Schrijflogboek #29 April 2020

En toen was het alweer mei. Aan één kant gaat de tijd heel snel, maar aan de andere kant kan het wat mij betreft niet snel genoeg gaan. Ik kijk uit naar het moment dat ik weer naar Engeland kan reizen, allereerst om Anna Laura te bezoeken, maar ook om mijn vrienden in Woking weer te zien. Maar goed, zo lang het niet kan vermaak ik me wel met werken, lezen en schrijven 😉 Benieuwd naar wat ik in april allemaal deed wat betreft schrijfwerk? Je leest het hier!

De foto is een klein beetje een spoiler, maar ik heb dus veel doelen behaald de afgelopen maand! Als je nieuw bent op mijn blog of bij m’n schrijflogboekjes, ik vertel altijd eerst per categorie hoeveel tijd ik eraan heb besteed. Sinds vorige maand verdeel ik mijn categorieën in 3 hoofdgroepen, die in subgroepen uiteenvallen. Vervolgens deel ik een paar hoogtepunten, waarna ik het totaal aantal geschreven uren onthul. Tot slot kijk ik even vooruit en vertel kort wat ik van plan ben om deze maand te doen.

Verhalen

 • Kort verhaal – 90 minuten
  Vorige maand sprak ik met mezelf af om elke maand een kort verhaal te schrijven. Ondanks mijn Camp NaNo project is het gelukt om hier ook tijd voor vrij te maken. Het ging echt ontzettend snel omdat ik het verhaal al een tijdje in m’n hoofd had zitten. Ook voor mei heb ik alweer een idee voor een kort verhaal, dus die afspraak was best een goed idee!
 • Vervolgverhaal – 160 minuten
  Ook aan het vervolgverhaal schreef ik weer 3 hoofdstukken. Ik kom echt steeds meer in het verhaal en heb ook echt heel veel zin om weer verder te schrijven hieraan. Ook kan ik niet wachten tot ik al deze hoofdstukken met je kan delen 🙂
 • Roos // Camp NaNoWriMo – 1080 minuten
  Het is me gelukt, ik heb de eerste versie van Roos afgeschreven! En daarmee heb ik ook mijn eerste schrijfdoel van 2020 gehaald. Ik ben nog lang niet tevreden over deze eerste versie, maar ik ben blij dat-ie op papier staat. Nu kan ik tenminste gaan herschrijven!

Sociale media kanalen

 • Social media beheer – 400 minuten
  Zoals ik al eerder schreef is dit het inplannen van posts op Instagram, werken aan mijn blog (dus geen content, maar plugins etc.) en sinds afgelopen maand ook het inplannen van YouTubefilmpjes, inclusief het maken van ondertiteling, wat ik soms doe. Vooral het inplannen van filmpjes kostte aardig wat tijd, om alles uit te zoeken.
 • Vlogcontent – 435 minuten
  Jaa! Mijn eerste vlog kwam in april online en afgelopen vrijdag volgde de tweede. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad voordat ik dat durfde, maar wat ben ik blij dat ik het gedaan heb. Natuurlijk ben ik nog geen expert in het editen van de filmpjes, maar ik vind dat het best goed gelukt is. Iedere keer leer ik er weer meer over en ik hoop dan ook snel wat ingewikkeldere filmpjes te kunnen delen. Voorlopig ga ik proberen om elke vrijdag een filmpje te delen en over een maand of drie ga ik kijken of ik dat zo houd, of dat er tijd en ruimte is om het op te schroeven.
 • Blogcontent – 500 minuten
  Er moesten natuurlijk ook weer nieuwe blogs geplaatst worden. Het valt me trouwens mee hoeveel tijd ik hier de afgelopen maand aan besteed heb. En ik heb nog wel op een zaterdag een blogmarathon gehouden, die dag schreef ik 5 of 6 blogs en plande ik weer vier hoofdstukken van het vervolgverhaal in. Maar misschien was dat ook wel de truc, door veel blogs achter elkaar te schrijven, ben je er uiteindelijk minder lang mee bezig! Ik vond het in ieder geval voor herhaling vatbaar!

Overig

 • Van alles en nog wat – 75 minuten
  Dit is normaal gesproken de categorie voor allerlei kleine projectjes. Om heel eerlijk te zijn weet ik nu precies waar het grootste gedeelte van deze 75 minuten naartoe is gegaan. Op Goede Vrijdag (10 april) heb ik een overzicht gemaakt van alle schrijfprojecten waar ik mij de afgelopen 2,5 jaar mee bezig heb gehouden (met behulp van m’n logboeken) en dit in een excelbestand gezet. Daardoor kreeg ik eigenlijk best wel veel zin om sommige projecten, die een beetje in de vergetelheid zijn geraakt, weer op te pakken. Ook ontdekte ik dat ik al meer tijd heb besteed aan het eerste deel van mijn nieuwe serie dan ik bezig was met het schrijven van Time-out en dan is dat eerste deel nog niet eens klaar … Maar goed, hij telt ook heel wat meer woorden dan Time-out. Hoe dan ook, voor iemand die claimt een wandelende wiskunderamp te zijn, houd ik veel te veel van cijfertjes en statistieken. Misschien dat ik er wel een blogpost aan ga wijden, want als ik hier blijf ratelen kom je er nooit achter hoeveel tijd ik eigenlijk in april heb besteed aan schrijven 😉
 • Writing prompts – 220 minuten
  De afgelopen maand heb ik meerdere keren de writing prompts ‘misbruikt’, zoals ik het zelf maar noem. Ze niet ingezet waar ze eigenlijk voor bedoeld zijn, maar het werden soms heel persoonlijke dagboekstukjes. Zo schreef ik 30 april een heel lang verhaal over mijn gezag ten opzichte van mijn nachtrust. Heel interessant natuurlijk, maar of er ook een boek over te schrijven valt…?

