Schrijflogboek #19 Juni 2019

Ik zoek naar een origineler begin dan ‘wat gaat de tijd snel’, maar op dit moment lukt het me niet. Het is vandaag gewoon alweer juli. Dat betekent dat we op de helft van dit jaar zitten. Maar … voordat we aan die tweede helft gaan beginnen, wil ik eerst met jullie mijn logboek van juni delen. Heb ik in juni meer geschreven dan in mei? Meer dan in juni 2018? Je leest het in dit bericht!

Ook deze maand deel ik eerst aan welke projecten ik deze maand heb gewerkt. Vervolgens deel ik enkele hoogtepunten en dan vermeld ik het totaal aantal schrijfuren. Vervolgens plaats ik nog een korte vooruitblik op de komende maand.

Fleurrijk – 95 minuten
Net als in de afgelopen maand schreef ik 2 columns voor Fleurrijk. Eentje over mijn schrijversbestaan en eentje over Happy Single zijn. Mijn eerste column in deze serie kun je hier lezen. Ook brainstormde ik wat over verschillende onderwerpen die ik wil benoemen in mijn columns.

Writing prompts – 285 minuten
In het logboek van mei schreef ik dat ik mijn writing prompts soms oversloeg en later inhaalde. Dit wilde ik de afgelopen maand niet doen. Het is 3 weken goed gegaan, één week niet. Toen deed ik de week erna elke dag 2 writing prompts en uiteindelijk heb ik ze allemaal gedaan. Ik blijf het een fijne manier vinden om (bijna) iedere dag met schrijven bezig te zijn.

Bergen van chaos – 370 minuten
De eerste versie van het verhaal is afgerond. Wat herschrijven betreft moet er nog heel veel gebeuren, maar de gedachte dat de eerste versie klaar is, geeft veel energie. We gaan er dan ook echt voor in deze nieuwe ronde.

Samen – 495 minuten
Ook over dit project heb ik goed nieuws: de herschreven eerste versie heb ik afgelopen vrijdag naar mijn redacteur gestuurd. Als je me volgt op Instagram weet je al dat de redactie, nog voordat ze het verhaal hebben gelezen, erg enthousiast zijn over mijn opzet voor deze nieuwe serie. Waarschijnlijk komt deel 1 uit in het najaar van 2020.

Blogcontent – 615 minuten
Ik loop er al een paar maanden tegenaan dat ik meer tijd aan blogcontent besteed, dan aan het schrijven, maar als je de minuten van Bergen van Chaos en Samen bij elkaar optelt is dat al niet meer zo. De meeste blogs voor juli en augustus zijn ingepland en ook voor Instagram heb ik een goede oplossing gevonden. Hopelijk werpt het z’n vruchten af en heb ik meer tijd voor andere dingen.

Overig – 225 minuten
Ik heb ook gewerkt aan diverse kleine projectjes, die geen eigen categorie krijgen. Daarnaast ben ik afgelopen maand met Lonieke naar het Wekeromse zand geweest voor een fotoshoot. De foto’s hiervan ga ik gebruiken voor Instagram, Facebook en mijn blog, dus deze heb ik bij overig gerekend.

Hoogtepunten
In tegenstelling tot de vorige twee maanden, heb ik deze maand wel weer veel leuke dingen meegemaakt:

  • Op 10 juni schreef ik de eerste versie van boek 1 van Bergen van chaos af.
  • Op 24 juni deed ik mijn 150e writing prompt voor dit jaar 🙂
  • Op 27 juni werd mijn boekreview van ‘Het schooltje van Auschwitz’ op Facebook gedeeld door Uitgeverij Kok Boekencentrum
  • Op 28 juni stuurde ik mijn manuscript van Samen in bij mijn redacteur

Totaal + vooruitblik
Ik schreef de afgelopen maand meer dan in mei 2019, maar minder dan in juni 2018. Ik vind het best leuk om al die maanden met elkaar te vergelijken, maar ik besef ook wel dat het eigenlijk niet zo veel uitmaakt. Als ik uiteindelijk maar iedere maand schrijf. Het totaal voor deze maand is 2085 minuten, goed voor 34 uur en 3 kwartier.
Eind juli vertrek ik weer naar Engeland, dus ik verwacht deze maand zeker veel uren te maken. Ook heb ik me weer ingeschreven voor Camp NaNo en het is mijn plan om 31.000 woorden hiervoor te schrijven, in theorie elke dag 1000. Verder heb ik dus veel herschrijfwerk te doen voor de fantasy serie die ik met mijn broer schrijf. Ik heb er ontzettend veel zin in.

Ik heb het volgens mij al hier en daar in blogs laten vallen, maar ook dit jaar werk ik met een zomerrooster voor mijn blog, voor de maanden juli en augustus. Het geeft mij iets meer rust en ik kan rustig nadenken over nieuwe content. Het betekent dat de komende twee maanden slechts een keer per week een nieuw blog online komt. Behalve dan in de eerste en vierde week van de maand, dan verschijnen er twee blogs.

Kijk jij uit naar de zomermaanden?

Liefs,

Mirjam

5 Reacties

  1. Je bent goed bezig! En leuk dat je naar Engeland gaat. Ik hou nu even geen zomerrooster aan, maar wellicht wel in september, als ik op vakantie ga.

  2. Haha, wat grappig dat je precie 1000 woorden meer wilt schrijven met camp nanowrimo. In ieder geval succes! Ben benieuwd wat er bij jou allemaal komt uitrollen deze weken. Wordt het soms weer een nieuw verhaal???

    1. Het is wel de bedoeling dat het een nieuw verhaal wordt 🙂 Het blijft nog even een verrassing waarover het gaat 😉 Dank je wel voor je leuke reactie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: