Friends 4-ever // Hoofdstuk 199 // Eva

Vorige week ontving Lily haar diploma van meneer Van Eck en vandaag mag Eva die in ontvangst nemen. Uiteraard komen er ook andere belangrijke personages uit het verhaal aan bod (zoals Kyle en Aron). Veel leesplezier!

Nadat Emmy en Norali hun diploma in ontvangst hadden genomen was Kyle aan de beurt. Eva was benieuwd wat hun mentor over hem zou vertellen.
‘Kyle Smit, onze avonturier’, begon Van Eck en Kyle grijnsde van oor tot oor. ‘Nog maar een paar weken en dan reis je af naar Australië, ik kan me voorstellen dat je hier ontzettend veel zin in hebt.’
‘Dat klopt’, zei Kyle.
‘Om eerlijk te zijn had ik dat niet kunnen bedenken toen ik je als jochie in de brugklas ontmoette. Je was een klein opdondertje.’ Van Eck grinnikte kort en ook Kyles ouders schoten in de lach. ‘Maar de afgelopen jaren heb ik je zien groeien, zowel letterlijk als figuurlijk. Van een irritant, klein jochie, veranderde je in een zelfverzekerde, vriendelijke jongeman. Eentje die door het vuur gaat voor zijn vrienden, daar ben ik van overtuigd.’ Dat kon Eva beamen. Kyle stond altijd voor hen klaar, zonder er iets voor terug te verwachten. Hij was een goede vriend van Stan en haar geworden en ze kon zich niet helemaal voorstellen dat ze hem volgend jaar bijna niet zou zien. Hopelijk konden ze tussen zijn reizen door afspreken met elkaar.
Kyle werd naar voren geroepen en tekende zijn diploma. Vervolgens waren Noa, Elin en Matthan aan de beurt en toen was daar het moment dat Van Eck ‘Eva Tuinder’, zei. Meteen was Eva gespannen, want Van Eck had gezegd dat hij nog een verrassing over Stan en haar zou onthullen. Wat zou het zijn?
‘Als Lily de creatiefste uit de klas is, is Eva de muzikaalste, deze dame kan werkelijk waar alles. Ze speelt gitaar, piano en als het moet verschillende andere instrumenten, is mij vertelt. Natuurlijk spreekt het vanzelf dat ze volgend jaar naar het conservatorium gaat.’ Eva voelde dat ze bloosde. ‘De muziek die je maakt is prachtig, Eva, net als je persoonlijkheid. Misschien wel omdat je jezelf geeft in de muziek en daarvanuit ontstond een tijdje geleden de hit Together, die je klasgenoten misschien wel kennen.’ Hier en daar zag Eva verbaasde gezichten. Het was een wonder dat Stan en zij het bestaan van hun band zolang geheim konden houden, dat haar klasgenoten nog steeds van niets wisten. ‘Of niet natuurlijk’, ging Van Eck lachend verder. ‘Voor wie het niet wist, Eva en haar vriend Stan hebben een band opgericht: STER. Een paar weken geleden werd ik hierop gewezen door mijn collega Van der Linden. Hij liet me ook een liedje luisteren en dat vond ik wel passend bij deze avond, dus voor Eva haar diploma tekent, wil ik het jullie laten horen, dat was de verrassing waar ik het over had bij de ondertekening van Stans diploma. Tenzij Eva en Stan bezwaar hebben …’
Eva glimlachte en schudde haar hoofd. Het maakte niet meer uit, ze hoefden het niet meer geheim te houden.
‘Dan luisteren we nu naar Time to say goodbye van de band STER.’
De eerste tonen klonken door het lokaal en iedereen bleef stil zitten toen het lied werd afgespeeld. Eva werd zelf geraakt door de tekst, hoewel ze die samen met Stan en Tessa had geschreven. Het idee hiervoor was ontstaan toen Eva in de voorjaarsvakantie met Lily en Norah naar Londen was gegaan om Marit te bezoeken. Toen had ze geweten dat ze binnenkort afscheid moesten nemen.
Nadat het liedje afgelopen was, klapte iedereen lang en tijdens het applaus wenkte Van Eck haar naar voren. Eva zette haar handtekening en kreeg haar cadeaus overhandigd.
‘Heel veel geluk voor de toekomst toegewenst’, zei Van Eck. ‘Dat was ik nog vergeten te zeggen net.’
‘Dat geeft niet.’
Eva haastte zich terug naar haar plekje en toen was het Arons beurt om zijn diploma in ontvangst te nemen.
‘Zo, Aron Verdouw. De leerling die last minute aan mijn klas werd toegevoegd, drie jaar geleden. Nog altijd vraag ik me af waarom je zo abrupt van keuze veranderde. Had het soms te maken met Lily?’ Van Eck keek Aron plagend aan en die schudde zijn hoofd. ‘Nee, het had te maken met mijn cijfers voor scheikunde’, gaf hij eerlijk toe. ‘Maar uiteindelijk heeft het goed uitgepakt.’
‘Zeker’, beaamde Van Eck. ‘Ik weet dat ik destijds heb gezegd dat het een enorme verantwoordelijkheid was om jou ook in de klas te hebben en ik herinner me nog van de periode in de brugklas dat het een hele kluif was om jou en Kyle in het gareel te houden, maar net als je beste vriend heb ik jou zien groeien. De vierde klas was er wel eentje met pieken en dalen voor je, door je migraineaanvallen. Gelukkig gaat dat nu beter en ik hoop dat je er tijdens je studie geen of in ieder geval weinig last van zult hebben. Je gaat het onderwijs in, een prachtcarrière als ik het zeggen mag. Heel veel succes bij je vervolgopleiding Aron en uiteraard wens ik je veel geluk in je toekomst met Lily. Dan mag je nu naar voren komen en je diploma ophalen.’

Speel jij een (of meerdere) muziekinstrumenten?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

11 Comments

    1. Wauw! Supertof. Gitaar speel ik ook en piano heb ik geprobeerd mezelf aan te leren. Maar in mijn nieuwe huis is er geen plek voor, dus ik kan niet meer oefenen. Wie weet, komt er ooit een dag dat het wel weer kan 😉

  1. Jaaaa, piano! Echt mn allergrootste hobby it is:) Ik heb ooit dwarsfluit gespeeld maar was niet zo´n groot succes helaas, wil het altijd nog eens proberen… Enne blokfluit maar ja, ik ken weinig mensen die dat niet hebben gespeeld;)

    1. Nou, inderdaad, ik ken inderdaad maar weinig mensen die geen blokfluit hebben gespeeld (ik ook, haha – heb ook nog een jaartje altfluit gespeeld, maar was ook niet heel succesvol).

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.