Hoogtepunten
Ondanks de rare situatie in deze wereld, waren er weer wat hoogtepunten op schrijfgebied en die wil ik je dan ook niet onthouden:

 • Op 1 april vierde ik mijn 5-jarige auteursjubileum, daar heb je al van alles over kunnen lezen in deze blogpost.
 • In de week van 5-11 april schreef ik maar liefst 15 uur! Ik vond dat, gezien het feit dat het geen vakantie was een heuse prestatie.
 • Op 24 april ging mijn allereerste YouTube filmpje online. In het bericht hierboven stond al een linkje, dus dat ga ik niet nog een keer delen. Een dag later, op 25 april had mijn kanaal al meer dan 10 abonnees, waar ik ook erg blij mee ben!
 • Op 29 april behaalde ik mijn eerste schrijfdoel van 2020, toen schreef ik de eerste versie van het verhaal van Roos af. Ook behaalde ik in april een paar sociale media doelen, maar die vind ik niet zo belangrijk om hier te noemen.

Totaal
In april was ik twee keer op maandag vrij van mijn werk (2e Paasdag en Koningsdag) en dat heeft er wel voor gezorgd dat ik veel heb kunnen schrijven. Het totaal voor april ligt namelijk op 49 uur en 20 minuten. Bijna 10 uur meer dan mijn doelstelling! Ik schreef ook een heleboel woorden (39.632), waardoor ik voor mijn jaardoel om 250.000 woorden te schrijven weer mooi op schema lig. Ik ben echt tevreden over de afgelopen schrijfmaand, dit had ik vooraf wel gehoopt, maar niet verwacht!

Vooruitblik
Ook in mei staan mij weer een paar vrije dagen te wachten (Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag). Ik speelde de afgelopen maand een paar keer met het idee om in mei een week vrij te nemen en er een schrijfweek van te maken, maar op zich ben ik best tevreden met hoe het nu gaat. Bovendien hoef ik in de week van Hemelvaartsdag alleen op maandag en dinsdag te werken (als het goed is), dat lijkt best wel op vakantie, toch?!
Ik heb echt zin in de nieuwe schrijfmaand, al heb ik nog geen eens een hoofdproject gekozen voor deze maand. Ik heb zin om weer wat projecten op te pakken die de afgelopen tijd zijn blijven liggen (zoals de Bijbels historische roman en een nog ouder project), maar het lijkt me ook leuk om flink wat hoofdstukken aan het vervolgverhaal te schrijven. Ik ga er nog eens over nadenken, misschien wordt mei wel een beetje een allegaartje. Ik ben in ieder geval van plan om de vrijdag na Hemelvaartsdag een schrijfmarathon te doen. Dit hoop ik ook op video vast te leggen en je zal er vast meer van horen in mijn nieuwe logboek. Toch blijft ook staan wat ik in mijn logboek van de vorige maand zei: het blijft lastig om een voorspelling te doen. Er kan van alles en nog wat gebeuren waardoor ik opeens niet kan schrijven. Maar ik heb weer goede hoop dat het een goede schrijfmaand gaat worden!

Hoe was de maand april voor jou?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

6 Comments

 1. Wat fijn dat je zoveel doelen hebt weten te behalen deze maand! Je bent in elk geval lekker productief geweest. Fijn dat je zoveel hebt kunnen schrijven deze maand.

  Veel schrijfplezier deze maand!

 2. Gelukkig was voor jou April productief. Mijn april was dat niet. Ik kon me tot bijna niets zetten. Dat ik niet mocht werken (masseren) heeft me meer belemmerd, als ik dacht. De tijd voor grote nieuwe projecten was er, maar de energie niet. Helaas. Maar nu mag ik weer werken, alhoewel het alles anders als normaal is, maar er is weer struktuur en genoegdoening. Ik wens je veel succes met al je schrijfprojecten, en heb het gevoel dat je steeds meer een full-time-schrijfster wordt. Super!

  1. Wat fijn dat je weer aan de slag mag! Ik kan me wel voorstellen dat het je belemmert om aan de slag te gaan en volgens mij moet je dan vooral lief zijn voor jezelf 😉
   Voordat ik fulltime kan gaan schrijven moet er nog wel heel wat gebeuren, haha. Maar ik zou het wel gaaf vinden om, met de uren van mijn ‘gewone’ baan opgeteld bij mijn schrijfuren zo rond de 40 uur per week te zitten 🙂 Daar ga ik in ieder geval voor!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.