Ik lees #23 Deze boeken lees ik met Kerst

Voor zover ik me kan herinneren heb ik nog niet eerder speciaal voor Kerst een boekenlijst opgesteld. Af en toe las ik wel een Kerstverhaal, maar geen echte Kerstboeken. Dit jaar besloot ik dat toch anders te doen en zocht ik drie boeken uit die ik met Kerst ga lezen, kijk je mee welke het zijn?

Ik plaatste er vorige week ook al een video over op mijn Engelse YouTube kanaal en de kans is aanwezig dat ik een of meerdere boeken van dit lijstje al gelezen heb vandaag. Maar misschien ben jij last minute nog op zoek naar een kerstboek en lijkt een van deze drie boeken je wel wat.

Christmas shopaholic // Sophie Kinsella
Becky Bloomwood is dol op kerst. Het gaat altijd hetzelfde: haar ouders verzorgen het diner en de buren komen langs in vreselijke kersttruien. Maar dit jaar lijkt alles anders, Becky’s ouders verhuizen en vragen Becky het diner te organiseren. Wat kan er nou misgaan? Haar zus Jess eist vegan kalkoen, haar man Luke vraagt alweer aftershave en Minnie wil een heel specifieke picknickmand – en dan verschijnt er ook nog onverwacht een ex-vriendje met zijn opdringerige nieuwe vriendin, en hun motieven zijn verre van duidelijk. Wordt het een chaos of lukt het Becky er een fijne kerst van te maken?

Nadat ik in november de complete Shopaholic reeks las, besloot ik deze te bewaren voor Kerst. Ik zie nu trouwens dat ik in het plaatje de Engelse cover heb overgenomen, maar ik lees de Nederlandse versie (want die staat gratis op Kobo plus ;-))

Baby it’s cold outside // Susan May Warren
Vijf semi-onbekenden. Een sneeuwstorm. Een Kerstfeest dat geen van hen ooit nog zal vergeten. Dottie Morgan heeft geen zin om haar huis en hart te delen met de feestdagen. Haar vreugde om het Kerstfeest te vieren is verdwenen nadat haar zoon in de Tweede Wereldoorlog is gesneuveld. Alleen en bitter wil ze niets liever dan zich verstoppen en Kerst langs zich heen laten gaan. Nadat ze gewerkt heeft als monteur in het leger, keerde Violet Hart terug naar een gemeenschap die niet goed weet wat ze met haar aan moeten. Ze is geen soldaat, maar ze is ook geen gewoon buurmeisje. Ze heeft zichzelf voorgenomen om door het leven te gaan als de vrijgezel van Frost, Minnesota. Voormalig soldaat Jake Ramsey heeft een missie: de brieven die Violet schreef aan zijn beste vriend, die gesneuveld is in de strijd. Maar Jake is al jaren verliefd op Violet, ongeveer zo lang als hij een geheim bij zich draagt dat haar hart weleens zou kunnen breken. En dan is daar ook nog Gordon Lindholm, een boer die vlakbij Dottie woont en zijn eigen verdriet heeft. Als Dottie door een sneeuwstorm vastzit in haar huis, samen met Violet, Jake, Gordon en een ronddwalend kind, moeten ze samenwerken om te overleven. Wellicht kunnen ze samen het wonder van Kerst ontdekken dat hun harten kan helen…

Oké, die flaptekst is dus door mij vertaald en kan foutjes bevatten. Het boek is dus alleen in het Engels beschikbaar. In november herontdekte ik de boeken van Susan May Warren en dit boek leek me echt heel leuk om nu te lezen!

Winter in de kleine bakkerij// Jenny Colgan
Het is winter in de kleine bakkerij aan het strand en Polly is ervan overtuigd dat dit de beste kerst ooit gaat worden. Maar wanneer gaat het leven volgens plan? Want Polly’s beste vriendin vertrouwt haar een gevoelig geheim toe dat het leven van Polly en Huckle drastisch kan veranderen. En dan verschijnt er plotseling een bekend gezicht uit Polly’s verleden en wordt het nog ingewikkelder. Polly vindt meestal troost bij het bakken, maar ze heeft het gevoel dat het dit keer niet genoeg zal zijn. Kan Polly alles weer op het goede spoor krijgen en haar beste kerst ooit vieren met Huckle en papegaaiduiker Neil?

Van dit boek hoop ik wel de Engelse versie te lezen, deze bestelde ik de afgelopen maand bij Waterstones. Ik heb van de zomer ontzettend genoten van de avonturen van Polly, Huckle en Neil, dus ik verwacht dat dat nu ook wel gaat lukken!

Ga jij nog een speciaal kerstboek lezen, of lees je gewoon verder in het boek dat je nu aan het lezen bent?

Liefs,

Mirjam


6 Reacties

    1. Ja, de shopaholic-boeken zijn soms best lastig door te komen. Ik denk ook niet dat ik ze nog een keer zal lezen 😉 De andere twee boeken waren heel erg leuk 🙂

    1. Ik heb inderdaad gemerkt dat ik het erg leuk vond om speciaal kerstboeken te gaan lezen! Leuk dat je ook Baby it’s cold outside hebt gelezen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: