Friends 4-ever // Hoofdstuk 167 // Eva

Vorige week was Lily in een melancholische bui, nadat ze allerlei foto’s van de afgelopen jaren had bekeken. Kon Aron haar opvrolijken? Zegt het je niks? Check dan dit bericht. Vandaag kan je meer over Eva lezen. De vorige keer dat het over haar ging vertelde Stan dat hij nog niet zo overtuigd was van een carrière in de muziek. Hoe reageren de andere bandleden daarop?

Eva wachtte af tot Stan zou reageren op de vraag die Robin in de app had gezet. Ze wilde absoluut niets voor hem in gaan vullen. Het was al bijna drie weken geleden dat Stan aan haar had opgebiecht dat hij toch niet verder met de band wilde, maar hij had Tessa en Robin nog niets laten weten. Nu had Robin gevraagd of ze binnenkort langs wilden komen voor een oefensessie, ze moesten wel goed voorbereid naar de festivals gaan, deze zomer.
Op dit moment focus ik me vooral op mn examens, hoop dat je het snapt. Denk dat het ook voor Eva geldt. Maar als we daarmee klaar zijn, komen we oefenen tot we een ons wegen. Nou ja, niet letterlijk.
Langzaam liet Eva haar adem ontsnappen. Nu had hij nog steeds niets losgelaten erover. Maar wacht … hij was aan het typen.
Daarna wil ik het ook met jullie hebben over de toekomst, zoals je wellicht weet heb ik me niet aangemeld voor het conservatorium, maar ben ik andere opties aan het overwegen. Weet nog niet precies welke plek ik de band ga geven in m’n leven.
Oef, dat was eruit. Eva greep het bureau stevig vast toen ze zag dat Robin hierop reageerde.
Begrijpelijk. Succes met jullie examens en daarna zien we wel.
Bedoelde hij met ‘begrijpelijk’ dat hij begreep dat zij en Stan moesten leren voor hun examens? Of dat hij begreep wat Stan bedoelde toen hij het had over de toekomst? Even later kreeg ze privé een appje van Robin.
Wist jij dat van Stan? Wil hij stoppen, denk je?
Even aarzelde ze. Wat moest ze nu doen? Ze kon het toch niet voor Stan gaan invullen wat nu de bedoeling was?
We hebben het er wel over gehad, maar het is niet aan mij om te vertellen wat zijn beslissing is.
-Haha, snap ik. Ik vraag het hem zelf wel even.
Met angst en beven wachtte Eva de komende minuten af. Wat zou er gaan gebeuren?
Niet veel later trilde haar telefoon. Inkomende video-oproep van Stan.
‘Ja?’
‘Robin vond het niet erg’, merkte Stan op. ‘Als in … ik heb gezegd dat ik nog niet zeker weet of ik verder ga met de band. Dat vond hij niet erg, maar begreep hij wel. Misschien had hij wel een oplossing.’
‘O’, was alles wat Eva wist te zeggen.
‘Ben je niet blij?’
‘Eh … jawel.’
‘Ik was vooral bang voor de reactie van Robin. Tessa begrijpt het altijd wel, maar Robin …’ Eva wist wat Stan bedoelde. Robin wist altijd heel goed wat hij wilde en hoe hij zijn zin moest doordrijven, dat was vroeger al zo. Het gaf niets, verder was haar oude buurjongen heel aardig en vriendelijk. Maar soms had hij wat tijd nodig om te accepteren dat het niet altijd ging zoals hij wilde.
‘Gelukkig dat hij het wel begrijpt’, merkte Eva op. ‘Heb je al nagedacht over een studierichting?’
‘Wel nagedacht, maar nog geen beslissing genomen. Maar jij bent de eerste die het hoort, dat beloof ik je.’

Enigszins gespannen stapte Eva het lokaal in. Gek eigenlijk, normaal voelde ze dat nooit als ze een toets moest maken, maar dit keer was het anders. Dit was de allerlaatste toetsweek van hun middelbareschooltijd. Ongelooflijk hoe snel het was gegaan!
Voorin het lokaal stond Van Eck.
‘Nog even over die deal die we aan het begin van het schooljaar hebben gemaakt …’ zei hij, toen het geroezemoes langzaam was weggestorven. ‘… jullie gaan allemaal slagen voor jullie examens, toch?’
‘Uiteraard’, zei Aron met een stalen gezicht. ‘Al moet Kyle nog wel zijn Engels bijspijkeren, misschien moet hij toch wat vaker met Chloe appen. Of wacht … dat doet hij al, toch?’
Eva was benieuwd hoe Kyle met deze plagerij om zou gaan. Hij kreeg geen kleur en schudde enkel zijn hoofd, Eva kon zich dan ook niet voorstellen dat hij iets voelde voor het nichtje van James, hoezeer ze hen ook aan elkaar hadden geprobeerd te koppelen.
‘Ik weet het niet, maar volgens mij is mijn Engels beter dan dat van jou. Misschien moet je je tijd wat meer besteden aan leren dan aan doorzichtige koppelpogingen.’
Eva genoot van deze plagerijtjes. Toch bijzonder hoezeer ze als klas naar elkaar toe waren gegroeid in de afgelopen jaren. Natuurlijk waren er jongens en meiden waarmee ze het minder goed kon vinden, maar over het algemeen konden ze goed met elkaar opschieten. Nog even … en dan zou het allemaal voorbij zijn. Nee, daar wilde ze nu even niet aan denken. Het was beter als ze zich focuste op het succesvol afronden van haar toetsen. Ze kon de tijd toch niet meer terugdraaien.
Van Eck riep hen weer tot de orde, nadat iedereen door elkaar was gaan praten na Arons onthullingen over Kyle.
‘Laten we maar beginnen voor deze dag, een zegen vragen over de toets die jullie gaan maken.’ Hij ging hen voor in gebed en deelde daarna de blaadjes waar ze de antwoorden op konden schrijven uit.
‘Mogen we echt niet nog vijf minuten overkijken?’ informeerde Stan.
‘Nee’, zei Van Eck beslist. ‘Je maakt jezelf alleen maar zenuwachtig als je dat nog doet. In die vijf minuten kan je echt niks meer leren. Jullie kunnen dit, dat weet ik zeker.’
En met die woorden legde hij de eerste toets op de tafel van Stan.

Begrijp jij waarom meneer Van Eck hen niet nog vijf minuten laat leren?

Liefs

Mirjam

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.