Ik lees #41 De eindeloze boekenkast – Seizoen 2

Aan alles kan je merken dat de tijd vliegt, het tweede seizoen van De eindeloze boekenkast zit er ook weer op. In dit blogbericht geef ik van elke aflevering een korte samenvatting en vertel je ook iets meer over de toekomst van de podcast die ik samen met Anna Laura heb.

In augustus en september lazen wij het boek The Ruthless Elimination of Hurry, geschreven door John Mark Comer. Zo’n boek dat speciaal voor millennials geschreven lijkt te zijn. Je leest wat haast doet met je ziel, maar ook hoe het mogelijk is om weer te leven vanuit rust. We bespreken in de podcast de belangrijkste lessen die wij van dit boek geleerd hebben.
Toen wij onze leesgewoontes eens onder de loep namen, ontdekten we dat we eigenlijk best veel feelgood boeken lezen. En daar vinden we wat van. In deze podcast vertellen wij je van alles over onze relatie met (christelijke) feelgood boeken. We vertellen waarom we dit genre zo graag lezen, maar ook de mindere kanten ervan.
In deze nieuwe aflevering van De eindeloze boekenkast bespreken wij onze buddy read van oktober. Wij lazen allebei het boek Zangvogels van Christy Lefteri. We kozen dit boek omdat we allebei diep onder de indruk waren van De bijenhouder van Aleppo. Of Zangvogels ons ook zo raakte? Dat hoor je in deze podcastaflevering!
Dit jaar hebben we ieder maand een deel van de populaire meidenserie De Duiventil gelezen. In deze aflevering blikken we terug. Wat vonden we van de boeken? Welk deel was deze keer favoriet bij mij? En welk deel vond Anna Laura tegenvallen? Je hoort het allemaal in deze aflevering!
In november lazen wij Circus der wonderen, geschreven door Elizabeth McNeal. Volgens meerdere bronnen voor fans van The Night Circus van Erin Morgenstern. Maar klopt dat wel? Wat vonden wij van dit toch wel gehypte boek? Je hoort het in deze aflevering!
Nadat we het vorige seizoen een aflevering vol zomerse boekentips hebben gedeeld, is het nu tijd voor een aflevering vol winterse boekentips. In de titel staat dat we vijf tips delen, maar houd pen en papier (of een notitie-app) in de aanslag om de verschillende titels op te schrijven. Het zijn er namelijk per ongeluk een stuk meer geworden. Uiteraard beperken we ons niet alleen tot Kerstboeken, maar bieden we een mooi lijstje om jou de winter door te helpen. Veel leesplezier de komende tijd!

Gelukkig is de winter inmiddels voorbij, maar ik denk dat je wel vooruit kunt met deze boeken. Mocht je wat zomerse boekentips willen, kun je altijd naar deze aflevering luisteren.

Ja, een hele mond vol die titel! Inmiddels zijn we aardig bedreven in het uitspreken ervan. In het Nederlands is dit boek verschenen als Het literaire aardappelschiltaart genootschap van Guernsey. Het boek is erg bekend geworden door de gelijknamige film waar ook de Nederlandse acteur Michiel Huisman in speelt. Uiteraard hebben we het ook over hem in deze aflevering van de podcast. Daarnaast bespreken we onze favoriete personages en delen ook wat er voor ons uitsprong tijdens het herlezen van dit boek!
Hoeveel boeken willen wij in 2022 lezen? Ga ik weer zo’n bizarre uitdaging aan, of doet ze het wat rustiger op leesgebied? En Anna Laura, heeft zij haar leesdoel van 2021 behaald? Wil ze dit jaar een nieuw record vestigen? Je hoort dit in deze aflevering! Uiteraard benoemen we ook andere doelen op leesgebied en vertellen we je zelfs wat persoonlijke updates. Ook komen er weer een paar boekentips voorbij!
En toen was het alweer tijd voor de laatste buddy read van het seizoen! In januari lazen wij het boek Sterrenbaai van Irene Hannon. Wie was Anna Laura’s favoriete karakter? En wat vond ik zo mooi aan dit boek? Moet iedereen dit boek gelezen hebben? Je hoort het in deze aflevering van onze podcast.
n deze laatste aflevering van seizoen leggen we onszelf wat dilemma’s voor rondom boeken. Geven we de voorkeur aan fysieke boeken of audioboeken? Lezen we liever een romantisch of een spannend boek? Kopen we boeken of lenen we veel? Gaan we voor fictie of non-fictie? Je hoort het allemaal in deze aflevering!

In deze laatste aflevering vertellen we ook iets meer over de toekomst van De eindeloze boekenkast, maar het lijkt me goed om er ook hier iets over te delen. We nemen nu een iets langere pauze dan het vorige seizoen (hoewel die ook iets langer werd dan de bedoeling was). Eind april gaat Anna Laura emigreren naar Slowakije en eind mei hopen we weer een nieuwe aflevering op te kunnen nemen, zodat we in juni weer kunnen beginnen met de podcast. Maar … het zou kunnen dat het iets later wordt, mocht dat zou zijn, dan deel ik dat ter zijner tijd ook wel op m’n blog.

Waar we ons allebei trouwens aan ergeren is dat seizoen 1 en 2 allebei eindigen met een oneven getal, dit komt omdat de eerste aflevering van seizoen 1 een proloog was. Wellicht maken we voor seizoen 3 een bonusaflevering, dus dan loopt dat weer recht. Ik hoop echt dat we dit nog vele jaren kunnen doen, want ik geniet er intens van!

Luister jij weleens naar De eindeloze boekenkast?

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: