Friday Fun #5 Afwijzing

Net als twee weken geleden laat ik vandaag weer een plaatje van Peanuts (Snoopy) zien. De stripjes zijn vaak kort, maar erg grappig. In die van vandaag kon ik me wel een beetje herkennen. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Afgewezen worden is nooit leuk. En als je manuscript wordt afgewezen is dat niet anders. Voor het verschijnen van de opdracht heb ik ook een verhaal opgestuurd naar een uitgever. Het verhaal was niet goed (dat snap ik nu ook wel), maar destijds vond ik het toch wel even slikken om te lezen dat er niets mee gedaan werd.

Nu had ik het geluk dat mijn tweede boek wel zo positief ontvangen werd en de volgende manuscripten wel. Maar er zijn genoeg verhalen bekend van (nu) beroemde auteurs die afwijzing na afwijzing kregen, voor hun boeken eindelijk werden gepubliceerd. Ik denk dat zij zich ook wel zullen herkennen in het bovenstaande stripje.

Wellicht heb jij ook wel een briljant verhaal in je hoofd of misschien al wel op papier. Mijn advies: laat het eerst aan een aantal mensen lezen voor je het opstuurt. En reken maar niet op die 50.000 euro, de meeste uitgevers doen daar niet aan ;-).

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: