Persoonlijk #34 Waarom ‘Only Jesus’ op elke schrijfplaylist staat

Als je mijn blog al wat langer leest, weet je dat ik eigenlijk nooit schrijf zonder muziek op de achtergrond. Het varieert per dag wat voor muziek er aanstaat (zo luister ik nu vooral (instrumentale) kerstmuziek) en ik heb voor specifieke schrijfprojecten playlists. Niet dat ik altijd alleen maar daarnaar luister als ik het verhaal schrijf, maar het helpt wel om in de juiste stemming te komen. Sinds mei 2022 staat er op elke schrijfplaylist hetzelfde nummer. Waarom? Dat lees je in dit bericht!

Concert Casting Crowns
Ik ben al een jaar of twaalf fan van de band Casting Crowns (ik zou de specifieke datum dat ik fan werd kunnen opzoeken in mijn dagboek) en in 2020 zou ik naar een concert van hen gaan. Door corona werd dat concert steeds uitgesteld en uiteindelijk vond het in mei 2022 plaats. Het mooie eraan was dat er nog kaarten waren en Jaap toen ook meekon, dat ging in 2020 lastig (toen kende ik hem nog niet eens).

We hadden het voorprogramma gehad en toen betraden de leden van Casting Crowns het podium. Het nummer waar ze mee begonnen was Only Jesus. Duizenden mensen waren bij elkaar gekomen om naar Casting Crowns te luisteren en dit was hun openingslied.

Make it count, leave a mark, build a name for yourself
Dream your dreams, chase your heart, above all else
Make a name the world remembers
But all an empty world can sell is empty dreams
I got lost in the light when it was up to me
To make a name the world remembers
But Jesus is the only name to remember

And I, I don’t want to leave a legacy
I don’t care if they remember me
Only Jesus
And I, I’ve only got one life to live
I’ll let every second point to Him
Only Jesus

All the kingdoms built, all the trophies won
Will crumble into dust when it’s said and done
‘Cause all that really mattered
Did I live the truth to the ones I love?
Was my life the proof that there is only One
Whose name will last forever?

Ik heb het ze niet gevraagd, maar ik denk dat het de leden van de band herinnerde aan het feit dat de avond niet om hen draaide. Dat ze hiermee lieten zien dat Jezus centraal stond die avond en centraal staat in hun leven.

Mijn schrijfwerk
Het zette me aan het denken over mijn schrijfwerk. Draait het om mezelf of om Jezus? En eerlijk gezegd denk ik vooral het eerste. Het gaat over mijn prestaties, mijn doelen en mijn falen. Ik wil graag een stempel op de wereld zetten met de boeken die ik schrijf, een bekende schrijfster worden, maar met welk doel? Sinds het concert zet ik het nummer op elke schrijfplaylist, om mezelf eraan te herinneren om Wie het draait.

En natuurlijk mag ik genieten van de successen die het schrijfwerk met zich meebrengt en mag ik teleurgesteld zijn als ik faal, maar ik moet het doel niet uit het oog verliezen. Met mijn verhalen wil ik andere mensen raken en ik hoop, bid en geloof dat mijn boeken mensen aan de voeten van Jezus brengen. Want dat is mijn diepste verlangen, dat ik schrijf tot eer van Hem.

Wat is jouw lievelingslied?

Liefs,

Mirjam

3 Reacties

  1. Wauw! Ik kan me herinneren dat je er ook al eens een insta post over had, of niet? In ieder geval ook heel mooi dat ze dat als allereerste lied zongen en hoe jij schrijft over je schrijfwerk en dat Jezus uiteindelijk op de eerste plek moet zijn:) Only Jesus was ook een van de eerste liedjes die ik luisterde van Casting Crowns en hij stond op de vierde plek van mn meest geluisterde liedjes van 2023:) Mijn lievelingsliedje is toch wel Praise You in This Storm, ook van Casting Crowns dus die ken je denk ik ook wel:) Het nummer ”Yet” van the Kingdom come vind ik ook heel mooi en ja eigenlijk heel veel nummers, te veel om op te nomen:)

    1. Ja klopt, op Insta heb ik dit een tijdje geleden ook gedeeld. Wat mooi dat ‘Only Jesus’ een van de veelgeluisterde liedjes was voor jou. ‘Praise You in this storm is ook prachtig ja, ik ken alles van Casting Crowns 😀 Zij zijn elk jaar de artiest waar ik het meest naar luister (volgens Spotify dan hè), al stond er dit jaar geen nummer van hen op de eerste plek van meestbeluisterde nummers. Dat was deze keer ‘Alive & Breathing’ van Matt Maher en Elle Limebear (ook een prachtig nummer trouwens). Het nummer ‘Yet’ ken ik niet, maar ga ik zeker luisteren. En ja, er zijn zoveel mooie nummers en ik zou over meerdere een blog kunnen schrijven 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.