Lezen met Mirjam #31 Juli 2022

Hangt de vlag nog uit van juni? Laat hem dan nog maar een maandje hangen, want ook de afgelopen maand las ik meer dan genoeg boeken! In het blogbericht van vandaag vertel ik je hoeveel én welke favoriet waren. Ook deel ik iets meer over mijn leesplannen voor de komende maand.

In juli las ik (houd je vast) 14 boeken. Ik ben hier superblij mee, maar als ik bedenk dat ik dit twee jaar geleden met gemak haalde valt het ergens een klein beetje tegen. Ik moet niet zeuren, het is absoluut een prestatie en ik denk dat dit ook wat gezonder is dan iedere maand een stuk of 30 boeken lezen. Wat meespeelt is dat ik afgelopen maand een hele week ziek ben geweest en ik kon weinig anders dan op bed liggen en af en toe naar de wc strompelen (dat is alle informatie die ik je zal geven). Dus heb ik op bed veel gelezen. En deze boeken las ik allemaal:

Ja, de foto is een beetje misleidend. Ik kreeg niet alle boeken erop, dus besloot alleen de fysieke, nieuw gelezen boeken te fotograferen
 • Dagdroom // Deborah Raney (fysiek boek // herlezen)
 • Avondrood // Deborah Raney (fysiek boek)
 • Zoek de zon op // Jenny Colgan (audioboek)
 • De Grijze Jager: De magiër van MacIndaw // John Flanagan (fysiek boek // herlezen)
 • De Grijze Jager: Het beleg van MacIndaw // John Flanagan (fysiek boek // herlezen)
 • Twee weken voor jou // Karen Kingsbury (e-book)
 • Tweet cute // Emma Lord (fysiek boek)
 • Achter de muren van Jericho // Tessa Afshar (fyiek boek // herlezen)
 • Aan Zijn voeten // Tessa Afshar (fysiek boek // herlezen)
 • De kleine bakkerij aan het strand // Jenny Colgan (audioboek // herlezen)
 • Ik wil heel dichtbij je zijn // Cocky Drost (e-book // herlezen)
 • Als gebed de hemel raakt // Melissa Tagg (fysiek boek // herlezen)
 • God has a name // John Mark Comer (fysiek boek)
 • Het rupsenhuis // Jeanine de Vries (fysiek boek)

Favorieten
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het kiezen van mijn favorieten erg lastig vind. Ik heb flink wat boeken herlezen en daar mag ik officieel geen favorieten uit kiezen. Maar anders blijven er bar weinig boeken over…

 1. Zoek de zon op // Afgezien van het taalgebruik vond ik dit echt een mooi boek. Heel zware thema’s werden gebruikt, al was het soms wel erg veel. Toch werd het boek nergens zwaar.
 2. Tweet cute // Ook al las ik dit boek op de dag dat ik echt behoorlijk ziek was, ik heb ervan genoten. En het ging nog wel over tosti’s (iets waar ik misselijk van werd als ik er te lang aan dacht).
 3. God has a name // Dit boek van John Mark Comer moet iedereen gelezen hebben. Ik herhaal: dit boek moet iedereen gelezen hebben. Het is onlangs in het Nederlands verschenen onder de titel: God heeft een naam. Ik plande de post in voor de sociale media van De Wedloop over dit boek en dacht: ik moet ‘m hebben. Dus toen heb ik mijn regel verbroken en het boek besteld. Als ‘straf’ moest ik 10 boeken toevoegen aan mijn nog-te-lezen-lijst voor ik nieuwe boeken mag kopen 😉

Wat ik van Avondrood vond hoor je trouwens vanmiddag om 16.00 uur in de nieuwste aflevering van De Eindeloze Boekenkast.

Non-fictie
Ik las dus weer twee non-fictie boeken (2,5 eigenlijk – ik ben ongeveer halverwege Atomic Habits gekomen, maar toen drong het boek van JMC voor). Het boek van Cocky Drost heb ik herlezen en ik denk dat ik die in de toekomst nog weleens zal herlezen.

Teleurstelling van de maand
Hm, een echte teleurstelling heb ik deze maand niet, maar als er een boek was dat behoorlijk gehypet was en me een klein beetje tegenviel was het Het rupsenhuis. In september volgt nog een uitgebreidere review, dus dan zal ik het uitleggen.

Book haul
Officieel zou dit kopje moeten ontbreken, maar ik heb de afgelopen maand tóch twee boeken gekocht. Allereerst al God has a name, waar ik al over schreef. En aan het einde van de maand besloot ik Live no lies van John Mark Comer ook aan te schaffen, nu heb ik al zijn boeken. Mijn TBR is daardoor nog verder uitgebreid, maar er zijn ergere dingen!

Vooruitblik augustus
Ik hoop in augustus weer zo’n goede leesmaand te hebben. Het enige wat dat in gevaar zou kunnen brengen is een superleuk spelletje dat ik heb ontdekt. Ik kende het kaartspel Phase 10 al, maar je kunt het dus ook op je telefoon spelen. Het is geen hersenloos tijdverdrijf, je moet er echt over nadenken, dat scheelt. Toch wil ik het niet te veel spelen en gewoon blijven lezen. Ook hoop ik eind deze maand dus naar Bratislava te gaan en omdat ik in september nog een keer op vakantie ga, mag ik dan Kobo Plus voor een maand activeren. Ik verwacht niet dat mijn TBR dus erg gaat slinken, maar hoop wel dat het lezen van e-books me gaat helpen om in ieder geval op schema te blijven voor m’n challenge. Ik loop nu volgens Goodreads 1 boek voor en hoef in augustus maar 9 boeken te lezen om op schema te blijven. Nu wil ik er gewoon 10 lezen (in ieder geval) en meer is alleen maar mooi meegenomen.

Heb jij veel kunnen lezen in juli? Wat was het mooiste boek dat je las?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

4 Comments

 1. Wauw, goed gedaan hoor, zeker als je bedenkt dat je een week ziek bent geweest! Ik las in juli 17 boeken, viel wel een beetje tegen maar ik kwam erachter dat ik nog maar 15 boeken hoef te lezen en dan heb ik mn doel (van 150 boeken) gehaald! En ik ben begonnen met de Grijze Jager, deel één had ik gelezen in juni en in juli las ik deel 2,3 en 4. Ik vind ze echt superleuk, wat ik niet verwacht had! Veel plezier met lezen deze maand weer!

  1. Dat ziek zijn hielp me juist om meer boeken te lezen 😉 Wauw! Je bent er al bijna met je challenge, supergoed gedaan. En wat heerlijk dat je begonnen bent met De Grijze Jager en dat je er zo van geniet 🙂 Dat zijn echt boeken die ik graag nog een keer ‘voor het eerst’ zou willen lezen (als je snapt wat ik bedoel). Jij ook veel leesplezier!

 2. Mooie leesmaand had je en wat fijn dat je op schema loopt (1 voor zelfs) bij GoodReads. Ik las ook best wat, maar vervelend (en vreemd genoeg, want ik snap niet hoe het kan haha) loop ik volgens GoodReads iets van 10 boeken achter op schema, en hoe hard ik ook lees het blijft elke maand rond de 9-11 achterlopend schommelen.
  Leuk om te zien wat je allemaal gelezen hebt en wat je favorieten waren.

  1. Oef, dat is lastiger, als je achterloopt. Maar gewoon stugdoorlezen, je kunt je doel altijd aanpassen (denk ik dan). Veel leesplezier de komende maand!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.