Friends 4-ever // Hoofdstuk 198 // Lily

Vorige week kreeg Norah haar diploma uitgereikt, maar als dat je niets zegt, kan je het hier teruglezen. Vandaag is Lily aan de beurt om haar diploma in ontvangst te nemen. Veel leesplezier!

Lily klapte enthousiast toen Norah op de foto ging met Van Eck, nadat ze getekend had voor haar diploma en de roos en de Bijbel overhandigd kreeg. Norah liep weer terug naar haar plekje en nu was Olivia aan de beurt. Na haar zou Yara nog volgen en dan was zij al aan de beurt om haar diploma op te halen. Ze kneep even in Arons hand, ze vond het zo spannend.
‘Lily van der Meulen.’ Op het beeldscherm verscheen een foto van Lily, ze zat onder de verfspatten en ze herkende het beeld van de dag dat ze de muurschildering gingen maken.
‘Er was geen andere mogelijkheid voor mij om deze foto te gebruiken bij jou, Lily. Ik weet zeker dat ik niet eerder zo’n creatieve leerling heb gehad als jij. Vrijwel altijd was je bezig met tekenen, soms tot ergernis van je docenten. Ik herinner me zelf nog goed dat je dit deed tijdens een van mijn lessen, in eerste instantie was ik een beetje geïrriteerd, maar al snel zag ik dat je een tekening maakte bij wat ik vertelde. Ik denk dat je op die manier leerde. Je verwerkte de informatie op papier. Daarnaast ben je altijd super enthousiast en ook zeker de beroerdste niet om iets voor een ander te betekenen. Na de vakantie begin je aan je opleiding op de kunstacademie en ik denk dat je ze allemaal versteld gaat laten staan. Wij gaan nog veel van jou horen, Lily. Ook voor jou heb ik een verrassing, en indirect voor iedereen in de klas, maar dat bewaar ik voor als iedereen zijn of haar diploma in ontvangst heeft genomen.’ Van Eck lachte een beetje geheimzinnig en Lily vroeg zich af wat die verrassing dan kon zijn. ‘Voor nu wens ik je heel veel succes in de toekomst, Lily en ook alle geluk, samen met Aron.’ Lily voelde dat ze bloosde bij die woorden en Aron gaf een kneepje in haar hand.
‘Dat komt goed’, zei hij, voor Lily iets kon opmerken.
Van Eck glimlachte. ‘Mooi om te horen. Kom je nu naar voren om je diploma te tekenen?’
Lily stond op, streek haar gele jurk glad en liep naar voren. In tegenstelling tot Norah had zij geen hakken aan, daar voelde ze zichzelf niet in thuis. In plaats daarvan droeg ze vrolijk gekleurde sandalen met kraaltjes.
Ze ging zitten en zette haar handtekening en ook zij kreeg daarna een roos overhandigd en een Bijbel. Haar keuze was gevallen op de Infographic Bijbel, die vond ze er prachtig uitzien en daar had ze nu zeker geen spijt van.
Haar moeder maakte foto’s van het moment en iedereen klapte voor haar. Ondanks haar vriendschap met Norah, Marit, Eva en de jongens voelde Lily zich vaak een buitenbeentje in de klas, iemand die er net niet helemaal bij paste, maar toen iedereen zo enthousiast reageerde op het feit dat ze haar diploma in ontvangst nam, voelde ze dat ze er helemaal bij hoorde.
Toen het applaus was weggestorven, liep Lily niet terug naar haar plek, zoals de anderen voor haar hadden gedaan. ‘Eh … mag ik even wat zeggen? Is daar tijd voor?’
Van Eck keek op zijn horloge en knikte. ‘Ja hoor, we hoeven nergens heen, toch?’
‘Eh …’ stamelde Lily. Ze had dit geoefend, maar nu was ze compleet vergeten wat ze nu eigenlijk wilde zeggen. ‘Sjonge, ik had hier echt over nagedacht, maar ik ben het helemaal kwijt. Eh … o ja, ik weet het weer. Een tijdje terug voelde ik me een beetje melancholisch vanwege het feit dat het afscheid dichterbij kwam. Ik had het erover met Aron en hij begreep het gevoel wel. We gaan nu iets compleet anders beginnen en dat kan best wel spannend zijn en zou je misschien liever het oude vertrouwde blijven doen. Hij deed toen een wijze uitspraak en die wil ik graag met jullie delen, maar dan wel op een manier die bij mij past.’ Ze knikte naar Aron en hij kwam naar voren lopen, met twee volle tassen in zijn hand. ‘Dit is een afscheidscadeau en ik hoop dat jullie op deze manier nog eens terug kunnen denken aan de afgelopen jaren.’
Ze overhandigde het eerste pakketje aan Van Eck. Samen met Aron en haar moeder was ze de hele morgen bezig geweest met inpakken. Ze hadden de kaartjes in een houten blokje gezet en ingepakt in folie, dichtgebonden met lint. Het was een heel karwei, maar volledig de moeite waard toen Lily de verrassing zag op het gezicht van haar mentor en medeleerlingen.
‘Ontzettend bedankt, Lily. En wat fijn dat je ons allemaal een originele Lily van der Meulen gunt’, lachte Van Eck. Lily glimlachte terug en ging snel weer op haar plekje zitten. Oeps, nu vergat ze haar diploma. Ze stond weer op en haalde haar diploma en cadeaus op.
‘Dan gaan we nu weer verder met de diploma-uitreiking: Emmy Mulder.’

Wat zou jij voor cadeau geven aan je klasgenoten (als je nu afscheid van ze moest nemen)?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.