Friends 4-ever // Hoofdstuk 22 // Lily

In het vorige hoofdstuk bereidden Norah en Lily het verjaardagsfeestje van Lily voor. Ze bespraken welke taart ze zouden bakken, maar ook wie Lily ging uitnodigen op haar verjaardag. Natuurlijk wil Lily graag Aron vragen, maar ze vindt het ook wel een beetje spannend. Norah biedt aan Ethan om advies te vragen. Komt het je niet bekend voor? Klik dan even op deze link, dan kan je het nog eens nalezen. Weer helemaal bij?

‘Happy birthday dear Lily!’ zongen Eva, Marit en Norah toen Lily aankwam op de plek waar ze normaal met Eva afsprak.
‘Wat doen jullie hier?’ was het eerste wat ze verbaasd vroeg toen de meiden uitgezongen waren.
‘We wilden je verrassen,’ antwoordde Norah. ‘Gelukt?’
Lily knikte. ‘Jazeker, dat had ik echt niet gedacht. Dank jullie wel.’
‘We moeten nu wel gaan hoor,’ waarschuwde Eva. ‘Misschien dat Lily vandaag geen briefje hoeft te halen omdat ze jarig is, maar ik betwijfel of de conciërge voor ons ook zo aardig is.’
‘En … wat heb je nu uiteindelijk gekregen?’ informeerde Norah, die haar ellenlange verlanglijstje wel had gezien.
Toen ze aan haar cadeau dacht, voelde ze zich weer helemaal warm worden vanbinnen. ‘Een tablet met Procreate,’ juichte ze.
‘Wauw, supertof!’ zei Norah. ‘Dat wilde je heel graag hebben toch? En Procreate is toch die tekenapp?’
‘Ja, het is echt fantastisch. Ik heb trouwens zelf ook meebetaald aan de tablet, dus ik wist eigenlijk wel dat ik ‘m zou krijgen. Maar ik wist niet dat Procreate er ook op zou staan. Pap heeft ‘m afgelopen weekend al helemaal geïnstalleerd voor me.’
‘Wat lief,’ was Norahs reactie.
‘Ik heb ‘m ook meegenomen, dan kan ik ‘m voor tekenen gebruiken. Het stripverhaal tekenen gaat op deze manier een stuk sneller. Ik hoop tenminste dat Huurman het oké vindt dat ik m’n tablet ervoor gebruik. Denk jij dat ze dat goed vindt?’
‘Natuurlijk wil. Huurman vindt altijd alles goed wat jij doet,’ was Norahs commentaar. Ze lachte er gelukkig wel bij, dus het was geen jaloezie.
‘Van David en Rosan heb ik nog een paar extra pennen gekregen, om te gebruiken op m’n tablet. En van Thijn een aquarelpapier en een set aquarelpotloden. Ik ben echt er echt zo blij mee!’ ratelde ze verder.
‘Je voelt je dus wel jarig?’
‘Zeker!’ zei Lily enthousiast. Nu was er nog maar één klein dingetje dat haar verjaardag compleet zou maken en dat was een berichtje van Aron. Van diverse klasgenoten had ze al appjes gekregen met felicitaties, maar Aron had tot nu toe niets gestuurd. Maar dat ging ze niet aan Norah vertellen, die zou het misschien gek vinden. Want op die manier kon ze natuurlijk niet langer zeggen dat niet verliefd op Aron wilde zijn. Misschien moest ze het ook maar gewoon accepteren en proberen zich zo normaal mogelijk te gedragen, dan kwam het vast wel goed.
‘Heb je Aron nog uitgenodigd voor je feestje?’
Lily schudde haar hoofd. ‘Ik durfde niet, ondanks wat Ethan zei. Ik heb Kyle al wel een appje gestuurd, hij komt.’
‘En hoe moeilijk is het om Aron ook een appje te sturen?’ verzuchtte Norah. ‘Wat is het verschil tussen Aron en Kyle?’
Lily haalde haar schouders op. ‘Eh … met Kyle app ik wel vaker,’ probeerde ze. ‘Mijn appgesprek met Aron is zo goed als leeg. Nu ja, hij heeft één keer iets gevraagd over het huiswerk van aardrijkskunde.’
‘Smoesjes,’ vond Norah. ‘Jij gaat straks bij tekenen, als hij vol bewondering naar je schetsen op je tablet komt kijken, vragen of hij op je feestje komt.’
‘Misschien,’ beloofde ze. Alleen als zich een perfecte gelegenheid zou voordoen.

