Leeslogboek #16 Abeltje, De hobbit en meer (april 2024)

Schreef ik begin april heel enthousiast dat ik mijn leesdip had overwonnen, moet ik daar vandaag toch een beetje op terugkomen. Ik las in april namelijk niet de 10 boeken die ik als doel gesteld had en al helemaal niet meer dan dat. Wat is er gebeurd? Je leest het in dit bericht.

Gelezen boeken

 1. Een tijd om te dansen // Beth Moran (fysiek boek)
 2. Een ongehoord huwelijk // Kasey Stockton (e-book)
 3. Onder de magnolia // T.I. Lowe (hybride: e-book, fysiek boek én luisterboek)
 4. Je kent me toch // Leanne Pots (fysiek boek)
 5. Abeltje // Annie M.G. Schmidt (fysiek boek)
 6. Mot en de metaalvissers // Sanne Rooseboom (luisterboek)
 7. 5,000 words per hour // Chris Fox (e-book // herlezen)
 8. The Hobbit // J.R.R. Tolkien (luisterboek // herlezen)

Ik las dus maar acht boeken, maar gelukkig loop ik volgens Goodreads nog wel op schema voor mijn 120 boeken. De laatste tijd lees ik gewoon minder dan vorig jaar. Niet heel gek, want naast mijn schrijfwerk, heb ik nu een eigen huishouden te runnen en ik ben begonnen met tuinieren. Toch denk ik dat dat niet de grootste oorzaak is, meer dat ik veel met mijn telefoon bezig ben en vaak vind dat ik niet genoeg schrijf. Eind april heb ik een nieuw schrijfschema geïntroduceerd (waar ik je later meer over vertel) en ik ga ervan uit dat ik daardoor iets meer tijd overhoud om te lezen. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik het geen groot probleem vind dat ik de laatste tijd iets minder lees. Op zondagmiddag ga ik vaak met een vriendin wandelen en ik houd me op de doordeweekse avonden met andere, creatieve dingen bezig. Gelukkig bestaan er ook luisterboeken, waardoor ik toch aardig wat leesmeters heb gemaakt.

Favorieten
Mijn favoriete boeken van de maand in willekeurige volgorde:

 • Je kent me toch // Heerlijke feelgood van Hollandse bodem, met een prachtige les erin. En wat ik zelf ook bijzonder vond aan dit boek, de verhaallijn is niet cliché. Natuurlijk kan je van tevoren wel raden hoe het afloopt, maar een heleboel elementen waren juist niet voorspelbaar aan het verhaal.
 • Een tijd om te dansen // De flaptekst van dit boek intrigeerde me niet direct, maar wat een heerlijk verhaal was dit. Het leukste vond ik dat vooral vriendschap centraal stond en niet per se de zoektocht naar liefde (hoewel die uiteindelijk ook gevonden werd). Op Kobo schijnen een heleboel boeken van Beth Moran te staan (maar dan in het Engels) en ik denk dat ik er meer van wil lezen. Een paar jaar terug las ik volgens mij ook een boek van haar (in het Engels), maar dat was in mijn 365 boeken-jaar, toen wilde ik niet te veel Engelse boeken lezen, omdat die me vertraagden 😉
 • Mot en de metaalvissers // Voor wie het nog niet wist: ik ben fan van Sanne Rooseboom. De reeks over Het ministerie van oplossingen vind ik ook geweldig, maar deze standalone was ook magisch en leuk, met wijze lessen erin, maar ze lagen er niet dik bovenop. Leuke twists en turns, niet alleen voor kinderen van een jaar of tien leuk, ook voor volwassenen! Door dit boek wil ik zelf ook gaan metaalvissen en een duikboot vinden 😉

Non-fictie
Ik herlas 5,000 word per hour voor de derde keer en besloot deze keer de oefeningen ook toe te passen. Op mijn Instagram heb je hier al meer over kunnen lezen en komende zaterdag vertel ik ook meer. Verder heb ik geen non-fictie gelezen deze maand, maar ik had vorige maand wel genoeg op de lijst staan, vond ik zelf.

Book haul
Bovenstaande foto ga je de komende dagen nog vaker voorbij zien komen. 11 april verscheen Je kent me toch en ik ben bij de officiële boekpresentatie geweest. Het was superleuk om Leanne aan te moedigen en ook een aantal oude bekenden weer te ontmoeten. Ik had nog een restbedrag op een boekenbon, dus het viel aardig mee wat ik kwijt was aan het boek. En natuurlijk kwam ook mijn eigen exemplaar van Help! Hoe hou ik het vol?! binnen.

Vooruitblik mei
Ik heb de weersvooruitzichten eens bekeken en ik denk dat ik de komende maand wel regelmatig lekker buiten kan zitten lezen (of liggend in de hangmat). Tijdens huishoudelijke klusjes wil ik The Lord of the rings trilogy luisteren. De versie die wordt voorgelezen door Andy Serkis is tot nu toe boeiend en het geeft weer een heel andere ervaring dan toen ik de boeken een aantal jaar geleden las. Wat ik ook in mei wil doen is mijn leesjournal bijwerken, ik heb er al twee maanden niets mee gedaan. Ik ga niet over elk boek heel uitgebreid schrijven, wat ik vroeger deed, maar het lijkt me wel leuk om per maand een overzichtspagina te maken, een beetje net zo ingedeeld als deze blogberichten. In juni vertel ik of dit gelukt is.

Hoeveel boeken las jij in april? Welke was favoriet?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.