Ik lees #37 Favoriete fictie van 2021

Twee weken geleden beloofde ik het al, ik zou een overzicht maken van mijn favoriete fictieboeken van 2021. Per maand moest ik van mezelf één boek kiezen en het mocht geen herlezen boek zijn. Het was nogal een uitdaging, want zoals je wellicht weet heb ik in 2021 een heleboel boeken gelezen!

Soms vond ik het echt heel moeilijk om te kiezen uit mijn favorieten. Ik heb m’n leesjournal en Lezen met Mirjam blogs erbij gehouden en mezelf gedwongen na te denken welk boek me nu het meest is bij gebleven uit die maand en dat boek heb ik opgeschreven. Maar ik heb ook bij elke maand een linkje geplaatst naar de betreffende blog, dus als je meer favorieten wilt lezen, check het zeker even!

Januari 2021
In januari las ik een heleboel boeken en daar zaten ook een heleboel goede boeken tussen. Later in het jaar ben ik toch meer gaan lezen om maar aan m’n leesdoel te komen, maar in januari las ik echt de boeken die ik wilde lezen. Het kostte dan ook moeite om een favoriet te kiezen, maar het is Anxious people van Fredrik Backman geworden. Nog regelmatig denk ik aan dit ontroerende verhaal over volwassen worden en het leven dat niet altijd meezit.

Februari 2021
Ook in februari las ik een aantal mooie boeken, mijn keuze voor de favoriet is uiteindelijk op The midnight library van Matt Haig gevallen. Ik heb het boek vervolgens ook aan veel mensen aangeraden van wie een aantal het ook gelezen heeft.

Maart 2021
Ook in maart voelde ik de deadline van mijn leesdoel nog niet zo in m’n nek hijgen en las ik weer veel moois. Het boek dat me het meest bijgebleven is is Kinderen van de rivier van Lisa Wingate. Ik luisterde het boek grotendeels als audioboek, maar las het laatste stukje op papier. Dit was echt een ontroerend boek dat zeker het (her)lezen waard is!

April 2021
In april las ik ook veel mooie boeken, mijn keuze voor de favoriet is gevallen op Alice het wolvenmeisje van Kristin Hannah. Ook weer een ontroerend, maar ook spannend verhaal.

Mei 2021
Over mijn keuze voor de favoriet van mei hoefde ik niet heel lang na te denken, dat werd Een kamer vol lichtjes van Melanie Dobson. Het duurde even voordat ik in dit boek zat, maar man man … wat een reis werd het.

Juni 2021
Mijn favoriet voor juni was Alles wat ik vinden wil van Nicole Deese, hoewel er toch een flinke hoeveelheid insta-love inzat. Ondanks de zonnige voorkant is dit trouwens echt een boek om in de winter te lezen, want het speelt zich grotendeels in de winter af.

Juli 2021
Ondanks dat ik in juli 34 boeken las hoefde ik niet lang na te denken over mijn favoriet: En elke ochtend wordt de weg naar huis steeds langer van Fredrik Backman. Op een prachtige manier schetst de auteur een beeld van Alzheimer en wat het met een mens doet. Ontroerend én leerzaam. Ik heb later de Engelse versie voor mezelf gekocht.

Augustus 2021
De keuze in augustus werd wat moeilijker, maar is uiteindelijk gevallen op Het verlangen van de egel van Toon Tellegen. De dierenverhalen van Toon Tellegen leren me altijd veel over het leven. De egel is eigenlijk een introvert die graag extravert wil zijn. Het hele verhaal bedenkt hij allemaal horrorscenario’s als andere dieren op bezoek komen. Uiteindelijk komt de eekhoorn op bezoek en valt het reuze mee. Ik vond het echt prachtig!

September 2021
In september zakte mijn leeschallenge een beetje in, ik las niet veel mooie boeken en eigenlijk was ik veel te druk met daten 😉 Ik las toch nog 25 boeken en mijn uiteindelijke favoriet voor deze maand is The boy, the mole, the fox and the horse van Charles Mackesy. Dat is een boek dat iedereen bij blijft als-tie het doorgebladerd heeft, denk ik.

Oktober 2021
In oktober was mijn leesdip nog niet helemaal voorbij en las ik superveel feelgoodboeken om weer een beetje op schema te komen. Ook niet een fantastisch idee want daardoor genoot ik minder van het lezen. Uiteindelijk las ik 29 boeken en mijn favoriet van die maand is Wat we verborgen houden van Erin Bartels.

November 2021
In november besloot ik me meer te richten op mijn schrijfwerk en qua lezen maar te zien wat er zou gebeuren. Uiteindelijk las ik 23 boeken en mijn favoriet die maand was Er was eens een kleerkast van Patti Callahan.

December 2021
Eerlijk is eerlijk, ik schrijf dit bericht op woensdag 22 december, dus in theorie zou ik nog een andere favoriet kunnen krijgen. Maar ik herlees vooral heel veel deze maand en aangezien ik alleen uit de nieuwe boeken mag kiezen, kies ik voor het boek Vang me op van Courtney Walsh. Van de Harbor Pointe serie vond ik dit echt de beste. Het ging over een liefde met een tweede kans en de verhaallijn zat zo goed in elkaar dat ik dit boek echt niet snel ga vergeten!

Wat was het mooiste boek dat jij in 2021 las?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.