Friends 4-ever // Hoofdstuk 55 // Eva

Je herinnert je vast het vorige hoofdstuk nog wel: Lily’s hart werd gebroken door Aron, toen duidelijk werd dat hij verkering had met Hester, een meisje waarmee hij tot voor kort nog ruzie mee leek te hebben. Zegt het je niks? Klik dan op deze link, dan kan je het teruglezen! Ook het hoofdstuk daarvoor is van belang voor het hoofdstuk van vandaag, waarin Norah en Marit concluderen dat ruzies in relaties bestaan zodat je het daarna goed kunt maken. Eva gaf namelijk aan dat ze nooit ruzie heeft met Stan, maar klopt dat wel?

‘Jullie hebben al tienduizend abonnees,’ zei Stan, nadat hij haar een kus ter begroeting had gegeven. ‘Had je dat gezien?’
Eva knikte. ‘Toevallig vanmorgen. Ik vond het wel een goede reden om het nu aan m’n vriendinnen te vertellen …’
‘Hè hè,’ verzuchtte Stan. ‘Dat werd tijd.’ Stan gedroeg zich nog steeds een beetje vreemd als het over het YouTube kanaal van haar en Robin ging, maar wat het precies was, daar kon Eva de vinger niet op leggen. Ze wilde het hem ook niet vragen, want ze wilde niet zeurderig overkomen. Toch besloot ze, zo onopvallend mogelijk, te vragen wat hij er nu eigenlijk van vond.
‘Welk liedje vind je het leukst?’ vroeg ze. ‘Of heb je er geen een geluisterd?’
‘Natuurlijk wel,’ lachte Stan. ‘Ik luister en bekijk elke nieuwe video. De nieuwste was erg goed, maar ook heel zielig. Heb jij dat liedje geschreven?’
Eva knikte, de tekst voor het liedje was zomaar uit haar pen komen rollen, nadat ze gezien had hoe verdrietig Lily was over het feit dat Aron verkering had met Hester. Nog dezelfde dag had ze er met Robin muziek bij gemaakt en het opgenomen.
‘Moet ik bang worden?’ grinnikte Stan.
‘Hoezo?’ vroeg Eva verbaasd.
‘Nou, het gaat over een gebroken hart enzo …’
Eva lachte flauwtjes. ‘Het gaat niet over jou, want jij hebt geen verkering met een ander terwijl ik dacht dat je mij leuk vond.’
‘O, is dat de betekenis van het liedje?’ informeerde Stan. ‘Ik dacht al wel zoiets, maar wist het niet zeker. De montage van jullie filmpjes wordt trouwens ook steeds beter.’
Eva knikte. ‘Robin heeft examens gedaan, hij heeft nu alle tijd van de wereld om de filmpjes perfect te maken. En als we zo doorgroeien, kunnen we het misschien door iemand laten doen.’
‘Wat gaaf,’ zei Stan. ‘Dat zou echt heel leuk zijn. Wauw … m’n vriendin is beroemd!’ Hij sloeg zijn arm om haar heen en trok haar naar zich toe. Eva liet hem maar begaan, ze was allang blij dat hij het leuk vond.
‘Eva beroemd?’ hoorde ze een stem achter zich. Het was Norah. ‘Eerder berucht!’
Stan knikte. ‘Dat ook.’
‘Waarom ben je beroemd?’ wilde Marit weten.
‘Haar YouTube kanaal heeft tienduizend volgers,’ flapte Stan eruit. Erna keek hij haar schuldbewust aan. Eva schudde even snel haar hoofd en zuchtte, dat was niet de bedoeling, ze had het zelf willen zeggen.
‘O wauw! Heb je een YouTube kanaal dan? Wat voor filmpjes maak je?’ wilde Lily weten. Het was voor het eerst sinds ze Aron en Hester hand in hand hadden zien lopen dat Lily enthousiast reageerde, dus vergaf Eva haar vriend maar.
‘Samen met m’n buurjongen, Robin, maak ik muziekfilmpjes.’
‘O echt, wat tof! Maken jullie covers of schrijven jullie je eigen liedjes?’ vroeg Norah.
‘Eigen liedjes,’ antwoordde Eva trots.
‘De nieuwste is echt heel mooi,’ vulde Stan aan. ‘Ook heel verdrietig, maar dat maakt ‘m juist zo mooi!’
‘Die wil ik luisteren, wat is de naam van jullie kanaal?’ Lily haalde haar telefoon al tevoorschijn, maar op dat moment ging de bel.
‘Ik laat het in de pauze zien,’ beloofde Eva. ‘Het nieuwste filmpje heb ik ook op m’n telefoon, dan kost het je geen data!’
‘Supertof!’ vond Marit.
In de pauze kwamen haar vriendinnen om haar heen staan en Eva zette het filmpje aan. Ze gaf haar telefoon aan Norah, zodat Marit en Lily het beter konden zien. Zelf had ze het nieuwe filmpje al een paar keer gezien, ze was echt trots op hoe het geworden was.
‘Wauw, wat een mooi liedje,’ verzuchtte Norah aan het einde. ‘Heb jij dit geschreven?’
Eva knikte verlegen. ‘Het eh … is een liedje voor jou, Lily.’ Ze zag dat er tranen in Lily’s ogen sprongen en ze wenste dat ze het niet had gezegd. Maar toen omhelsde Lily haar en fluisterde: ‘Dank je wel, het is echt prachtig!’ in haar oor.
‘Waarom heb je het eigenlijk niet eerder verteld? Ik bedoel … jullie zijn al bijna een jaar actief,’ merkte Norah op, die blijkbaar het kanaal had gevonden op YouTube.
Eva haalde haar schouders op. ‘Gewoon. Ik wilde niet dat iedereen op school het wist. Maar goed, Stan is zo’n enorme flapuit, binnenkort weet vast de hele wereld het.’ Ze had hem toch nog niet helemaal vergeven dat hij zomaar verklapt had dat ze een YouTube kanaal had. Misschien moest ze zich toch maar eens voorbereiden op hun eerste ruzie, zolang ze het daarna maar goedmaakten. Ze grinnikte bij de gedachte.

