Fun facts personages #8 Lily van der Meulen

Twee weken geleden vertelde ik dat ik iets meer zou vertellen over de personages uit mijn vervolgverhaal Friends 4-ever. Die dag vertelde ik meer over Norah de Lange. Vandaag ga ik het hebben over haar BFF sinds de eerste klas op de middelbare school, Lily van der Meulen. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Uiterlijke kenmerken
Lily is 174 centimeter lang, het op één na langste meisje uit de groep. Lily heeft groene ogen en kastanjebruin, stijl haar. Ze draagt het meestal in een vlecht opzij, waardoor Kyle haar weleens Katniss noemt. Lily draagt bijna altijd Converse All Stars, op het moment dat het verhaal begon, had ze al 8 paar in de kast staan.

Familiesamenstelling
Lily heeft één broer, Thijn, hij is anderhalf jaar ouder dan Lily. Hun vader is overleden, toen Lily nog maar een paar maanden oud was. Hun moeder is hertrouwd met Robert, een goede vriend van de biologische vader van Lily en Thijn. Lily noemt Robert gewoon pap, omdat hij in alle opzichten, behalve het biologische aspect, haar vader is. Lily heeft ook nog een halfbroertje en halfzusje, de tweeling David en Rosan. Al zal Lily de woorden ‘half’ nooit in haar mond nemen.

Likes & dislikes
Zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt is Lily ontzettend verliefd op Aron. Sinds een excursie in de derde klas van de middelbare school kan ze hem maar niet uit haar hoofd zetten, hoe graag ze dat ook wil. Lily vindt basketbal, softbal en eigenlijk bijna alles wat ze met gym doen leuk. Daarnaast is haar favoriete vak natuurlijk tekenen. Ze eet graag banaanijs, pizza en McFlurry’s.

Relatie met de andere meiden
Lily vond het eerst maar lastig dat er twee meiden aan hun vriendinnengroepje werden toegevoegd. Ze vertrouwt Norah nog altijd het meest. Met Eva heeft ze weleens onenigheid gehad, omdat zij altijd te laat was. Gelukkig gaat dat de laatste tijd een stuk beter en durft Lily Eva en Marit ook meer in vertrouwen te nemen. Omdat Marit bijna het tegenpool is van haar, vindt ze het soms lastig om het gesprek met haar te beginnen, maar eigenlijk hebben ze altijd wel iets om over te praten. Zeker nu ze elkaar beter leren kennen en Marit ook wat minder gesloten is dan eerst.

Ook nu hoop ik weer dat je het leuk vond om Lily wat beter te leren kennen. Lijk jij een beetje op haar, of ben je totaal anders?

Liefs,

Mirjam

5 Reacties

  1. Ik ben onder de indruk. Eigenlijk maak je een hele eigen fictieve wereld met figuren en omgevingen. Wat natuurlijk logisch is, maar daar heb ik als leek nooit bij stil gestaan. Bij de figuren horen ook omgevingen, alhoewel niet alle schrijvers dat gelijk doen, sommige maken alleen figuren. Misschien kun je ook nog eens iets vertellen, hoe je de omgeving vormgeeft. Neem je een bestaande “stad” of “dorp”, school of woonhuis? Hoe precies heb je die uitgewerkt? Langzaam krijg ik steeds meer zin om te gaan schrijven. Het geeft je de mogelijkheid om je eigen (goed of schlechte) wereld te bouwen. Misschien is daar de link tot je liefde voor Lego! Daar heb ik vroeger oneindig veel mee gebouwd, maar geen verhalen verzonnen. Prettig weekend

    1. De omgeving werk ik altijd iets minder precies uit, vaak omdat ik een bestaande omgeving pak. Ik werk ook aan een fantasy verhaal en daar moet ik wel veel meer aandacht hebben voor de omgeving, want die is natuurlijk nep 😉 Maar je geeft me wel weer wat ideeën om over te bloggen, bedankt!

  2. Ik vind het echt leuk om zo een kijkje in jouw hoofd te krijgen, want sommige dingen krijg je toch niet altijd helemaal mee in een verhaal. Ik heb eigenlijk weinig overeenkomsten met Lily, alhoewel ik All Stars schoenen ook wel heel fijn vind en ik ben een groot fan van pizza en McFlurry’s!

    1. Ja, inderdaad. Ik vind het belangrijk om zulke details wel in m’n hoofd te hebben, ook al lees je het niet in het verhaal. En sommige dingen komen later wel een keertje ter sprake!

  3. Ik lijk echt niet op Lily. Ik hou niet echt van gym, tekenen is niet mijn sterkste kant(handletteren wel), en ik heb blond haar en blauwe ogen. Ik heb nooit Converse All Stars aan. Maar ik houd wel van pizza’s en mcflurry’s….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: