Lezen met Mirjam #10 Oktober 2020

Ik ontdek net dat m’n Lezen met Mirjam blog van september ook wat later dan gepland kwam, maar dat betekende gewoon wat later op de dag. Deze blog is twee weken later dan normaal, want november is ook alweer over de helft. Maar goed, ik wilde toch graag vertellen welke boeken ik las in oktober en ik hoop dat jij het ook leuk vind om te lezen wat ik allemaal las!

Welke boeken las ik?
Het duurde best een tijdje voordat ik in een leesflow kwam in oktober. Ik had m’n leesdoel op 25 gezet (best wel ambitieus) en toen aan het einde van de maand erop leek dat ik het niet zou gaan halen ben ik wat simpele boeken gaan herlezen, namelijk de Vriendschap serie van Anja Bout-Monteau. Het leuke aan haar boeken is dat ik er altijd weer schrijfzin van krijg 😉 In totaal las ik in oktober dus 25 boeken. Deze 19 boeken las ik voor het eerst:

 • Niet te stoppen // Nick Vujicic (fysiek boek)
 • Duinvlinder // Janny den Besten (e-book)
 • De leesclub aan het einde van de wereld // Sophie Green (e-book)
 • Echt niet normaal! // Anja Bout-Monteau (e-book)
 • Ankerplaats // Irene Hannon (e-book)
 • Het lied van de feniks // Katie Ganshert (fysiek boek)
 • Het dorp // Lisette van de Heg (e-book)
 • Schuilplaats // Elizabeth Musser (e-book)
 • Vlinderlicht // Janny den Besten (e-book)
 • Dochter van Jesaja // Mesu Andrews (e-book)
 • Zwanenmoeder // Janny den Besten (e-book)
 • Roos // Janny den Besten (e-book)
 • Zwanenlied // Janny den Besten (e-book)
 • Hart op het spel // Becky Wade (e-book)
 • Ondersteboven van jou // Becky Wade (e-book)
 • Zoete verovering // Becky Wade (e-book)
 • De schaduwdokter // Adrian Plass (e-book)
 • Morgenlicht // Deborah Rany (e-book)
 • Dichtbij ver van hier // Tonke Dragt (e-books)

Een heleboel e-books dus, concludeer ik nu. Ik kan je vast verklappen dat die trend zich in november heeft voortgezet.

Favorieten
Ook deze maand las ik weer een paar boeken die onmiddellijk aan mijn favorietenlijst zijn toegevoegd. De leesclub aan het einde van de wereld, waar Anna Laura al lang op aandrong dat ik die moest lezen, bijvoorbeeld. Ook Ankerplaats vond ik superleuk en Het lied van de feniks was prachtig, net als Dochter van Jesaja. De schaduwdokter was weer een heel ander soort boek, mysterieus, maar ook met bijzonder waardevolle lessen. En tot slot een boek waar ik echt heel hard om heb gehuild: Zwanenmoeder. Echt, de tranen stroomden over m’n wangen bij de laatste hoofdstukken. Het was emotioneel, maar ook prachtig geschreven.

Teleurstelling van de maand
Deze maand had ik niet echt een zware teleurstelling te verduren. Maar als ik er dan eentje moet noemen was het een boek dat ik herlas, namelijk Engelandvaarders van K. Norel. In mijn herinnering was dit een heel tof boek, maar blijkbaar werd ik verraden door mijn eigen geheugen, haha. Gelukkig waren de rest van de boeken die ik deze maand (her)las wel mooi!

Book haul
Ook in de maand oktober heb ik geen nieuwe boeken gekocht, maar toch zijn er weer twee exemplaren in mijn kast bij gekomen. Ik kreeg van Anna Laura (nog voor mijn verjaardag, haha) het boek Het lied van de feniks (nogmaals ontzettend bedankt, hij was zó mooi!) en ik won met een winactie op Instagram bij Uitgeverij de Parel het boek Gods zegen voor jou van Daniëlle Heerens. Zo langzamerhand komt het totaal aantal boeken dat ik bezit wel heel dicht bij de 500 🙂

Voor november had ik mijn leesdoel op 20 boeken gezet, iets lager dan in oktober omdat ik natuurlijk ook voor NaNoWriMo moet schrijven. Ik had natuurlijk niet kunnen voorzien dat ik ziek zou worden en op sommige dagen weinig anders kon doen dan liggen lezen in bed 😉 Maar goed, hoe het precies met m’n leesavonturen in november afloopt kun je op donderdag 3 december op m’n blog lezen.

Weet je nog wat het eerste boek was dat je in oktober las?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

8 Comments

 1. Hopelijk gaat het weer beter met je gezondheid. O ja K. Norel herinner ik me van naam nog, maar of ik ooit iets daarvan gelezen heb? Overigens heb je voornamelijk boeken van schrijfsters gelezen. Mijn eerste boek in Oktober? Momenteel lees ik 5 of 6 boeken tegelijker tijd, en kom in geen een verder. Maar ik stuur je mijn boekenbingo, inspired by Mirjam per mail. Gewoon zomaar.

  1. Gelukkig gaat het nu eindelijk weer goed met mij. En inderdaad, ik heb inderdaad vooral boeken van vrouwelijke auteurs gelezen, was mij nog niet opgevallen, haha. En supertof dat ik je heb kunnen inspireren tot een boekenbingo! Veel leesplezier!

 2. Leuk lijstje met gelezen boeken. Ik heb er zelf alleen Ankerplaats van gelezen (geweldige serie, Hope Harbor!), maar er staan wel een aantal van die boeken op mijn nog-te-lezen-lijstje. Zoals De leesclub aan het einde van de wereld.
  Op de motor dwars door Amerika was het eerste boek dat ik in oktober las. Leuk boek, als je van reizen houdt.

  1. O, dat klinkt inderdaad wel als een leuk boek! En ja, de Hope Harbor serie is echt een van de leukste series die ik heb gelezen! De leesclub is zeker een aanrader!

 3. Wat een heerlijk lijstje met boeken! En je hebt echt heel veel leuke boeken gelezen (volgens mij best wel wat aanraders van mij ;)). Mijn eerste boek van oktober was Angstige mensen van Fredrik Backman die jij volgens ook wel heel erg leuk gaat vinden!

  1. Haha, ja inderdaad best wel wat aanraders van jou. En jep, anxious people staat ook op mijn lijstje! Ik weet nog dat je die aan het lezen was 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.