Day in the life #57 Donderdag 18 april 2024

In april had ik meerdere keren een dag geprikt waarover ik een Day in the life zou delen, maar uiteindelijk maakte ik op de betreffende dag weinig tot geen foto’s. Het resultaat voor nu is ook geen foto-album, maar in ieder geval een aantal leuke plaatjes om je een beeld te geven van mijn dag. Ik was eerst van plan om het over de woensdag ervoor te doen, dus twee foto’s zijn van die dag (omdat ik de dag erna precies hetzelfde deed, haha), maar ik bedacht me dat de vorige DITL ook al over een woensdag ging en je nu vast eens iets anders wilde zien.

Op donderdag begint Jaap meestal later met werken, hij kan dan rond kwart over 8 vertrekken, in plaats van kwart over 6 en dat is nogal een verschil. Deze dagen kunnen we het allemaal net wat rustiger aan doen en dat is fijn. Nadat Jaap naar zijn werk was gegaan, maakte ik een ochtendwandeling, vervolgens ontbeet ik en deed Bijbelstudie. Ik doe tegenwoordig aan ‘intermittent fasting’ op doordeweekse dagen, al volg ik geen streng schema, ik ‘vast’ voor 14 uur en mag in de overige 10 uur eten (betekent niet dat ik aan de lopende band loop te snaaien, dan gaat het hele effect weg), vandaar dat ik wat laat ontbeet. Het klinkt trouwens heel heftig, 14 uur niet eten. Maar zo’n 8 uur daarvan slaap je, dus dat scheelt een heleboel. Ervoor maakte ik dus de wandeling en zorgde ervoor dat ons huis netjes was.

Ik werkte die morgen aan het zesde deel in de Samen! serie, maar je ziet net mijn writing sprints resultaten niet. Die week deed ik dagelijks een aantal writing sprints van vijf minuten, waarin ik in vijf minuten zoveel mogelijk woorden schreef. Mijn record staat op 309 woorden, wat 3.708 woorden per uur zou betekenen. In de toekomst vertel ik je er meer over. Ik lunchte met een ei, avocado, komkommer en paprika restje van de avond ervoor en een (glutenvrije) tosti. Erna maakte ik weer een wandeling door het prachtige buitengebied.

’s Middags schreef ik nog even verder, maar ik stopte vroeg met werken, want ik ging die avond naar een Thuisfrontommissie-vergadering van Anna Laura. Ik kookte voor mezelf en voor Jaap, we aten wel allebei iets anders die avond. Ikzelf at champignonsoep en voor Jaap maakte ik rode bietenstamppot. Nu vind ik dat wel lekker, maar niet met de frequentie waarop Jaap het wil eten (wekelijks). Het was eerst de bedoeling dat we die avond iets anders zouden eten, maar dit was sneller klaar.

De TFC-vergadering was een bijzondere, want Anna Laura was erbij. Ze is op verlof in Nederland en aangezien ik binnenkort ga stoppen met de TFC, leek me dit wel een mooie gelegenheid om naar de vergadering te gaan. Het was in Anna Laura’s tijdelijke huis. We vergaten alleen helemaal een foto te maken (zoals wel vaker) en ik dacht ook pas weer aan het Day in the life avontuur toen ik in de auto zat, voor ik naar huis zou rijden, dus nam ik even deze foto. Ik kwam rond kwart over 10 thuis, ik was wat eerder vertrokken, omdat onze wekker de volgende dag wel weer vroeg zou gaan (Jaap ging een dag extra werken). Ik had toen best wel trek, meestal ga ik vroeger naar bed en dan heb ik niet zo’n last van een knagend hongergevoel. Toch heb ik het volgehouden en zelfs geen banaan gegeten toen ik thuiskwam en ik ben gewoon in slaap gevallen.

Over welke dag van de week wil je dat mijn volgende Day in the life bericht gaat?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

2 Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.