Schrijfdoelen #4 Update doelen 2019 – 2

Aan het begin van 2019 stelde ik, net als in 2018, een aantal schrijfdoelen op. Het verschil met 2018 is dat ik al vanaf het begin van 2019 de doelen voor dit jaar deel en eens in de drie maanden een update geef. Er zijn alweer drie maanden verstreken sinds de vorige update, dus vandaag breng ik je weer helemaal op de hoogte van de status van de doelen voor 2019.

Behaalde doelen
Sinds de update in april heb ik 3 nieuwe doelen behaald, allemaal in juni.

 • Deel 1 ‘Samen’ afmaken en naar mijn redacteur sturen.
 • De eerste versie van het eerste deel van de Fantasy serie die ik met mijn broer schrijf, afmaken.
 • Het derde doel dat ik behaald heb, heb ik wel aan mijn lezers te danken! Dus dank je wel als je weleens een reactie achterlaat op mijn blog!

Schema
Een aantal doelen zal ik hier overslaan, omdat ik die in de vorige post al uitgebreid benoemd heb en ik er eigenlijk vanuit ga dat ik deze doelen wel ga halen.

 • 200 posts op Instagram – De oplettende lezer heeft vast gemerkt dat ik dit doel iets aangepast heb. Ik merkte dat ik soms iets op Instagram postte, puur om dit doel te behalen. En ik wil alleen content maken als het uit mijn hart komt, dus heb ik dit doel iets bijgesteld.
 • Kerstverhaal schrijven – Een halfjaar geleden had ik een redelijk goed idee voor een kerstverhaal, maar nu weet ik niet zo goed of het me gaat lukken. Ik moet er maar eens goed voor gaan zitten, denk ik.
 • 10.000 likes op Instagram – Eind juni had ik in totaal ongeveer 5300 hartjes op mijn foto’s van 2019. In theorie moet het goedkomen.
 • 5 short stories – Dit is ook zo’n doel waar ik echt nog voor aan de slag moet. Tot nu toe heb ik 2 short stories geschreven, waar ik er maar eentje echt goed van vond. Ik heb wel ideeën, maar ik neem de tijd er niet voor, omdat ik het niet superbelangrijk vind. Ik weet niet goed wat ik met die korte verhalen moet, terwijl het natuurlijk superleuk is om op mijn blog te delen.
 • 125 likes op Facebook – Mijn doel van 2018 (100) heb ik inmiddels behaald, maar ik blijf nu al een tijdje steken op 108. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook niet zo veel doe met Facebook, mijn focus ligt meer op Instagram. Maar als ik het haal is het mooi meegenomen.
 • 750 volgers op Instagram – Of ik dit doel ga behalen weet ik echt niet. In april heb ik zo’n 100 volgers verwijderd van Instagram, omdat ze óf nep waren, óf helemaal niets met mijn doelgroep te maken hadden. Nu blijft het al een tijdje rond de 420 schommelen. Maar erg vind ik het niet. Liever wat minder echte volgers, dan allemaal neppers die niets met mij hebben.
 • 1e versie van het verhaal van Roos schrijven – Dit is mijn CampNaNo Juli project. De hoofdstukindeling was al een halfjaar klaar ofzo en het helpt mij altijd om een eerste ruwe versie te schrijven. Vaak bedenk ik er dan nog veel bij terwijl ik schrijf, waar ik tijdens het ‘outline’ proces helemaal niet over na heb gedacht.
 • Plan maken voor een vervolgverhaal – In overleg met mijn uitgever is besloten dat er dit jaar geen boekpresentatie komt, maar we gaan de lancering van mijn nieuwe serie volgend jaar wél vieren. In plaats van dat doel heb ik een nieuw doel bedacht. Ik liep hier al een tijdje over na te denken, maar schoof het toch voor me uit. Ik wil dit jaar in ieder geval een plan maken, karakters bedenken en een ruwe verhaallijn uitdenken. Misschien dat ik dan volgend jaar rond deze tijd het vervolgverhaal kan publiceren, om het goed te maken dat ik 2 jaar lang een zomerrooster heb gevolgd 😛
 • 30 persoonlijke stukjes schrijven – Nu ik 2 verschillende blogs voor Fleurrijk schrijf, gaat dit een stuk harder. Ik heb hiervoor nog veel in m’n hoofd zitten, maar nog niet de tijd genomen om het uit te werken…
 • Deel 2 Samen versie 1 schrijven – Dit wil ik graag in november 2019 gaan doen, tijdens NaNoWriMo. Tegen die tijd heeft mijn redacteur me (hopelijk) van feedback voorzien voor deel 1 en kan ik beginnen met deel 2. Er liggen alweer genoeg ideeën, maar eerst maar eens afwachten wat de redacteur van deel 1 vindt. Dit doel is trouwens ook in plaats van een ander doel gekomen. Ik had hier staan dat mijn broer en ik een prentenboek wilden maken, maar aangezien we het behoorlijk druk hebben met de Fantasy serie, bewaren we dit idee voor later.

Vooruitblik
De afgelopen weken heb ik minder nagedacht over mijn doelen voor dit jaar, maar nu ik bezig ben geweest met deze blogpost, krijg ik weer energie om ervoor te gaan. Ik probeer wel realistisch te blijven en mezelf te vertellen dat als ik geen volle bingo heb aan het einde van 2019, dat ik dan niet gefaald heb. Hoogstens geleerd om de lat iets minder hoog te leggen in 2020.

Hoe staat het met jouw doelen voor 2019?

Liefs,

Mirjam

4 Reacties

 1. Ik heb twee van de drie doelen voor mijn blog in 2019 al behaald – woehoe! 😀 – maar de derde, “aanwezig zijn op social media”… Daar blijf ik tegenaan hikken. En dan gaat het niet eens over een bepaald aantal volgers behalen ofzo, maar überhaupt een account hebben waar ik regelmatig iets op post en waarmee ik meer lezers op mijn weblog krijg en te weten kom wat hen bezighoudt. Helemaal geen hoogdravend doel dus, maar ik zie er toch tegenop.

  1. Supergoed gedaan! Ik kan het me voorstellen dat je die laatste lastig vindt. Ik vind het zelf altijd lastig om foto’s van mezelf te delen, terwijl dat wel is wat mensen leuk vinden. Toch moet je dicht bij jezelf blijven en doen wat bij jou past. Succes ermee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: