Schrijflogboek #27 Februari 2020

Dit vind ik toch wel heel grappig, dat het 27e logboek is van de maand waarin ikzelf 27 werd 🙂 Voor mijn gevoel heb ik afgelopen maand wel een goede schrijfmaand gehad, maar of ik ook veel schreef? Dat lees je in deze blogpost!

Zoals altijd geef ik eerst per categorie aan hoeveel tijd ik eraan besteed heb, dan volgen een paar hoogtepunten voor de afgelopen maand en tot slot onthul ik het totaal geschreven uren.

De stad – 45 minuten
Begin februari ontstond een nieuw verhaalidee en hier ben ik voorzichtig wat dingen voor gaan uitwerken. Waar dit precies over zal gaan en in wat voor genre dit verhaal wordt, blijft voorlopig nog even geheim.

Short story – 70 minuten
Ik werkte deze maand aan twee korte verhalen. Het eerste is voor een geheim project, het tweede is voor een kerstbundel (ja nu al, haha). Dat verhaal schreef ik al in augustus en afgelopen zaterdag was de deadline om een kerstverhaal in te sturen. Ik wilde het eerst niet doen, maar toen ik het verhaal afgelopen vrijdag nog eens las, vond ik het helemaal niet zo slecht als ik dacht dat het was. Dus heb ik ‘m maar opgestuurd. Niet geschoten is immers altijd mis.

Vervolgverhaal – 145 minuten
Het was de bedoeling dat ik deze maand veel tijd zou besteden aan het vervolgverhaal. Dat is dus niet helemaal gelukt, zoals je ziet. Gelukkig heb ik wel de komende 10 hoofdstukken gepland (in 5-10 regels beschreven wat er ongeveer gebeurt) en de stukjes vallen nu echt mooi samen. Dus ik heb wel kwaliteit geleverd en dat is altijd belangrijker dan kwantiteit.

Writing prompts – 250 minuten
Wow, ik heb gewoon meer tijd besteed aan writing prompts dan aan het schrijven van verhalen. Maar de writing prompts zijn ook verhalen, of stukjes verhalen die ik later kan gebruiken. Tijdens mijn wintersportvakantie heb ik zelfs m’n writing prompt schrift niet meegenomen, maar die prompts heb ik later allemaal ingehaald.

Social media – 250 minuten
Ongeveer de helft van de tijd die ik hieraan besteed heb, was om de fotoserie te maken voor mijn verjaardagsblogpost en verjaardagsbericht op Instagram. Haha. Wat een gedoe was dat zeg, met ballonnen op de foto. Ik vind het nog steeds best veel tijd, dat wil ik komende maand echt wel minder gaan doen!

Blogcontent – 425 minuten
Ik schreef weer een aantal blogs voor de komende tijd. De tijd die ik aan blogcontent heb besteed is redelijk normaal, volgens mij. Ik heb gewoon minder tijd besteed aan de andere projecten.

Overig – 45 minuten
Ik las een paar hoofdstukken uit het verhaal van Roos en nam een beslissing over hoe ik ermee verder ga. Ook las ik weer wat hoofdstukken uit Schrijven vanuit je hart door.

Hoogtepunten
Ik heb echt een paar superleuke hoogtepunten om te delen:

  • Op 1 februari kwam mijn 250e blogpost online.
  • Op 27 februari kreeg ik een mailtje van mijn redacteur. Daarin schreef ze dat Time-out het ontzettend goed heeft gedaan. Er zijn in de afgelopen tijd bijna 900 exemplaren verkocht!
  • In datzelfde mailtje van 27 februari stond ook dat mijn debuut (De opdracht) op 11 exemplaren na is uitverkocht. Gaaf, toch?

Totaal
Zoals je misschien al wel hebt kunnen inschatten, is het totaal aantal schrijfuren niet bijzonder hoog. Alles bij elkaar opgeteld in Excel kwam ik uit op 1140 minuten, wat goed is voor 19 uur. Eerst vond ik het wel jammer dat het zo weinig was, maar het is ook heel logisch. Ik ben ruim een week weg geweest en ook m’n weekenden waren erg gevuld. Daarnaast was ik ook veel op woensdag weg, dus ik weet ook niet goed wanneer ik dan had moeten schrijven. Ik heb wel een paar projecten afgerond en veel inspiratie voor projecten waar ik aan werk en nieuwe projecten, dus het is zeker een goede schrijfmaand geweest. Bovendien heb ik meer geschreven dan in februari 2018 en dat was mijn doelstelling 😉

Vooruitblik
Of maart een goede schrijfmaand gaat worden, durf ik nog niet te zeggen. Het begin van de maand is redelijk gevuld met verjaardagen, maar op zich ben ik de woensdagen en vrijdagen (overdag) wel gewoon vrij. Welk project mijn aandacht gaat krijgen, is ook nog een beetje zoeken. De kans is aanwezig dat ik mijn eerste boek van ‘Samen’ mag gaan herschrijven, maar dat kan ook april worden. Dus ga ik maar weer proberen om te werken aan het vervolgverhaal, om daar lekker ver vooruit mee te werken. In april hoop ik met het verhaal van Roos verder te gaan, tijdens Camp NaNo.

Heb jij in februari (veel) kunnen schrijven?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

6 Comments

  1. leuk je logboek. Nu ik heb een paar verhalen van een paar bladzijden geschreven. Meer niet. Maar ben tevreden met mijn maand. (is ook belangrijk!)

    1. Tevreden zijn is het belangrijkste (vind ik ;-)) Mooi om te lezen dat je de afgelopen maand toegekomen bent aan het schrijven van verhalen!

    1. Ja, het was inderdaad een goede maand! Soms staar ik mezelf blind op het aantal uren, maar ik heb echt veel leuke dingen gedaan en afgerond. Dank je wel dat je me met deze reactie dat nog eens extra liet inzien 🙂

  2. Toch nog best een mooi aantal uren geschreven in februari! Ik zelf moest elke keer een beetje zoeken naar tijd om voor mijn blog te schrijven en ik hoop eigenlijk dat dat toch een beetje beter gaat in maart!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.