Friends 4-ever // Hoofdstuk 73 // Norah

Vorige week kon je lezen over de verrassing die de drie vriendinnen voor Marit hadden geregeld. Zegt het je niks? Klik dan hier, dan kan je het teruglezen! Je las ook over Ethan die het druk heeft met zijn studie. Gaat het nog wel goed tussen hem en Norah? Je leest het vandaag!

Opgelucht legde Norah haar pen neer, de toets was haar ontzettend meegevallen. Ze keek even onopvallend om zich heen en zag dat de meeste klasgenoten nog druk aan het schrijven waren. Ze moest echt even controleren of ze alle vragen had gemaakt, want ze was nog nooit als eerste klaar geweest. Ze bladerde heen en weer, maar kwam tot de conclusie dat ze echt alle opgaven had gemaakt. Nou ja, voor alles was een eerste keer. Ze pakte zachtjes haar spullen bij elkaar en liep naar voren. Daar nam mevrouw Pronk haar toets in ontvangst en even later stond ze buiten het lokaal.
‘Hé, Norah, is je toets goed gegaan?’ Norah keek recht in het gezicht van Joëlle, die vorig jaar bij haar in de klas zat. Joëlle zat nu in havo 5 en hun toetsperiodes liepen niet gelijk, dus het was haar een raadsel hoe Joëlle het wist. Nu ja, normaal gesproken kwam je natuurlijk niet met tas en al uit het lokaal.
‘Ja hoor,’ zei ze. ‘Hoe is het met jou?’
Joëlles gezicht betrok even. ‘Erg moe. Ik voel me al een tijdje belabberd.’
Norah nam Joëlle even goed in zich op, ze zag er inderdaad niet heel fit uit. ‘Dan moet je misschien naar de dokter gaan.’ Waarom ze dat zei wist ze eigenlijk ook niet, meestal bemoeide Norah zich niet met dat soort dingen.
‘Ben ik geweest,’ vertelde Joëlle. ‘Ik heb bloedarmoede, maar ze doen nog wat onderzoeken waar het vandaan kan komen. Irritant. Maar het komt wel weer goed met mij. Is jouw verkering nog steeds aan?’
‘Ja hoor,’ zei Norah kortaf.
‘Ik zag dat Lily tegenwoordig ook een vriendje heeft. Hoe zit dat? Ik dacht dat ze verliefd op Aron was …’
‘Aron?’ Norah deed haar uiterste best om verbaasd te klinken. ‘Daar heeft ze me nooit iets over verteld. Maar het klopt dat ze verkering heeft, stond je daarom hier te wachten, omdat je dat wilde weten?’ Het was echt niet haar bedoeling om onvriendelijk over te komen, maar Joëlle werkte op haar zenuwen. Ze begreep Lily nu echt een stuk beter!
‘Nee hoor,’ zei Joëlle. ‘Ik heb iets in het lokaal laten liggen waar jullie je toets maken, maar ik kan nu natuurlijk niet naar binnen lopen. Pronk zit er, toch?’
Ja, maar die vindt dat niet erg hoor,’ zei Norah en ze liet zich vallen op een van de bankjes die opgesteld stonden in het leshuis. Eigenlijk mocht je hier niet wachten, maar ze had geen zin om haar vriendinnen mis te lopen. Ze haalde haar telefoon uit haar tas en zette ‘m aan. Natuurlijk mocht ook dat niet, maar buiten de lessen deden docenten er meestal niet zo moeilijk over.
Ethan had haar een appje gestuurd, als reactie op die van haar.
ucces met je toetsen vandaag, ik duim voor je. Enne, maak je niet druk over @lisa575 (ja ik weet dat je dat bedoelde), ik hou van JOU
Norah zuchtte diep, Ethan had ook altijd alles door. Ze had een opmerking gemaakt dat hij een stalker had, voor zover ze kon zien was het een studiegenootje van hem. Het meisje postte allemaal reacties onder foto’s van Ethan op Instagram, maar alleen de foto’s waar hij alleen op stond, of natuurfoto’s. De foto’s van Ethan en haar samen liet ze links liggen. Dat vond Norah maar vervelend en irritant. Natuurlijk vertrouwde ze Ethan wel, maar ze vond het gewoon vervelend dat ze hem zo weinig zag en dat het meisje kennelijk iedere dag in de buurt van Ethan kon zijn én ook nog eens suggestieve reacties op Insta achterliet.
‘Hé Noor, ging het een beetje?’ Stan kwam enthousiast het lokaal uitlopen, gevolgd door Liam en Kyle.
‘Heel goed zelfs,’ zei Norah een tikkeltje trots. ‘Het lijkt wel of de toetsen steeds makkelijker worden.’
Kyle keek haar aan alsof ze niet goed bij haar verstand was. Gelukkig kwam ook Lily het lokaal uit en duurde het niet lang voor Eva en Marit klaar waren met hun toets. Met z’n viertjes liepen ze naar beneden. ‘Vanavond filmavondje bij mij!’ riep Lily uitgelaten. ‘Om te vieren dat we klaar zijn met onze toetsen!’

