. Verschillende foto’s zijn trouwens ook gemaakt door Anna Laura.

Ik werd ’s morgens wakker in Nieuwpoort, rond kwart over vijf. Ik was de vorige avond al naar Anna Laura gereden, zodat we ’s ochtends naar het vliegveld gebracht konden worden. We hadden afgesproken om kwart voor zeven weg te rijden, dus om zes uur zaten we aan het ontbijt. Daar heb ik geen foto van, want op dat moment was ik vergeten dat ik van deze dag een dagverslag zou schrijven. Uiteindelijk werd het volgens mij wel zeven uur voordat we wegreden. Op Eindhoven namen we afscheid van Anna Laura’s moeder en zus. De security check ging heel snel en voor we het wisten zaten we in een restaurant wat te drinken. Het vliegtuig steeg om kwart over tien op.

In Slowakije moet je FFP2 maskers dragen, dus wij droegen er in het vliegtuig al een. De vlucht ging snel, we waren er zelfs tien minuten eerder dan de bedoeling was. Ik las tijdens de vlucht mijn vijfde boek van het jaar uit (meer daarover aankomende donderdag ;-)) en luisterde ook naar een audioboek. Uiteraard kletsen we ook gezellig.

We werden opgehaald door iemand van TWR* en we gingen allereerst lunchen. Helaas was er bij die eetgelegenheid geen glutenvrij aanbod, maar in de supermarkt hadden ze wel een mooi scha en ik heb uiteindelijk wat zoete broodjes gekocht. In Bratislava zijn ze dol op winkelcentra en bijbehorende food courts. In het winkelcentrum waar we vrijdag waren zat ook een spelletjeswinkel en ik kon het niet laten om een foto te maken van de Slowaakse versie van Wingspan. Uiteindelijk werden we bij het gastenverblijf van TWR gebracht en dit was een van de uitzichten. Heel oostblokachtig 😉

*De reden dat we naar Slowakije gingen was een kennismakingsbezoek van Anna Laura aan TWR Europa en de stad Bratislava. Binnenkort gaat ze hier naartoe verhuizen 🙂

Een selfie tijdens de avondmaaltijd 😉

De foto linksboven en de foto ernaast zijn trouwens niet van de binnenstad, zaterdagochtend liepen we een rondje en we vonden de parkeerplaats er erg bijzonder uitzien. Ook was er een veelkleurig huisje in de buurt dat ook op de foto gezet moest worden.

Ik hoop dat je het leuk vond om dit bijzondere dagverslag te lezen. Ik heb in ieder geval genoten van het (korte) bezoek aan Bratislava.

Zou jij weleens naar Bratislava willen?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

8 Comments

  1. Het zou niet mijn 1e keus zijn, maar ja, iedereen heeft een andere smaak? Maar waarom Anna Laura het doet…. Supermoedig van haar, en een heel mooi doel om mensen over God te vertellen! Heel leuk dat jullie samen de stad gingen ‘verkennen’, het was een weer leuk dagverslag!

    1. Haha, ik kan me je reactie goed voorstellen. Bratislava klinkt niet heel exotisch, maar ik vond het er echt heel erg leuk. En de reden dat Anna Laura het doet is inderdaad heel mooi en ik vind het ook echt geweldig dat ze het gaat doen. Heel mooi om daarnaast te staan en haar op die manier ook te kunnen bemoedigen. Bedankt voor je lieve reactie, Naomi!

  2. Ja, meermaals. En ook in meerdere steden in Slowakije. Een mooi en aardig land. En ja, die shoppingcenters zijn een must, vaak met speeltuin etc. Maar ik reis graag in Oost-Europa. Nog een beetje bescheidener als het westen.

    1. Wat tof! Ik vond het echt een mooie stad. En wat grappig, mijn vriend reist ook liever in Midden- en Oost-Europa. En ik denk dat ik zelf ook om ben na dit weekend 😉

  3. Ik vind het erg leuk om te reizen, nieuwe steden en/of landen te ontdekken. Het lijkt mij best leuk om eens naar Bratislava te gaan!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.