‘Waarom vertelde jij nou over het YouTube kanaal?’ vroeg ze Stan, toen ze in een tussenuur samen wandelden, bozer dan ze eigenlijk wilde klinken.
‘Eh … sorry, het flapte er zomaar uit. Ik ben gewoon supertrots op je,’ antwoordde en hij keek haar aan met die prachtige blauwe ogen van hem en ze smolt weg. Dit ging helemaal mis.
‘Ja ja, dat zal wel,’ verzuchtte ze sarcastisch.
Stan hield zijn hoofd schuin, nog zoiets waar ze helemaal niet tegen kon. ‘Sorry lieverd, kan je het me vergeven?’
‘Vooruit dan maar,’ zei ze en ze liet zich door hem kussen, maar even later duwde ze hem toch zachtjes van zich af. ‘Waarom hebben wij eigenlijk nooit ruzie?’
Stan trok zijn wenkbrauwen op. ‘Moet dat dan?’
Eva haalde haar schouders op. ‘Ze zeggen dat het goedmaken nadat je ruzie hebt gehad het allerleukste is om te doen.’
‘Nou, dan doen we dat toch?’
‘Wat?’
‘Het goedmaken. Hoeven we geen ruzie te maken, maar hebben we toch iets leuks.’
Eva zuchtte. ‘Je begrijpt dat het zo niet werkt, hè?’
‘Ik snap niet waarom het niet zou werken …’
‘Als je ruzie hebt, is het goedmaken anders … dan wanneer je geen ruzie hebt gehad.’
‘Hoe anders?’ wilde Stan weten.
‘Dat weet ik niet. Wij hebben nog nooit ruzie gehad.’
Stan grinnikte. ‘Volgens mij maken we nu ruzie over het feit dat we nooit ruzie hebben.’ Hij trok haar weer in zijn armen en kuste haar uitgebreid. Toen hij haar eindelijk losliet keek hij haar vragend aan. ‘En … was het de ruzie waard?’
‘Natuurlijk,’ grapte Eva en deze keer nam zij het initiatief om hem te zoenen.

Snap jij dat Eva in eerste instantie boos was op Stan?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

3 Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.