Die avond dacht Norah weer aan Ethans ‘stalker’. Ze liet een paar berichtjes van Lisanne – zo heette het meisje – aan haar vriendinnen zien.
‘Wat stom!’ riep Eva uit. ‘En ook echt alleen onder de foto’s van Ethan.’
Norah knikte. ‘Het lijkt bijna alsof ze wenst dat ik niet besta.’
‘Heb je het al tegen Ethan verteld?’ wilde Lily weten.
Weer knikte Norah. ‘Hij zegt dat ik me er niet druk over moet maken en dat hij alleen van mij houdt.’
‘Dat is ‘m geraden ook,’ grinnikte Eva. ‘Maar echt … wat vreselijk dat ze zich zo in de kaart laat kijken. Weet je … ik ga reageren onder haar reactie.’
Norah reageerde een beetje terughoudend, maar Lily en Marit waren enthousiast, dus liet ze het maar toe. Al snel kreeg ze een melding dat ze getagd was in een reactie van @evatuinder onder een post van @ethan_the_dentist. Hoofdschuddend bekeek ze weer de profielnaam van haar vriend, hij had ‘m een paar weken geleden gewijzigd en ze vond het maar een stomme naam. Dat wist Ethan ook en daarom had hij ‘m zo gelaten.
@delangekleinenorah is het helemaal met je eens #norahethanforever
Wat had die Lisanne dan gezegd, Norah scrolde iets omhoog. Wauw, wat zie je er goed uit in dat shirt, Ethan! Gevolgd door een emoji met hartjes in zijn ogen.
Norah schoot in de lach. ‘Serieus Eef, verlagen we ons echt tot haar niveau?’
‘Dat doe je op deze manier echt niet,’ vond Eva. ‘Ik heb haar gewoon even op haar plek gewezen en volgens mij is er geen woord van gelogen. Of wel?’
Nee, dat niet,’ gaf Norah toe. ‘Kom, dan gaan we nu film kijken. Ik hoop wel dat deel drie leuker is dan deel twee, die vond ik maar een beetje saai.’
Daar was iedereen het mee eens.
‘Noah Centineo is gelukkig nog steeds heel knap,’ lachte Lily.
Hij lijkt ook nog steeds op Aron,’ flapte Norah eruit. Ze zag dat er een klein blosje op Lily’s wangen verscheen, maar besloot wijselijk er niets van te zeggen.
Toen de film was afgelopen waren ze alle drie een tijdje stil.
‘Ik ben toch blij dat Ethan maar een kilometer of honderd verderop is gaan studeren en niet vijfduizend kilometer,’ verzuchtte Norah.
Marit knikte. ‘En ik maar denken dat James ver weg woont… Peter en Lara Jean hadden het toch een stuk slechter.’
‘Misschien moet je James liefdesbrieven gaan schrijven,’ grinnikte Eva. ‘Of doen jullie dat al?’
‘Natuurlijk doen wij dat al,’ zei Marit vol zelfvertrouwen. ‘O, mijn vader staat voor de deur om me op te halen. Bedankt voor de fijne avond, Lily!’
‘Graag gedaan,’ zei Lily zacht. ‘Ik vond het gezellig dat jullie er waren.’ Ze liep naar de deur om Marit uit te zwaaien, ook Eva en Norah liepen met haar mee.
‘Kan ik nog even met jou praten?’ fluisterde Lily, toen Eva druk bezig was met het aantrekken van haar laarzen met veters.
Norah knikte en was benieuwd of het te maken had met Lily’s afwezige gedrag van die avond …

Wat denk jij dat Lily wil bespreken met Norah?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

7 Comments

  1. Ik denk dat het te maken heeft met corne of aron! ik ben zo nieuwsgierig! kan er niet nu al een nieuw hoofdstuk komen??

    1. Haha, nee dat kan niet. Ik heb nu nog maar 3 hoofdstukken op voorraad dus dan zou er binnenkort een tijdje geen hoofdstukken komen 😉 Maar nog maar een paar nachtjes slapen 😉

    1. Dat vindt Norah vast fijn dat je zo met haar begaan bent 😉 Alle aandacht lijkt nu wel naar Lily te gaan natuurlijk, terwijl Norah het ook zwaar heeft 😛

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.