Fun facts #17 Rondleiding door mijn werkkamer // 2019

Een tijdje terug schreef ik al een blog over mijn favoriete schrijfmaterialen. En toen bedacht ik me: het is vast ook leuk om eens mijn werkkamer te laten zien. Ik breng ontzettend veel tijd door op deze kamer en het lijkt me leuk je op die manier een inkijkje te geven in mijn (schrijvers)leven.

Bij deze rondleiding gaan we tegen de klok in. We beginnen dus, als je de kamer inloopt, met de linkerkant.

Even voor de duidelijkheid: dit is niet mijn slaapkamer. Deze ligt ernaast, aan de andere kant van de zolder. Vroeger was dit de kamer van mijn broer, toen werd het de logeerkamer en nu is het mijn werk- & hobbykamer. Nog steeds is het een logeerkamer, maar waarschijnlijk gaat het bed over een tijdje naar beneden. Aan de muur hangt een kaartenhouder en nog steeds de kleurplaten die mijn nichtjes en neefje voor mijn verjaardag hebben gegeven. Meestal is het bed een bende, omdat ik alles wat ik niet nodig heb, maar waar ik wel mee gewerkt heb, op het bed gooi. Maar voor de rondleiding heb ik natuurlijk wel even alles opgeruimd.

Dit is wat meer het hobby-gedeelte van de kamer. Normaal gesproken staat de gitaar niet boven, maar op het moment dat ik foto’s maakte en dit bericht schreef, kregen we een nieuwe keuken en dergelijke, dus was het beneden een grote bende. In de kastjes staan al mijn spullen voor art journaling en helemaal links op de foto zie je mijn snijmachine en stansmachine (voor het maken van kaartjes). Dit tafeltje gebruik ik ook altijd voor het maken van foto’s voor Instagram en mijn blog. Eronder staat een mand met zelfgehaakte knuffels.

Dit gedeelte van de kamer, waar je tegenaan kijkt als je binnen komt, is half hobby, haf werk. Nu ja, in zekere zin in schrijven ook een hobby, dus niet direct werk. In de kastjes helemaal rechts zitten allemaal spullen om kaarten te maken en wolletjes voor het haken. In het verrijdbare karretje (die ik niet echt opgeruimd heb voor de foto’s) zitten allemaal pennen, scharen, fineliners, maar ook notitieboekjes en eigenlijk heel veel spullen die ik nodig heb met knutselen én schrijven. De kast links is eigenlijk helemaal aan schrijven gewijd. De boeken die ik zelf schreef liggen erin, de printer staat er. Printerpapier, notitieboekjes, ordners en mijn Brushpennen van Tombow, die ik ontzettend veel gebruik! Het vakje linksboven is voor mijn werk bij het LCJ 😉 Bovenop de kast staan allerlei spulletjes die met Engeland te maken hebben, gewoon omdat het leuk is!

Voordat we naar het belangrijkste element uit de kamer gaan (het bureah) wil ik even je aandacht vragen voor de plank boven het bureau. Hoe cool is deze Tower Bridge van Lego?! Op Instagram heb ik hem al weleens laten zien. Ik houd echt van dat ding!

Ja, dit is toch wel de plek waar het (bijna) allemaal gebeurd. Ook onder dit bureau staat weer een ladekastje met vakjes. Ik vind het heerlijk dat je op deze manier alles goed kunt opruimen, het nadeel is wel dat je ongemerkt veel meer spullen verzamelt dan eigenlijk je bedoeling is. In de laatjes onder het bureau zitten veel spullen die ik direct nodig heb met schrijven. Op mijn bureau staat – natuurlijk – de laptop, met standaard en toetsenbord. In het hoekje links liggen nog wat spullen die ik gebruik voor het LCJ en ook bovenop het kastje onder het bureau (dossiermappen). Het kastje met Home & Office probeer ik altijd netjes te houden, maar meestal is het een verzamelbak van allerlei kleine rommeltjes. Dat gebeurt trouwens ook met de rest van mijn kamer. Na een grote opruimsessie (meestal in december en juni/juli) neem ik me voor om het NU echt netjes te houden. Het mislukt altijd. Maar het geeft niet, want stiekem geniet ik wel van die grote opruimsessies.

Disclaimer: Ik krijg geen korting bij IKEA, ook al zou je dat wel denken gezien de hoeveelheid meubels die ik van deze meubelgigant heb.

Ik ben (nog steeds) ontzettend blij met mijn eigen werkplekje. De kamer is aan verandering onderhevig, dus wie weet, deel ik over een jaar wel een nieuwe rondleiding. Als dat bed weg is, weet je wel 😉 En als ik net een grote opruimsessie achter de rug heb.

Wat is jouw favoriete werkplekje?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

4 Comments

 1. Ben nog steeds een tikje jaloers dat je zo’n mooi plekje hebt om te werken/met je hobby bezig te zijn! Zo fijn om alles bij de hand te hebben. Hopelijk heb ik op een dag ook zo’n mooi plekje voor al mijn (creatieve) spulletjes! Ik werk heel veel aan mijn bureau en af en toe op mijn bed. Maar dat laatste is eigenlijk helemaal niet handig natuurlijk 🙂

  1. Door jouw reactie voel ik me nog meer gezegend met dit plekje. En ik hoop heel hard met je mee dat je op zo’n dag ook zo’n heerlijk plekje hebt (dat gaat vast goedkomen!), de spulletjes heb je in ieder geval al 😉
   Op bed werken is inderdaad niet heel handig, maar soms hè … dan kun je gewoon niet anders. Bedankt voor je reactie 🙂

  1. Jazeker, ik ben er erg blij mee! Het is lang niet altijd zo netjes opgeruimd, hoor 😉
   Bedankt voor je reactie!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.