‘Hé, ga je echt een graphic novel maken?’ Lily probeerde haar hartslag onder controle te houden toen Aron naast haar neerplofte. Van schrik schoot ze uit. Gelukkig werkte ze digitaal en kon ze de kras heel makkelijk ongedaan maken.
‘Eh … ja, had ik dat nog niet verteld?’ vroeg ze, een beetje ongemakkelijk. Aron had blijkbaar weer helemaal niets van de afgelopen maanden meegekregen. Sowieso kende hij haar slecht, want hij had haar nog steeds niet gefeliciteerd met haar verjaardag.
Hij boog zich over haar tablet. ‘Wat een tof programma! Hoe heet het?’
‘Procreate,’ was haar antwoord.
‘En wat een supervette tablet, hoe kom je daaraan?’
‘Gekregen,’ antwoordde ze, een beetje verlegen. Ze waagde het Aron aan te kijken en zag dat hij zijn wenkbrauwen fronste.
‘Zomaar?’
‘Nee, natuurlijk niet!’ Ze haalde even diep adem en waagde het erop. ‘Ik ben vandaag jarig en ik heb …’ Ze kon haar zin niet afmaken.
‘Je bent járig? Waarom weet ik dat niet?!’ Aron ging met zijn handen door zijn haar. ‘Wat stom zeg, we zitten al superlang bij elkaar in de klas en ik weet gewoon niet wanneer je jarig bent, te erg dit!’ Hij zuchtte dramatisch en stak zijn hand uit.
Lily gaf hem aarzelend een hand.
‘Gefeliciteerd met je verjaardag!’ Hij schudde haar hand enthousiast. ‘Nog vele jaren en dat soort gedoe.’ Hij grijnsde breed en voegde er toen aan toe: ‘Hoe kan ik goedmaken dat ik niet wist dat je jarig was?’
Dit was haar kans, wist ze. Dus voor ze zich kon bedenken glipten de woorden haar mond uit. ‘Je kunt vrijdagavond op m’n feestje komen. Het begint om half 8, Kyle komt ook.’ Ze wachtte even, maar toen Aron niet reageerde voegde ze eraan toe: ‘Alleen als je kunt natuurlijk.’
‘Ja, leuk. Ga ik doen, tenminste, als ik kan. Zet ’t straks meteen in m’n telefoon.’ Even zweeg Aron, maar schakelde toen moeiteloos over op het onderwerp waar hun gesprek mee begonnen was. ‘Mag je graphic novel eens zien?’ Hij trok de tablet al naar zich toe.
‘Even wachten!’ zei Lily. ‘Eerst deze schetsen opslaan.’
Toen haar werk van die morgen veilig was, liet ze hem de pagina’s zien die al af waren. Hun hoofden waren misschien tien centimeter van elkaar verwijderd en Lily registreerde elke seconde van dit zeldzame moment.
‘Wauw, dit is echt heel erg gaaf. Ik wou dat ik ook zo goed kon tekenen,’ verzuchtte hij.
‘Oefenen, oefenen en nog eens oefenen,’ zei ze automatisch. ‘Dan lukt het jou ook.’
Aron keek opzij, zijn lichtblauwe ogen staarden recht in die van haar. ‘Niet zo goed als dit. Jij hebt talent, Lil!’
Lily slikte een paar keer en wist niet goed wat ze nu moest zeggen.
Aron leek haar te begrijpen. ‘Gewoon dank je wel is goed,’ zei hij en hij knipoogde. Hij knipoogde, naar haar! Zou hij … zou hij haar dan misschien toch leuk kunnen vinden? Nee … hij was gewoon spontaan, enthousiast en zo deed hij tegen iedereen. Ze moest echt uitkijken dat ze teveel hoop ging krijgen, want dan zou ze pas echt rare dingen gaan doen!

Wat denk jij, is Aron alleen maar aardig of ook verliefd op Lily?

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: