Day in the life #7 Donderdag 4 juli 2019

Ook deze maand reizen we voor de rubriek Day in the life een paar weken terug in de tijd, naar donderdag 4 juli – de dag waarop de basisscholen in het zuiden van Nederland vakantie kregen. Aldus Marilene die deze datum opgaf. Nou … bij mij was weinig van vakantie te merken, behalve dan dat ene stukje dat ik voor mijn werk schreef 😉 Maar daar komen we tijdens het verhaal op.

Om heel eerlijk te zijn was ik deze dag vooral erg chagrijnig. Dat begon al toen ik beneden kwam en erachter kwam dat ik helemaal geen yoghurt had om de heerlijke, zelfgemaakte granola bij op te eten. We hadden wel Griekse yoghurt, maar de vorige dag had ik dat genomen en zelfs mét lactasepilletje kreeg ik last van mijn buik. Uiteindelijk maakte ik een mug cake met glutenvrije havermout, een banaan, ei en een beetje honing. Was best lekker. En ik las in Again, but better. Ik probeer iedere dag zo’n 20 minuten te lezen voordat ik aan het werk ga. De ene dag krijg ik er veel energie van om aan het werk te gaan, de andere dag vind ik het jammer dat ik niet verder kan lezen en heb ik eigenlijk minder zin in werken. Dat laatste gebeurt vooral als ik moe ben, dus 4 juli gebeurde het ook, want ik had weinig energie. Ik dronk die dag bewust geen koffie, omdat ik de afgelopen weken veel buikpijn had gehad. Ik wilde alles één voor één elimineren. In een volgende Day in the life post zal ik waarschijnlijk laten weten hoe dat is gegaan.

Ik ging vroeg aan het werk, 7.30. Ik begin graag vroeg, zodat ik een groot deel van het werk in de ochtend al kan doen. Vaak kan ik dan ook op tijd stoppen en even aclimatiseren en ’s avonds nog wat schrijfwerk doen voor mezelf. Deze donderdag hield ik me vooral bezig met het schrijven van teksten voor de kerstpakketactie die we dit jaar organiseren. Het is altijd een beetje gek om na te denken over Kerst in de zomer, maar die dingen moeten gebeuren. Uiteindelijk is mijn plannetje mislukt. Aan het einde van de middag kreeg ik nog een ‘spoedopdracht’ en zat ik ’s avonds nog wat te doen voor mijn werk. Ik had mezelf voor de keuze gesteld: of vandaag, of morgen, op de dag die gereserveerd is voor mijn eigen schrijfwerk. Toen was de keuze snel gemaakt. Om 19.00 was ik klaar en ging ik boodschappen doen. Daar ben ik vergeten foto’s van te maken. Ook omdat ik normaal boodschappen doe op woensdag en niet op donderdag.

Toen ik terug kwam van boodschappen doen heb ik gewerkt aan een writing prompt. Ik had er eerst helemaal geen zin in (zoals wel meer die dag), maar uiteindelijk was ik blij dat ik het gedaan had. Ik kwam namelijk op het idee om de komende writing prompts vanuit het perspectief van een karakter te doen waar ik nog een beetje mee worstel. Een van de personages uit de serie die ik voor De Banier schrijf, werd eigenwijs en ging z’n eigen gang. Ik vond het eigenlijk wel een goed idee, maar nu probeer ik uit te zoeken waarom hij zo doet. Wellicht helpen de writing prompts erbij.
Het was dus weer een dag met weinig foto’s, dat moet echt meer in m’n systeem komen. Uiteindelijk ben ik om 21.00 al naar bed gegaan, omdat ik ontzettend moe was en de volgende dag wilde gaan zwemmen. Ik heb nog wat gelezen en ben uiteindelijk snel in slaap gevallen. Om 23.00 werd ik wakker omdat m’n neefje (die bij ons logeerde) huilde, maar hij werd vrij snel stil. Het grappige was dat ik echt het gevoel had dat het midden in de nacht was, omdat ik al een tijd geslapen had.

Het volgende Day in the life bericht staat gepland om 26 augustus. Zoals iedere maand mogen mijn lezers een datum kiezen, de datum uit de eerste reactie kies ik. Je mag een datum prikken tussen 1 en 23 augustus. Enne … van 26 juli tot en met 16 augustus ben ik in Engeland, dus misschien vind je het wel leuk om een dagverslag uit die periode te lezen.

Word jij ook chagrijnig als je moe bent?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

8 Comments

    1. Dank je wel voor je leuke reactie 🙂 Volgens mij heeft iedereen daar wel last van, dus wat dat betreft een open deur vraag van mij.

    1. Dank je wel, ik heb er ongelooflijk veel zin in! En volgens mij herkennen veel mensen zich wel in mijn vraag 😉

  1. Fijne vakantie in Engeland! Ik ben benieuwd wat je daar allemaal gaat beleven!! Wie weet komt er nog wel een nieuw idee voor een verhaal! Dat heb ik namelijk vaak in vakanties☺?

    1. Dank je wel 🙂 Het gaat vast goedkomen met de schrijverij in Engeland. De afgelopen jaren ben ik iedere keer met een manuscript thuis gekomen (Lijmen, Chaos en Time-out zijn grotendeels in Engeland geschreven), dus ik verwacht dat ik nu ook flink wat schrijfuurtjes ga maken. Ik kijk er in ieder geval naar uit!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.